Primarul Gabriela Firea a demis miercuri conducerea Directiei Achizitii din Primaria Capitalei dupa ce un tramvai de pe linia 25 a luat foc, anunta institutia intr-un comunicat de presa. In plus, presedintele Consiliului de Administratie al RATB a demisionat in aceasta dimineata si s-a facut o comisie de ancheta la RATB pentru a depista cauzele incidentului produs pe linia tramvaiului 25.

Gabriela FireaFoto: Hotnews

„Am solicitat conducerii RATB sa identifice de urgenta cauzele care au dus la producerea acestui incident si sa ia masurile tehnice care se impun pentru a preintampina astfel de situatii care pot pune in pericol calatorii. Cu toate acestea, indiferent de concluziile pe care le vom trage, un lucru este sigur: trebuie sa innoim de urgenta parcul auto RATB, un parc invechit in care nu s-au mai facut investitii majore de foarte multi ani. (...) Am decis demiterea conducerii Direcției de Achiziții din cadrul PMB întrucât sunt profund nemulțumită de modul în care se desfășoară activitatea acesteia și, în special, de modul în care a gestionat licitația pentru achiziția de autobuze", a declarat primarul general, potrivit sursei citate.

Gabriela Firea a reiterat faptul ca procedura de achizitie lansata de Municipalitate pentru achizitionarea a 400 de autobuze noi, dotate la standarde europene, reprezinta o prioritate zero pentru actuala administratie. In paralel cu derularea acestei licitatii, municipalitatea a finalizat caietele de sarcini pentru achizitionarea a 100 de tramvaie si 100 de troleibuze noi, iar RATB se pregateste pentru achizitionarea a 100 de autobuze electrice, a mai anuntat primarul general.

Un tramvai de pe linia 25 a luat foc in aceasta dimineata, pe B-dul Timisoara, pana in Statia Vasile Milea, sens Razoare. Din acest motiv, tramvaiele din liniile 1, 11, 8, 25 si 35 au fost blocate. In urma emisiei de fum, patru persoane au avut nevoie de interventii medicale, fiind transportate la spital.