Primaria Sectorului 3 elibereaza, in premiera pentru Bucuresti, certificate de urbanism on-line, precum si prelungiri de certificate de urbanism si prelungiri de autorizatii de construire, incepand de miercuri, anunta institutia. Serviciul este pus la dispozitia cetatenilor prin intermediul platformei http://edirect.e-guvernare.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bucurestenii din Sectorul 3 care si-au creat deja cont pe platforma www.ghiseul.ro pot utiliza direct platforma http://edirect.e-guvernare.ro fara sa-si mai creeze un cont nou.

Persoanele interesate de obtinerea on-line a documentelor mentionate mai sus trebuie sa parcurga urmatoarele etape:

1. Se acceseaza platforma http://edirect.e-guvernare.ro

2. Crearea contului

- se merge la sectiunea CONT NOU- Cont persoana fizica - Se completeaza rubricile din sectiune cu datele personale, dupa aceea se alege un nume de utilizator si o parola. Confirmarea crearii contului se primeste pe adresa de e-mail indicata de catre solicitant. Se acceseaza link-ul primit in email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat. Persoanele care au cont pe www.ghiseul.ro se pot loga pe platforma http://edirect.e-guvernare.ro cu acesta fara a mai fi nevoie sa-si creeze un cont nou.

3. Conectare

- Se merge la sectiunea CONECTARE.

- La sectiunea Autentificati-va se selecteaza eDirect

- Se completeaza numele de utilizator si parola, se bifeaza sectiunea "Nu sunt robot"

- La sectiunea Selectare tip cont se bifeaza Cont personal.

4. Depunerea documentelor

- Se acceseaza Creeaza Solicitare. La sectiunea Institutie se cauta "Primaria Sectorului 3". Apoi se selecteaza tipul procedurii dorite: certificate de urbanism, prelungiri certificate de urbanism sau prelungiri autorizatii de construire. Dupa selectarea tipului de procedura, la sectiunea Actiune se poate consulta si incarca documentatia necesara. O parte din documentele incarcate necesita semnatura electronica. Dupa incarcarea documentatiei, daca este cazul, pot fi transmise Observatii in rubrica dedicata. Inainte de a apasa pe butonul Lanseaza Solicitare, trebuie bifata casuta "Sunt de acord ca AADR si institutia Primaria Sectorului 3 sa imi foloseasca datele cu caracter personal!". Apoi se apasa pe butonul Lanseaza Solicitare si astfel documentatia a fost depusa. Apare imediat o notificare: "Solicitarea cu nr. PISEG #...impreuna cu documentele depuse au fost inregistrate cu succes"

5. Preluarea documentatiei: Dupa descarcarea documentelor de catre Directia de specialitate si inregistrarea solicitarii in Sistemul Intern de Management al Documentelor (INFOCET), cetateanul primeste prin e-mail un mesaj prin care i se comunica atat numarul de inregistrare generat de catre platforma http://edirect.e-guvernare.ro (numarul PISEG), cat si numarul de intregistrare intern, generat de catre Sistemul Intern de Management al Documentelor (INFOCET).

6. Stadiul solutionarii cererii poate fi urmarit pe platforma http://edirect.e-guvernare.ro la sectiunea Solicitarile mele (folosind numarul PISEG).

7. Dupa solutionarea cererii si urcarea documentelor de catre Directia de specialitate pe platforma http://edirect.e-guvernare.ro, cetateanul primeste prin e-mail un mesaj prin care este instiintat ca cererea i-a fost rezolvata. Documentul final poate fi descarcat de pe platforma.

Pentru asistenta tehnica in privinta platformei http://edirect.e-guvernare.ro utilizatorii pot obtine informatii la numarul de telefon 021.303.29.97, tasta 4.