Primarul general, Gabriela Firea, a declarat marti ca anul viitor vor incepe lucrarile la mai multe parcari, unele in centrul Capitalei, altele park&ride, la iesirea din Bucuresti si la gurile de metrou. Anul acesta, primarul general promite ca vor incepe lucrarile la parcarea park&ride de la Capatul Sos. Pantelimon, iar anul viitor la : parcarea subterana Edgar Quinet, Piata Dorobanti, Piata Constitutiei, Sala Palatului, Piata Lahovary, Piata Cantacuzino, Theodor Pallady si Baneasa.

Gabriela FireaFoto: Primaria Capitalei

"La parcarea subterana de la Edgar Quinet am primit notificare ca s-a anulat licitatia. (...) O luam de la zero. Pana la sfarsitul anului se va finaliza studiul de fezabilitate, anul viitor incepem lucrarile care vor avea termen de finalizare 2 ani. La Parcarea de la Piata Dorobanti lucrarile or incepe in a adoua jumatate a anului viitor, termen de finalizare 2,5 ani", a declarat primarul general, Gabriela Firea, in cadrul conferintei Live Business organizata de Economica.net.

Primarul general promite ca anul viitor vor incepe si lucrarile la parcarile subterane prevazute in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana: Parcarea de la Piata Constitutie, Sala Palatului, Piata Lahovary si Piata de Flori, Piata Cantacuzino, acestea avand termen de finalizare 3 ani.

Tot anul viitor vor incepe lucrarile la parcarile park&ride din Baneasa, Theodor Pallady, avand termen de finalizare 2 ani.

In ceea ce priveste pistele de biciclete, primarul general spune ca se lucreaza la studiul de fezabilitate.

Potrivit Gabrielei Firea, CNSC va da in urmatoarele doua zile o sentinta privind contestatiile la licitatia organizata de Primarie pentru achizitia celor 400 de autobuze, ceea ce va duce la deblocarea procedurii, iar caietul de sarcini pentru achizitia a 100 de troleibuze a fost finalizat.