Primaria Capitalei vrea sa cumpere o cladire monument istoric, aflata pe bd. IC Bratianu nr. 10, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proprietarul, firma Soceram SA, cere pe cladire 4,85 milioane de euro. Primaria Capitalei vrea sa amenajeze acolo un spatiu cultural.

IC Bratianu 10Foto: Google Maps

Potrivit proiectului de hotarare, municipalitatea isi va exercita astfel dreptul de preemtiune, iar primarul general Gabriela Firea va numi o comisie care va negocia pretul cladirii.

Imobilul are parter, etaj si masarda si sta pe un teren de 1.227 mp. Cladirea este monument istoric fiind edificata in 1880.

"Comisia de analiza a solicitarilor privind exercitarea dreptului de preemtiune a evaluat valoarea istorica a acestui imobil, a luat in considerare faptul ca in Municipiul Bucuresti functioneaza 26 de institutii publice de interes local, unele dintre acestea avand reale probleme in desfasurarea activitatii functionale si ca traversam o perioada in care cresterea si diversificarea ofertei si consumului cultural, cu accent pe diversitatea culturala si efectele sale asupra dezvoltarii economice si incluziunii sociale, este un obiectiv important pentru societate", se arata in expunerea de motive a proiectului.