Primaria Sectorului 2 tergiverseaza inexplicabil organizarea licitatiei pentru servicii de salubritate in detrimentul cetatenilor, se arata intr-un comunicat emis de consilierii USR sector 2. Potrivit acestora, institutia refuza sa puna in aplicare o decizie a Consiliului Concurentei din 2009 care obliga Primaria sa organizeze o licitatie publica pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare. Asta in conditiile in care salubritatea este principala problema invocata de cetatenii din Sectorul 2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Firma care se ocupa de salubrizare si deszapezire in sectorul 2, acesta fiind semnat in urma cu 18 ani.

"Contractul curent, cu Supercom S.A., pentru servicii de salubrizare in Sectorul 2, a fost semnat la data de 25 octombrie 1999 de catre Primaria Municipiului Bucuresti, cu o valabilitate de 5 ani. Prin decizia nr. 58 din 13 noiembrie 2009 Consiliul Concurentei a solicitat organizarea unei licitatii publice, in conditiile in care, prin prelungirea contractului dupa 2004, societatea contractanta era avantajata si, implicit, era impiedicata concurenta si incalcata legea in vigoare. In 14 ianuarie 2010 Consiliul Local Sector 2 si Primaria Sector 2 au solicitat in instanta anularea deciziei Consiliului Concurentei, insa in 28 septembrie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat castig de cauza Consiliului Concurentei, mentinand ca obligatie a Consiliului Local Sector 2 si a Primariei organizarea unei licitatii pentru atribuirea contractului de salubritate. Intrucat nici Consiliul Local Sector 2 si nici Primaria Sectorului 2 nu si-au indeplinit obligatiile legale impuse prin decizia nr. 58/2009, Consiliul Concurentei le-a actionat in instanta, proces ale carui ultime termene se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sub nr. 6228/2/2010*", se arata in comunicatul emis de USR.

Consilierii USR sector 2, prin liderul de grup, Adrian Alexandru, au depus doua proiecte de hotarare pentru clarificarea situatiei. Primul se refera la la retragerea recursului Consiliului Local Sector 2 din 18.07.2016, in dosarul 6228/2/2010*, aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a se putea demara activitatile necesare organizarii unei licitatii pentru servicii de salubritate, asa cum cere legea. Al doilea consta in elaborarea caietului de sarcini care sa fundamenteze organizarea unei licitatii pentru serviciul de salubritate.

"Este imperativ sa deblocam aceasta situatie si sa asiguram servicii de salubritate de calitate locuitorilor Sectorului 2, precum si respectarea legii, lucruri care nu se intampla in prezent. Este inacceptabil ca serviciile de salubritate, un contract de 23-25 milioane de euro/an, sa fie in continuare atribuite fara licitatie publica, prin semnarea de acte aditionale nelegale. In aceeasi situatie se afla si deszapezirea, in valoare de 4 milioane de euro/an. Dezapezirea este realizata tot de firma de salubritate Supercom, si tot fara licitatie. Eu si colegii mei din USR Sector 2 speram ca la urmatoarea sedinta a Consiliului Local Sector 2 sa obtinem acordul colegilor consilieri pentru aprobarea acestor hotarari, spre binele cetatenilor din sector. Speram ca nu suntem singurii care reprezinta cu adevarat interesele locuitorilor Sectorului 2", a declarat Adrian Alexandru, liderul grupului de consilieri USR Sector 2.