Drept la replica al Primariei Capitalei la articolul "Lotul transferurilor de la Pandele la Firea. Oamenii din Voluntari trimisi sa conduca in Bucuresti"​

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 20 octombrie 2017, 9:21 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Hotnews
Primaria Capitalei a trimis un drept la replica la articolul"Lotul transferurilor de la Pandele la Firea. Oamenii din Voluntari trimisi sa conduca in Bucuresti", publicat joi de HotNews.ro, dupa cum urmeaza: "Articolul in cauza face parte dintr-o campanie de denigrare, atat a Primarului General, cat si a Primariei Municipiului Bucuresti,  preluand un subiect fals, intretinut de consilierii generali ai opozitiei din motive strict politice.

In legatura cu afirmatiile din articol, conform carora “ Primaria Voluntari si firmele infiintate de institutie au furnizat cel putin opt oameni plasati in puncte cheie la Primaria Capitalei” va informam  ca dreptul de munca este garantat de Constitutie, iar prezentarea acestor persoane ca avand ca singur “atu” locul anterior de munca este nedreapta, tendentiosa si discriminatorie, in conditiile in care persoanele respective au experienta in administratie sau in domeniul in care vor activa in cadrul companiilor municipale.

Subliniem ca, pentru functionarii publici, toate transferurile sau detasarile  realizate de PMB de la preluarea mandatului Primarului General,  s-au facut in conformitate cu art.90 din Legea 188/1999, privind Statutul Functionarilor Publici, fiind validate in totalitate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, iar pentru personalul contractual, in conformitate art. 32 din Legea 153/2017.

Referitor la numirea consilierilor personali ai Primarului General, este esential de stiut ca, potrivit legii, acestia sunt numiti pe baza increderii demnitarului, pe durata mandatului acestuia. (conform OG 32/98 privind organizarea cabinetului demnitarului, coroborata cu art. 67 din Legea 215/2001 privind administratia publica locala).

Totodata, referitor la transferurile de personal, va informam ca, din 1.110 posturi cat are aparatul de specialitate al Primarului General, de la preluarea mandatului, au fost efectuate 41 de transferuri, de la peste 10 institutii publice ale statului, ceea ce inseamna ca, la un calcul simplu, se poate observa ca numarul persoanelor la care faceti referire in articol este infim.

In ceea ce priveste membrii in Consiliile de Administratie ale companiilor municipale, facem precizarea ca aceste consilii sunt compuse din specialisti, din acestea facand parte si majoritatea directorilor cu state vechi in PMB, singurul criteriu prin care acestia au fost desemnati fiind acela al expertizei si al profesionalismului in domeniul respectiv.

Mai mult decat atat, in articol se mentioneaza faptul ca domnul Liviu Balan este director executiv la Directia Proceduri achizitie, insa domnul respectiv nu  este angajat al PMB.

Observam ca unele articolele de pe site-ul Hotnews, avand ca subiect companiile municipale ale PMB, vorbesc doar despre oameni - care nu au avut inca sansa sa-si demonstreze pregatirea profesionala – si despre sumele pe care le-ar cheltui acestia. Cu toate acestea, nu se prezinta nici motivul clar pentru care s-a decis infiintarea acestor companii care vor alcatui un Holding Municipal, nici obiectivele acestui Holding si nici avantajele care decurg din reorganizarea activitatii PMB.

Este important de mentionat ca acest Holding Municipal reprezinta, asa cum s-a mai comunicat public, un model brevetat cu succes si in alte capitale europene, cum ar fi Paris, Madrid, Viena, Praga, Lisabona etc. De exemplu, Wiener Stadwerke Holding AG, holdingul Primariei Viena, are peste 16.000 de angajati si actioneaza atat in domeniul serviciilor de infrastructura, imobiliar, energie termica, transport urban sau organizare de evenimente. La Madrid, serviciul de apa si canalizare este asigurat de Canal de Isabel, companie cu raspundere limitata, apartinand Guvernului, Consiliului Local Madrid si altor consilii locale.

Despre avantajele realizarii acestor companii Primarul General, Gabriela Firea, a vorbit public in repetate randuri, insa exemplele concrete oferite (proceduri si timp de executie mai scurt, precum si costuri mai mici) nu au fost reflectate in mod clar pe site-ul hotnews, din motive obscure.

In concluzie, consideram ca acesta campanie prin care se incearca cu orice pret denigrarea Primariei Capitalei si a Primarului General nu reprezinta decat actiuni politice, in defavoarea bucurestenilor. Cu toate acestea, actuala administratie va continua demersurile pentru modernizarea orasului si actiunile de eficientizare a chelturii banilor publici".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9878 vizualizari

 • +31 (33 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:28)

  Crioan [anonim]

 • +23 (25 voturi)    
  DUamna Gabi, vrajeala DUamna Gabi (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:34)

  un domn [utilizator]

  De ce numai din Voluntari si nu ati adus oameni dinalte localizati ?
  • +11 (11 voturi)    
   de parca a acuzat-o cineva ce e ilegal (Vineri, 20 octombrie 2017, 11:05)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   a acuzat-o ca e imoral...

   Cat despre "obiectivele acestui Holding si avantajele care decurg din reorganizarea activitatii PMB" asteptam sa ne lumineaze domnia sa.

   In rest, amuzanta comparatia cu Viena. Singura asemanare e ca ambele capitale au in denumirea lor un e si un i.
   • +7 (7 voturi)    
    Ea este Ilegala Moral Primar (Vineri, 20 octombrie 2017, 12:08)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    O persoana rezidenta in Principatul Voluntari unde domneste Regele Pandele, vine la PMB, foarte murdara chestiunea
 • +20 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:39)

  [anonim]

 • +18 (20 voturi)    
  Bla bla (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:44)

  titirica [utilizator]

  Dna Firea continua seria de bla bla-uri obisnuite. Vorbeste mult si degeaba.

  Estenta cred ca e alta. Poate sa faca madam n companii ale primariei si sa explice la tv si in presa toate aberatiile ei, insa atata timp cat Bucurestiul are 7 primari cu 7 consilii NIMIC nu va evolua in acest oras. NIMIC! E aberanta toata situatia asta iar cand madam da exemple din Viena, Madrid, Paris, etc sa mearga pana la capat...
 • +12 (14 voturi)    
  Si marmota... (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:44)

  eleVenereCtions [utilizator]

  Vad ca prostii inca se ascund in spatele "bucurestenilor".
 • +16 (18 voturi)    
  a (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:47)

  adrian67 [utilizator]

  Are si tupeu tzoapa. Pai bai Firicico,o parte oamenii inteligenti nu te-au votat, iar cealalta parte nu s-a prezentat la vot. Pe tine te-au votat pensionarii si asistatii. Pe astia oricum nu-i intereseaza pe cine pui tu acolo. Poti sa pui si caini maidanezi. Tu chiar crezi ca te crede cineva cu prostiile astea?
  Ia zii mai bine cu autobuzele, cu caldura la iarna, cu parcarile, cu traficul, cum e cu astea? Sau o lasam pe mandatul viitoor ca nu te-a lasat Trinomul, Polinomul, Integralele, Radicalii si Ecuatiile ?
 • +16 (18 voturi)    
  ei, as! (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:54)

  rakkone [utilizator]

  "[...] nu au fost reflectate in mod clar pe site-ul hotnews, din motive obscure [...]" - Haideti, doamna VranceanuFireaPandele si cati or mai fi fost, nu va mai pisiciti, stim bine ca nu e nimic obscur, este clar inca o uneltire a sorosistilor si tefelistilor, vor sa va strice la reputatia impecabila pe care o aveti.

  "[...]acesta campanie prin care se incearca cu orice pret denigrarea Primariei Capitalei si a Primarului General nu reprezinta decat actiuni politice, in defavoarea bucurestenilor [...]" - Trecand peste agramatism si neconcordanta intre subiect si predicat si peste identificarea nesimtita cu primaria Capitalei a unei prompteriste ajunsa vremelnic mult prea sus (Dai in mine???! Dai in Primaria Bucurestiului, EU sunt Primaria!!), ati putea sa ne dati si niste exemple ale activitatii prestate in favoarea bucurestenilor? Trafic imbunatatit - canci; Autobuze sau garnituri metrou noi - canci; piste biciclete - canci; curatenie - canci; tantari, gandaci, muste, sobolani - grupa mare; transparenta in administratie - canci; rezolvarea problemelor cu gropile de gunoi - canci; rezolvarea transportului preorasenesc - zero; rezolvarea problemelor cu taximetria ilegala - zero; rezolvarea promisiunilor cu spitalele municipale - ciuciu; scandaluri cu furturi nesimtite de la bolnavi din spitale - cu ghiotura, si tot asa.
  Nu e mai simplu sa recunoasteti ca nu sunteti la baza decat o tarancuta din Moldova, ajunsa prin obraznicie si jocuri politice mizerabile intr-o pozitie mult prea mare pentru nivelul de incompetenta pe care il aveti? Nici altii nu ar mai avea ce sa mai denigreze, ati lua si puncte pentru sinceritate.
 • +15 (15 voturi)    
  daca tot nu a facut nimic (Vineri, 20 octombrie 2017, 9:59)

  mos ion roata [utilizator]

  de la investitura pana in prezent, uite ca acuma face ceva.Angajeaza... dupa criteriul bunului pllac si nu numai. Buna alegere au facut bucurestenii.
 • +13 (13 voturi)    
  Imaginea e totul (Vineri, 20 octombrie 2017, 10:01)

  of of [utilizator]

  Dacă e vorba de drept la replică, imediat se mobilizează, doar e vorba de imaginea ei lezată. Dar dacă e vorba să facă ceva...
 • +11 (11 voturi)    
  expertiza? (Vineri, 20 octombrie 2017, 10:02)

  andrei1232000 [utilizator]

  "in conditiile in care persoanele respective au experienta in administratie sau in domeniul in care vor activa in cadrul companiilor municipale". Cine a trecut prin Voluntari sau prin Pipera, mai ales pe nou reabilitatul "drum" numit Bulevardul Pipera, isi da seama ce expertiza aduc acesti oameni Primariei Capitalei. Mirosul de canalizare infundata sau prost realizata, drumuri proaste, lipsa scolilor si gradinitelor de stat este o caracteristica a uneia din cele mai bogate si prost administrate comunitati din Romania.
  In rest numai bla-bla-ul obisnuit: opozitia e de vina, rauvoitorii, denigratorii, etc. Dupa un si jumatate de mandat Firea/PSD, nu se vede nimic bun. Ba mai rau, mult mai rau. Se circula din ce in ce mai prost (nici macar o unda verde nu exista si nu trebuia bani suplimentari pentru a se realiza sincronizarea semafoarelor), sobolani, caini vagabonzi, tantari, plosnite peste tot sunt numai cateva dintre realizarile dnei Firea. Banii dati degeaba la biserici nu vor ajunge pentru iertarea pacatelor.
 • +11 (11 voturi)    
  "demersurile pentru modernizarea orasului" (Vineri, 20 octombrie 2017, 10:02)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  "si actiunile de eficientizare a chelturii banilor publici"

  Ia vezi asta: http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21987219-primaria-bucuresti-finalizat-licitatie-pentru-desemnarea-unei-firme-care-faca-dezinsectia-deratizarea-capitala-gabriela-firea-cateva-zile-vom-semna-contractul.htm

  "Observam ca unele articolele de pe site-ul Hotnews, avand ca subiect companiile municipale ale PMB, vorbesc doar despre oameni - care NU AU AVUT INCA SANSA sa-si demonstreze pregatirea profesionala – si despre sumele pe care le-ar cheltui acestia."

  Ura, draguta mea, noi nu suntem uituci!
  Mai vrei?
 • +13 (13 voturi)    
  suna frumos ce ziceti dumneavoastra (Vineri, 20 octombrie 2017, 10:03)

  iodixit [utilizator]

  problema e ca spre deosebire de altii, ca tot ati dat exemplu holdingul austriac, este ca aia-s pusi pe treaba, iar voi sinteti pusi pe furaciune. veti avea fooooarte mult de munca ca sa ne dovediti contrariul.
 • +5 (5 voturi)    
  e Fi cienta zici? (Vineri, 20 octombrie 2017, 10:28)

  miki_ro [utilizator]

  Asa, eu ( adica Fi Rea) conduc primaria si nu pot face ca acolo unde eu conduc sa obtin "proceduri si timp de executie mai scurt, precum si costuri mai mici"? Doar daca infiintez alte "primarii"? Ce fel de primar esti daca nu reusesti sa eficientizezi activitatea primariei? Poate nu merge cu biciul, poate merge cu motivatia! sau voi nu stiti decat cu "atentia", care acum e legala prin "companiile" create?
 • +7 (7 voturi)    
  Care-i problema, n-a gasit complici in Bucuresti? (Vineri, 20 octombrie 2017, 10:36)

  emil bobu [utilizator]

  Vreti sa-mi spuneti ca Firea n-a gasit tovarasi de imbogatire pe spinarea oamenilor muncitori in Bucuresti? Ca a trebuit sa-si importe complici din Voluntari? Ridicol. A ramas PSD Bucuresti fara lachei si slugi?

  Ahhh, poate cei din Bucuresti sunt toti controlati de gruparea Dragnea, cealalta gasca de hiene PSD?
 • +4 (4 voturi)    
  Dar ... (Vineri, 20 octombrie 2017, 11:28)

  Liolikk [utilizator]

  Cei de la primariile din Domnesti, Buftea, Mogosoaia, Jilava, Bragadiru, Otopeni ce au ? Inteleg ca cei de la primaria Fierbinti-Targ nu prea sunt potriviti, dar aia din Jilava conform surselor mele sunt super tari. Mi se pare atitudinea primaritei absolut, citez: "nedreapta, tendentiosa si discriminatorie, in conditiile in care persoanele respective au experienta in administratie sau in domeniul in care" ar putea sa "activeze in cadrul companiilor municipale".
 • +5 (5 voturi)    
  Rezultatele lu' doamna (Vineri, 20 octombrie 2017, 11:44)

  delco [utilizator]

  se vor vedea in sentintele de peste 4-5 ani.
 • +7 (7 voturi)    
  `Declarati-o (Vineri, 20 octombrie 2017, 12:27)

  Mita Beciuklista [utilizator]

  specie pe cale de disparitie si redenumiti capitala Tarii: pandela roz.
 • +4 (4 voturi)    
  DIICOT-ul ce zice?! (Vineri, 20 octombrie 2017, 22:05)

  DrStrange [utilizator]

  Acest holding de tip vienez made in Voluntari nu suna a grup criminal organizat?! In tara asta doar putinii procurori DNA au curaj?
 • +1 (1 vot)    
  Ba, rautaciosilor ! (Vineri, 20 octombrie 2017, 23:32)

  Ozmo [utilizator]

  Fraierilor de scuipatori de seminte pe malul Dambovitei, nu va mai place de tatza Firea moldoveanca poale’n brau pe care ati votat-o ? Mars de aici la scuipat de seminte in continuare !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  da tovarasa firea... (Luni, 30 octombrie 2017, 9:50)

  liviu_ [utilizator]

  d c baneaza utilizatorii care nu-i canta in struna pe pagina ei de facebook?! asta apropos de drept la replica...

  vrem sa avem noi drept la replica, da ceiclalti sa nu aiba...
  de cate ori a acordat a3 drept la replica?!

  sictir comunistilor!

  poate tovarasa ar trebui intai sa faca intr-adevar ceva pozitiv pt orasu asta si apoi sa deschida gura!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by