Cum explica Primaria condusa de Robert Negoita de ce nu mai liciteaza crocodili si dinozauri 3D si a scazut de la 175 milioane euro la 5,8 milioane euro, valoarea licitatiei pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca in Sectorul 3

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 2 octombrie 2017, 12:00 Actualitate | Administratie Locala


Crocodil 3D
Foto: Lavitex.ro
 documente
(02 Oct 2017) PDF, 390KB
Controversata licitatie de peste 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca si de fitness in Sectorul 3 a fost reluata joi, 28 septembrie, dupa mai multe zile in care a fost suspendata. Cum a ajuns Primaria sa scada valoarea acestei licitatii de la 175 milioane euro, in luna februarie din acest an, la 5,8 milioane euro in prezent, si sa scoata crocodilii si dinozaurii 3D solicitati initial? "In urma constatarii unei estimari eronate a cantitatilor, licitatia a fost reevaluata in sensul in care s-au determinat cantitatile strict necesare si nu pe cele maximale, ca in anuntul initial.", a precizat pentru HotNews.ro Adrian David, directorul de comunicare al Primariei Sector 3.

Licitatia de 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban si echipamente de joaca si de fitness in Sectorul 3 a fost reluata joi, 28 septembrie, dupa ce cateva zile in care a fost suspendata. Procedura fusese suspendata temporar vineri, 22 septembrie, iar oficialii Primariei au precizat atunci pentru HotNews.ro ca motivul a fost faptul ca Primaria nu a apucat sa raspunda inca unui operator economic care a transmis o cerere de clarificari chiar joi seara (n.a 21 septembrie), cand era termenul limita pentru primirea de clarificari.

"Acesta este motivul pentru care am suspendat temporar licitatia pana ii vom raspunde operatorului. Nu exista nici un alt motiv. Licitatia  va fi reluata in cateva zile, probabil la inceputul saptamanii viitoare.", au precizat vineri, 22 septembrie, pentru HotNews.ro reprezentantii Primariei Sector 3.

    Pentru detalii citeste: Primarul PSD Robert Negoita a suspendat temporar controversata licitatie de peste 5,8 milioane de euro pentru achizitia de echipamente de joaca in Sectorul 3

  • Cum explica Primaria Sectorului 3 de ce a scazut valoarea acestei licitatii de la 175 milioane euro, in luna februarie din acest an, la 5,8 milioane euro in prezent, si de ce nu a mai licitat echipamentele 3D

Amintim ca primarul PSD Robert Negoita a lansat in acest an doua licitatii pentru achizitia de mobilier urban, echipamente de joaca si de fitness.

Catel 3D
Foto: Lavitex.ro
Prima dintre ele, contract cu o valoare estimata la peste 175 milioane de euro, a fost anulata la cateva ore dupa ce HotNews.ro a semnalat ce vrea sa cumpere din bani publici primarul Negoita, respectiv: catel 3D cu os de 5 metri in gura; 'dinosaur 3D' in pozitie sezut mancand un hamburger';  'crocodil 3D' pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Produsele se regaseau deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, Lavitex Prod SRL, care are contracte cu SRI si MapN.

Licitatia avea 3 loturi (mobilier urban, echipamente de joaca si de fitness) si viza incheierea unui acord-cadru pe 4 ani cu maxim 3 operatori economici, contractele subsecvente urmand a se atribui fara reluarea competitiei.

Primaria a sustinut atunci ca a fost nevoita sa demareze de urgenta aceasta achizitie si ca din cauza grabei a fost comisa "o eroare in estimarea cantitatilor maximale aferente acordului-cadru", ceea ce a dus la anularea procedurii.

Complex joaca tip vapor cu drapel
Foto: Lavitex.ro
In luna august din acest an, insa, Primaria a lansat din nou aceasta licitatie, careia i-a adus cateva modificari: a scos echipamentele de joaca 3D si a scazut semnificativ cantitatile si valoarea estimata a contractului la peste 5,8 milioane de euro.

Noua licitatie are de asemenea 3 loturi si vizeaza incheierea unui acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 4 ani, contractele subsecvente urmand a se atribui cu reluarea competitiei.

In legatura cu aceste aspecte HotNews.ro a adresat in data de 29 august urmatoarele intrebari catre primaria Sectorului 3:

  • 1. A identificat si sanctionat Primaria persoanele raspunzatoare de "eroarea in estimarea cantitatilor maximale aferente acordului-cadru" in cadrul licitatiei de peste 175 milioane euro anulate in acest an? Cine sunt mai exact cei responsabili de aceasta eroare si ce sanctiuni au primit?
  • 2. Daca motivul anularii licitatiei de 175 milioane euro ar fi fost doar "o eroare in estimarea cantitatilor maximale aferente acordului-cadru", cum explicati faptul ca in noua licitatie de 5,8 milioane euro, care este structurata identic cu cea anulata, nu sunt reduse numai cantitatile solicitate, ci sunt echipamente care nu mai sunt deloc solicitate?
  • 3. Se poate observa ca toate echipamentele 3D solicitate in licitatie de 175 milioane euro nu se mai regasesc in licitatia de 5,8 milioane euro care este in desfasurare. De ce nu ati mai solicitat echipamentele de joaca 3D?
  • 4. Cum a ajuns Primaria Sector 3 sa scada valoarea estimata a acestui contract de la 175 milioane euro la 5,8 milioane euro? Motivati, va rog raspunsul.

Primaria Sectorului 3 a transmis raspunsuri la aceasta solicitare, joi, 28 septembrie. Redam mai jos integral aceste raspunsuri:


  • "Potrivit Directiei Administrarea Domeniului Public, in urma constatarii unei estimari eronate a cantitatilor, licitatia a fost reevaluata in sensul in care s-au determinat cantitatile strict necesare si nu pe cele maximale, ca in anuntul initial.
  • In situatia unui contract pe mai multi ani, acesta are o arie de cuprindere mai mare pentru a satisface varietatea de cereri din partea cetatenilor, de aceea anuntul initial cuprindea o diversitate de obiecte de mobilier urban.", a precizat joi, 28 septembrie, pentru HotNews.ro Adrian David, directorul executiv al directiei de comunicare din Primaria Sectorului 3. (vezi raspunsul atasat acestui articol)

Pentru detalii despre aceasta controversata licitatie citeste si:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1504 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by