Perioada de depunere a ofertelor pentru licitatia privind achizitionarea a 400 de autobuze urbane Euro 6 pentru transportul public din Capitala s-a incheiat vineri, la ora 16.00. Patru operatori economici au depus oferte. Rezultatul urmeaza sa fie anuntat in termen de 25 de zile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Operatorii care au depus oferte sunt:

  • KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S
  • MAN TRUCK&BUS AG
  • MERCEDES BENZ ROMANIA SRL
  • OTOKAR EUROPE

Primarul General, Gabriela Firea: "Sper ca dupa ce comisia de evaluare va analiza, in termenul prevazut de lege, ofertele depuse, sa putem avea un castigator al acestei licitatii, sa nu mai existe contestatii nefondate, asa cum s-a intamplat la procedura anterioara, care, asa cum a certificat CNSC, a fost intarziata absolut nejustificat. Multumesc pe aceasta cale Guvernului care va sprijini imbunatatirea pachetului de legi privind achizitiile publice, astfel incat proiecte nationale sau locale de maxima importanta pentru cetateni sa nu mai fie blocate".

Gabriela Firea a promis inca din toamna anului trecut ca va cumpara 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. Edilul a reusit sa lanseze licitatia pentru achizitionarea a 400 de autobuze pentru RATB abia pe 1 iulie. Contractul a fost estimat la circa 510,5 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioda de 4 ani si viza achizitia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.