Targul de Craciun organizat de Primaria Bucuresti in Piata Constitutiei se deschide pe 1 decembrie. Vizitatorii vor fi intampinati zilnic, intre 10:00 - 22:00, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti: prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

In plus, vor avea loc spectacole de muzica si dans din folclorul romanesc, concerte, precum si activitati interactive: pationar in aer liber, carusel, ateliere creative si Casa lui Mos Craciun. Targul va fi deschis zilnic intre orele 10-22 si se inchide pe 27 decembrie.

Arta populara romaneasca poate fi descoperita la Targul de Craciun Bucuresti prin intermediul demonstratiilor sustinute de mestesugari si artisti plastici, care vor impartasi din secretele prelucrarii sticlei, lemnului sau realizarii decoratiunilor personalizate de Craciun.

Bradul de Craciun din acest an va fi decorat cu mii de beculete colorate si va avea inaltimea de 30 de metri. Decorul targului va fi completat si de povestea Nasterii Domnului, unde vizitatorii sunt asteptati sa descopere cadrul cu Ieslea, pruncul Iisus, fecioara Maria, Iosif, ingerul si cei trei magi.

Carusel, patinoar, Casa lui Mos Craciun

Intre 1 si 27 Decembrie, in intervalul orar 10:00 - 22:00, cei mici se pot bucura, gratuit, de caruselul magic, adus in piata special pentru ei.

Pentru ca iarna trecuta patinoarul a fost unul dintre punctele de atractie ale targului, si in acest an ii asteptam pe copii si parinti la patinoar, unde intrarea este libera.

Casa lui Mos Craciun poate fi vizitata incepand cu 1 Decembrie pana in seara de Ajun, intre 11:00 ¬ 13:00 si17:00 ¬ 22:00 cand copiii ii vor putea intalni pe spiridusii mosului - Pachetica, Prajiturica, Spiridusul Postas, Mesterul de jucariisi Povestitorul- care il ajuta pe acesta sa descopere dorintele copiilor.

Mos Craciun va sosi in Targul de Craciun Bucuresti pe 16 Decembrie si ii va astepta pe copii in casuta sa intre orele 11:00 ¬ 13:00 si 17:00 ¬ 22:00, pana pe 24 Decembrie.

Cei mici sunt invitati sa isi dezvolte creativitatea la atelierele gratuite organizate in Casa lui Mos Craciun, pe 2,3, 9 si 10 decembrie, unde vor putea crea diverse ornamente si accesorii personalizate, fie vor avea ocazia de a invata din tainele caligrafiei pentru a realiza scrisori deosebite cu dorintele lor pentru seara de Ajun. La Fabrica lui MosCraciun fiecare atelier cuprinde patru sesiuni a cate 30 de minute fiecare, iar grupele sunt formate din maxim 10 copii.

Program artistic

Editia din acest an va reuni peste 1.000 de artisti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, cantareti folk, pana la trupe rock si pop:Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Nationala "Valahia", Corul de Copii Radio, Orchestra "Mundi Colour", fiind doar cativa dintre artistii care vor anima atmosfera serilor de iarna la Targul de Craciun Bucuresti.

Campanie Umanitara

"Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!", acesta este mesajul pentru toti cei care vor sa ajute copiii aflati in dificultate. Campania umanitara este organizata anual cu scopul de a incuraja vizitatorii sa doneze carti si jucarii, facand apel la solidaritate si implicare sociala. Perioada de desfasurare este 1 ¬ 20 Decembrie, iar punctul de donare se afla la intrarea in Casa lui Mos Craciun.

Accesul la toate activitatile din cadrul evenimentului este gratuit.