Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, ca va exista in scurt timp un sistem de plata automatizat si informatizat in toate parcarile, municipalitatea demarand o procedura de achizitie in acest sens. Firea afirma ca este momentul ca in Bucuresti sa se puna punct sistemului "depasit" de a taxa parcarea cu un bon despre care nu se stie daca este sau nu fiscalizat.

Gabriela FireaFoto: Primaria Capitalei

"Ne plangem ca nu sunt suficienti bani pentru a construi alte parcari. Daca am folosi solutiile smart (...) am avea ceea ce ne dorim, iar hotararea a fost luata deja in Consiliul General si suntem acum in procedurile pentru semnarea unui contract, astfel incat in cazul tuturor parcarilor sa existe un sistem de plata automatizat, informatizat (...) Consiliul general a hotarat ca actualele chioscuri de vanzare de tichete de calatorie sa fie inlocuite de automate prin care sa se poata atat incarca cartela, cat si elibera un tichet. Tot ceea ce propunem ca solutii smart pentru oras incepe cu clarificarea regimului proprietatii", a declarat Firea, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a mai declarat joi ca este momentul ca si despre Bucuresti sa se vorbeasca despre un oras smart.

"Am lucrat intens pentru a putea fi in masura in scurt timp sa va anuntam si detalii si ma refer la etapele premergatoare pentru incheierea unor acorduri esentiale, astfel incat si Bucurestiul sa devina un oras smart. Vorbim despre conceptul de Smart City, ne bucuram cand mergem in capitalele lumii si observam cat de benefic e acest concept, cat de multa siguranta ofera cetatenilor (...) Este momentul ca si despre Bucuresti sa se vorbeasca ca despre un oras smart, iar acest lucru nu poate fi realizat decat impreuna cu dumneavoastra, pentru ca orice proiect incepe de la regimul juridic al proprietatii", a spus Firea, joi, la simpozionul international "GeoPreVi" pe tema solutiilor inteligente pentru o proprietate sigura si valoroasa.

Aceasta a declarat ca solutiile smart pentru managementul traficului vor fi incluse in acest concept general.

"Detaliez tot ce se pregateste in domeniul smart pentru Bucuresti, fie ca e vorba despre o problema care e extrem de dificila si nu ne lasa indiferenti, cea a traficului infernal, iar solutiile smart pentru managementul traficului vor fi incluse in acest concept general. De asemenea, in ceea ce priveste siguranta copiilor nostri in crese, gradinite, scoli, licee si universitati, acolo unde vor fi solutii smart pentru paza si supravegherea acestor obiective sociale atat de importante, de asemenea, pentru sistemul nostru de sanatate. Primaria Capitalei are 19 spitale in administrare si ne dorim ca toate acestea sa beneficieze de solutii smart pentru supraveghere, o supraveghere constanta, iar aceste informatii sa ne determine sa luam cele mai bune solutii", a afirmat edilul general, potrivit Agerpres.