Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai, acolo unde structura acestora permite, a anuntat joi, primarul general Gabriela Firea. Proiectul va demara in acest an si liniile de tramvai vor avea statutul de benzi unice. Un astfel de proiect s-a incercat deja pe Sos. Iancului din Capitala, dar nu s-a concreetizat deoarece autobuzele nu incapeau in refugiile de tramvai.

Gabriela FireaFoto: Captura Antena 3

"Intr-o perioada nu foarte indepartata vom lansa un alt proiect menit sa decongestioneze circulatia si sa mai rezolve, partial macar, aglomeratia din Capitala, si anume, pe liniile de tramvai, acolo unde structura acestora permite, va circula si autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Nu va mai fi nevoie sa avem o situatie de genul celei care s-a intamplat cu pilotul din zona de nord a Capitalei, in zona Baneasa - care pe de o parte rezolva problema, dar cetatenii considera ca, prin rezolvarea uneia, creezi alte doua-trei probleme - si atunci am spus ca, pentru inceput, benzile unice din Capitala sa fie cele care sunt deja create si au aceasta infrastructura, si anume autobuzele sa poata sa intre pe linia de tramvai. Avem deja cateva trasee pe care le-am stabilit, acest proiect poate sa demareze in scurt timp. Etapa a doua va fi aceea in legatura cu care linia de tramvai va trebui sa fie amenajata, astfel incat sa poata sa intre si autobuzul. Si, fireste, exista si zone unde nu se poate aceste lucru, din cauza constructiei si nivelului ridicat al liniei de tramvai", a declarat joi primarul Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a mentionat ca nu doreste sa anunte o data exacta pentru inceperea proiectului, avand in vedere ca sunt implicate decizii de la nivelul mai multor institutii.