Cluburile sportive care isi desfasoara activitatea in scolile din Sectorul 4 din Capitala sunt blocate din cauza lipsei pazei in institutiile de invatamant, potrivit gsp.ro. Unul dintre conducatorii de club din Sectorul 4, Bogdan Lavric, presedinte la clubul Artesania, a explicat situatia.

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4Foto: Hotnews

"De la 11 septembrie, noi nu mai avem acces in salile de sport. Insa eu ii inteleg pe directori, nu pot avea grija de noi fara paza in scoli. Am avut discutii si cu reprezentanti ai Primariei, ne-au spus ca s-a renuntat la acel contract pentru ca era foarte scump, in jur de 6 milioane de euro, daca nu ma insel. In orice caz, intram in a doua saptamana in care nu ne putem antrena. Si, peste doua saptamani, incepem campionatul", a declarat Lavric pentru GSP.ro.

Primaria Sectorului 4 a renuntat la contractele prin care asigura paza in scoli la inceputul lunii. Reprezentantii Primariei spun ca au luat aceasta decizie deoarece costurile pentru serviciile de paza platite firmelor respective erau foarte mari, iar paza va fi asigurata pe timpul zilei de angajatii scolii, iar noaptea cu camerele de supraveghere. Sute de parinti si-au aratat nemultumirea vizavi de aceasta decizie pe retelele de socializare.