Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a spus luni, in cadrul unei dezbateri pe tema gestionarii deseurilor municipale, ca administratia nu va mai ridica gunoiul locuitorilor Sectorului 1 daca acestia nu vor face colectare selectiva.

Dan TudoracheFoto: Agerpres

"Primaria Sectorului 1 plateste pentru acel gunoi, locuitorii din sector nu platesc ridicarea gunoiului. E greu sa-i constientizam. Ei spun ca este obligatia noastra sa ne ocupam de aceasta situatie, dar daca nu vor sa selecteze acel gunoi, o sa ajungem curand sa nu le mai ridicam gunoiul. Este singura modalitate sa-i facem sa constientizeze ca gunoiul trebuie sa fie selectat inainte sa fie ridicat de operatori", a declarat Dan Tudorache in cadrul forumului "Gestionarea deseurilor municipale", relateaza News.ro.

La randul sau, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a spus ca in sector s-au gasit si alte solutii pentru a-i convinge pe bucuresteni sa selecteze gunoiul, astfel ca proprietarilor care fac colectare selectiva le este ridicat gratuit gunoiul, masura aprobata recent intr-o sedinta de Consiliu Local urmand sa se aplice de anul viitor.

"Vrem sa ii obisnuim pe oameni sa faca colectare selectiva", a subliniat Gabriel Mutu.

La forumul "Gestionarea deseurilor municipale" au participat si ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, primarul Sectorului 3 Robert Negoita.