Primaria lui Robert Negoita trebuie sa recupereze de la pensionari contravaloarea pachetelor de alimente date gresit

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 1 noiembrie 2017, 13:12 Actualitate | Administratie Locala

Robert Negoita - primarul Sectorului 3
Foto: Facebook
Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, trebuie sa recupereze o parte din contravaloarea pachetelor alimentare date pensionarilor incepand  2013, dupa ce Curtea de Conturi a descoperit ca acestea au fost acordate necuvenit beneficiarilor care nu au declarat corect veniturile, sau care realizau venituri mai mari decat limita de 700 lei/membru de familie si/sau aveau restante la bugetul local.

Banii urmeaza sa fie recuperati de catre Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3, potrivit unei hotarari adoptate marti de Consiliul local Sector 3.

Incurcatura a aparut dupa ce Primaria a modificat de mai multe ori regulamentul de acordare a ajutoarelor.

"Incepand cu anul 2013 Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 desfasoara un Program de acordare a unor beneficii sociale, acordate sub forma de pachete alimentare. Prin Hotararea Consiliului Local Sector 3 nr. 92/29.03.2013 a fost aprobata Metodologia de acordare a unor ajutoare sociale constand in pachete alimentare pensionarilor la limita de varsta si/sau invaliditate din sistemul public de pensii cu un venit net lunar/membru de familie mai mic sau egal cu 700 lei. Aceasta Metodologie prevedea acordarea ajutoarelor sociale de doua ori pe an, in preajma sarbatorilor Pascale si a sarbatorilor de Craciun. Prin Hotararea Consiliului Local Sector 3 nr. 316/14.10.2013 a fost modificata Metodologia de acordare a unor ajutoare sociale constand in pachete alimentare aprobata prin Hotararea Consiliului Locale Sector 3 nr. 92/29.03.2013. Modificarea a avut ca scop eficientizarea activitatii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, reducerea costurilor de distribuire si modificarea conditiilor de eligibilitate a potentialilor beneficiari. Astfel, au fost acordate pachete alimentare, pensionarilor la limita de varsta si/sau invaliditate din sistemul public de pensii cu un venit net lunar/membru de familie mai mic sau egal cu 700 lei, o singura data pe an, pachetul avand o valoare de 120 lei/persoana .In anul 2014, prin Hotararea Consiliului Local Sector 3 nr. 84/31.03.2014, s-a aprobat o noua Metodologie de acordare a unor ajutoare sociale constand in pachete alimentare. Prin Hotararea Consiliului Local Sector 3 nr. 132/30.06.2016 s-a modificat si completat Metodologia de acordare a unor ajutoare sociale constand in pachete alimentare, aprobata prin Hotararea Consiliului Local Sector 3 nr. 84/3.03.2014 - Prin aceasta hotarare, au fost modificate conditiile de acordare a pachetelor alimentare si anume, a fost introdusa obligativitatea achitarii de catre beneficiari a impozitelor si taxelor locale", se arata in anexa proiectului de hotarare adoptat.
 
Primaria a incercat sa recupereze banii, dar nu toata lumea a fost de acord sa-i restituie.

" In urma verificarilor efectuate la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 de catre organele de control ale Curtii de Conturi- Camera de Conturi Bucuresti, prin Decizia nr. 34/10.03.2016, s-a dispus recuperarea sumelor reprezentand cheltuieli nejustificate cu pachete alimentare acordate necuvenit beneficiarilor care nu au declarat corect veniturile, sau care realizau venituri din salarii /pensii mai mari decat limita de 700 lei/membru de familie si/sau persoane care aveau obligatii restante catre bugetul local. In vederea ducerii la indeplinire a masurii dispuse prin Decizia Curtii de Conturi, au fost efectuate demersuri si au fost emise de catre Primarul Sectorului 3, dispozitii de recuperare a sumelor reprezentand contravaloarea pachetelor alimentare. Persoanele de la care urmeaza a fi recuperate sumele au fost initial instiintate si ulterior le-au fost comunicate dispozitiile de recuperare. O parte dintre beneficiari au inteles demersul nostru si au achitat contravaloarea, o alta parte, datorita veniturilor reduse au solicitat plata esalonata dar cea mai mare parte a beneficiarilor nu au indeplinit obligatia de plata a sumelor de recuperat. Dispozitiile astfel emise reprezinta titluri executorii. ", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Cei care nu achita contravaloarea pachetelor la timp, trebuie sa plateasca si dobanzi.

"La cuantumul sumelor de recuperat (contravaloarea pachetelor alimentare) stabilite prin titlurile executorii-Dispozitii de Primar se vor calcula de la data comunicarii dispozitiilor si pana la data incasarii integrale a sumelor respective, majorari de intarziere al caror nivel este cel prevazut de Codul de Procedura Fiscala in cazul obligatiilor fiscale datorate bugetelor locale".

In proiectul de hotarare nu se specifica valoarea fiecarui pachet, cate astfel pachete au fost date si cate trebuie recuperate.
Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

2498 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  electoral e o miscare sinucigasa (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 13:16)

  mmmircea [utilizator]

  sa incerci sa iei pomana inapoi de la votantul psd e sinucidere politica.
  • +2 (2 voturi)    
   nu chiar! (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 13:56)

   iliterat_b3-a5-8c-30-58-1f [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Sacosa rosie (sau contravaloarea ei) va fi ceruta inapoi numai cu explicatiile de rigoare:
   "Dl. Negoita a vrut sa va dea, dar nemernicii astia de sorsisti din UE s-au opus, ne opbliga sa le luam inapoi. Nu-i nimic, la anul iesim noi din UE, si va garantze ca primiti zcee sacose, nu doar una!
 • +4 (4 voturi)    
  hahaha! (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 13:30)

  ouyang [utilizator]

  sa i se taie din salariu!
 • +5 (5 voturi)    
  Hahaha (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 13:36)

  dealucaragiale [utilizator]

  Altceva n-am de spus!!!
 • +6 (6 voturi)    
  sa se (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 13:41)

  nahir [utilizator]

  fi saturat negoita de primarie?
 • +2 (2 voturi)    
  votantii lui peste.... (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 14:39)

  sareta [utilizator]

  Au luat-o in bot din nou,votantii PSD .Dupa lovitura data democratiei in 2012 ,PSD a reusit sa-i abureasca pe bietii pensionari cu tot felul de asa zise ajutoare .Acum ,dupa ce au votat ,pensiile nu se mai maresc ,punctul de pensie nu va mai fi 45 % din salariul mediu brut ,ajutoarele se vor da inapoi ,etc .O merita din plin acesti votanti antenisti ...
 • +1 (1 vot)    
  ca de obicei.. (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 14:58)

  Mistrelutz [utilizator]

  autoritatile gresesc,da' tot prostii platesc..
  sa plateasca aia care au gresit
  cel putin poate asa vor fi mai atenti pe viitor..
 • 0 (0 voturi)    
  ca de obicei.. (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 14:58)

  Mistrelutz [utilizator]

  autoritatile gresesc,da' tot prostii platesc..
  sa plateasca aia care au gresit
  cel putin poate asa vor fi mai atenti pe viitor..


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version