Primarul sectorului 3, Robert Negoita, vrea sa aloce pana la 33 milioane lei pentru reamenajarea bulevardelor Decebal si Burebista. Proiectul va fi supus la vot in sedinta Consiliului local sector 3 de marti. Lucrarile prevad refacerea trotuarelor, amenajarea unor piste pentru biciclete, parcari si a spatiilor verzi.

Pergola de pe Bd. UniriiFoto: Hotnews

Lucrarile de modernizare si amenajare a Bulevardului Burebista constau in amenajarea de locuri de parcare, amenajarea de piste noi pietonale si de biciclisti, jardiniere spatii verzi si alveole copaci. Valoarea totala a lucrarilor este estimata la 6,5 milioane lei. Lucrarile ar urma sa fie realizate in 6 luni.

Lucrarile de modernizare si amenajare a Bulevardului Decebal constau in amenajarea de locuri de parcare, amenajarea de piste noi pietonale si de biciclisti, jardiniere spatii verzi si alveole copaci. Valoarea totala a lucrarilor este estimata la 27 milioane lei. Lucrarile ar urma sa fie realizate in 6 luni.

"Avand in vedere ca Sectorul 3 a facut, pana la aceasta data, eforturi deosebite pentru cresterea semnificativa a spatiilor verzi si pentru reducerea poluarii, initiativa de a efectua lucrari de terasamente, amenajari de alei pietonale si piste de biciclisti, de a crea noi locuri de parcare, precum si de a monta mobilier urban, se integreaza perfect acestor masuri. Propunerea are ca obiectiv reabilitarea din punct de vedere al traficului, prin crearea de locuri de parcare, functional, moral si economic a bulevardelor, prin implementarea unor promenade generoase, compuse din spatii de circulatie pietonala piste de biciclisti si o alternare de spatii verzi in jardiniere si prin pastrarea arborilor existenti.", se arata in expunerea de motive a proiectului.

In luna iulie, Consiliul General al municipiului Bucuresti a decis transmiterea celor doua bulevarde in administrarea Primariei sector 3.

Lucrari similare au fost facute si pe bd. Unirii, unde s-a taiat o fasie din spatiul verde pentru a se amenaja locuri de parcare, s-au placat trotuarele si s-au reamenajat spatiile verzi. Investitia a stranit numeroase controverse deoarece lucrarile s-au realizat fara ca bulevardul sa fie in administrarea Primariei sector 3, fapt care a aparut si in raportul Curtii de Conturi. In plus, mai multi arbori s-au uscat dupa executia lucrarilor.