Consiliul Local Municipal (CLM) Constanta a aprobat, marti, plata esalonta a sumei de 63 de milioane de lei catre firma de salubrizare Polaris M Holding pentru ca aceasta sa renunte la penalitati in valoare de peste 400 de milioane de lei, urmand ca Polaris sa decida daca accepta aceasta intelegere, potrivit news.ro. Primarul Decebal Fagadau a afirmat ca kunicipalitatea isi permite achitarea sumei votate in sedinta CLM.

Consilierii locali au fost convocati, marti, intr-o sedinta extraordinara, singurul punct de pe ordinea de zi fiind aprobarea tranzactiei judiciare dintre municipiului Constanta si societatea Polaris M Holding SRL in scopul stingerii litigiului care formeaza obiectul unui dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Iasi.

Acest proiect s-a aflat si pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal de saptamana trecuta, dar atunci acest proiect nu a trecut.

De aceasta data, proiectul a fost aprobat de consilierii PSD si PNL, consilierii PMP parasind sala dupa ce amendamentele lor nu au fost aprobate.

"In esenta, lucrurile nu s-au schimbat: platim 63 de milioane de lei in transe, Polaris renunta la penalitati de 413 milioane lei. Inclusiv in timpul sedintei s-au formulat amendamente, din partea PMP si din partea PNL, doua dintre acestea modificau, pe fond, obiectul tranzactie, unul dintre acestea, cel al PNL, completa, nuanta, detalia o fraza deja inserata si agreata in proiectul de tranzactie", a explicat primarul Decebal Fagadau la finalul sedintei.

El a mentionat ca din aceasta decizie nu are nimeni de castigat, doar de pierdut, potrivit news.ro.