Primaria Sector 3 devine antreprenor si infiinteaza inca doua firme: intretinerea spatiilor verzi si servicii IT

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 21 august 2017, 17:01 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita - primarul Sectorului 3
Foto: Facebook
Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD), vrea sa infiinteze inca doua societati comerciale: una pentru intretinerea si amenajarea spatiilor verzi si alta pentru prestarea de servicii in tehnologia informatiilor. Proiectele de hotarare vor fi supuse aprobarii Consiliului local sector 3 la sedinta de pe 25 august. Consiliul local sector 3 mai are o firma pentru intretinerea spatiilor verzi, ADPB SA.

Prima societate se va numi Investitii Spatii Verzi S3 si are doi actionari: Sectorul 3 prin Consiliul local sector 3 (99%) si Salubritate si Deszapezire S3. SRL-ul va avea un capital social de 2 milioane lei, iar sediul va fi pe Calea Vitan nr. 154-158. Consiliul de administratie va fi format din 7 membri.

A doua societate se va numi Internet si Tehnologi S3 si are doi actionari: Sectorul 3 prin Consiliul local sector 3 (99%) si Salubritate si Deszapezire S3. SRL-ul va avea un capital social de 2 milioane lei, iar sediul va fi pe Calea Vitan nr. 154-158. Consiliul de administratie va fi format din 7 membri.


Primaria sector 3 a infiintat in ultimul an inca 4 societati comerciale:
- o firma de paza (OPS3 - Ordine si Protectie S3 SRL);
- una pentru constructii locuinte (Algorithm Rezidential SRL);
- Salubrizare si deszapezire S3;
- Administrare Strazi S3;

Ce face actuala firma a sectorului 3 care se ocupa de spatii verzi
S.C. Administrarea Domeniului Public - Bucuresti S.A. s-a infiintat in martie 1999. S.C. ADPB S.A.  Sector 3 este o societate pe actiuni in care pricipalul actionar este Primaria sectorului 3 cu cca 96% aport in actiuni si alti doi investitori privati care detin cca 4%.

Potrivit informatiilor de pe site, societatea desfasoara urmatoarele activitati: amenajarea si intretinerea spatiilor verzi, producerea si comercializarea de seminte si material dendrofloricol, confectii metalice si mobilier urban, defrisari, toaletari vegetatie de orice fel, curatarea si transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea acestora in functionare pe timp de polei si inghet, prestari servicii cu utilaje si mijloace de transport din dotare, precum si alte activitati solicitate de Primaria Sectorului 3. De asemenea, executa lucrari de salubrizare in miniparcuri si locuri de joaca. Toate lucrarile se desfasoara in baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor de amenajare si intretinere a spatiilor verzi de pe raza sectorului 3 , incheiat cu principalul beneficiar ￯ Primaria sector 3.

Pe scurt, societatea se ocupa in buna parte de intretinerea spatiilor verzi din sectorul 3. In 2015, Consiliul Local sector 3 a atribuit contractul de delegare de gestiune a serviciului de amenajare si intretinere pentru majoritatea spatiilor verzi din sector catre ADPB SA, ca urmare a finalizarii licitatiei.

Potrivit anuntului de demarare a licitatiei, valoarea estimata a contractului este de 243.315.007,00 lei fara TVA. In contractul aprobat de alesii locali nu este trecuta valoarea estimata a acestuia ci doar preturile la care se vor efectua aceste servicii, detaliate pe fiecare operatiune in parte. Primaria comanda in functie de necesitati serviciile de care are nevoie, deci valoarea contractului poate varia foarte mult.

Potrivit caietului de sarcini aprobat de consilierii locali, se concesioneaza activitatea  de intretinere si amenajare a spatiilor verzi din urmatoarele locatii:

- zona delimitata de str. Campia Libertatii, bd. Basarabia, str. Dudesti-Pantelimon, Sos. Garii Catelu, Str. Drumul intre Tarlale, bd. Th. Pallady, bd. 1 Decembrie 1918 - str. Liviu Rebreanu
- zona delimitata de b-dul Camil Ressu, str. Fizicienilor, bd. Energeticienilor, str. Releului, str. Splaiul Dudesti, str. Nicolae Teclu, bd. Th. Pallady, bd. 1 Decembrie 1918, str. Liviu Rebreanu.


In 2015, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, societatea avea datorii de 24.773.515, o cifra de afaceri de 69.514.825 lei, un profit de  667.626 lei si 38 angajati.

Problema este ca societatea functioneaza ca un intermediar, cumparand banci, cosuri de gunoei, plante de la diverse firme pe care apoi le vinde Primariei Sector 3. In plus, subcontracteaza lucrari de amenajare a spatiilor verzi catre diverse firme. Aceste contracte nu se afla pe site-ul PRimariei sector 3 sau a societatii comerciale, pe SEAP, nu au fost comunicate catre presa sau catre consilierii locali sector 3. S-a ajuns chiar in situatia in care consilierii USB sector 3 au anuntat ca vor cere in instanta aceste contracte deoarece primarul Negoita refuza sa le dea. Acestia au venit si cu executor judecatoresc la Primarie, dar nu au obtinut nimic.

Asta in conditiile in care aceasta societate deruleaza fonduri de milioane de euro din bani publici.

"Mentionam ca valoarea contractelor atribuite de Sectorul 3 catre SC ADPB SA in  perioada  2011-2014  insumeaza  227.900.000  lei,  din  care  95.200.000  lei  au  fost achitati numai in anul 2014, an in care lucrarile si achizitiile au fost subcontractate in proportie de peste 90%.  Comparativ  cu  aceeasi  perioada  personalul  societatii  a  scazut  de  la  222 persoane  angajate  in  anul  2011  la  86  in  anul  2014  (din  care  35  de  salariati  sunt detasati la Sectorul 3)", se arata intr-un audit al Curtii de Conturi publicat in 2015.

Raportul releva principalele probleme gasite la aceasta societate comerciala.

"De  regula  societatea  a  actionat ca o  veriga  intermediara  intre beneficiar (Sectorul  3  al  Municipiului  Bucuresti) si  furnizori,  preturile  achitate  de  Sector  fiind mult  majorate  prin  adaugarea  cotei  de  profit  de  catre  intermediar  la  preturile  de achizitie, (adaosul practicat de SC ADPB SA fiind cuprins in general intre 31-38%). Mai   mult,   nici   furnizorii   SC   ADPB   SA   nu   au   de   regula   calitatea   de producatori, asa cum s-a retinut din verificarile ANAF", se arata in Audit.

De exemplu, in 2012, SC ADPB SA a cumparat  300 de banci cu 1520 lei bucata  de la diverse firme si le-a vandut Primariei sector 3 cu 1600 lei, realizand profit de 24.000 lei. La fel a facut si in 2013 cu alte 1.111 banci si in 2014 cu 734 banci. In 2013 a cumparat de la furnizori 537 de cosuri de gunoi cu 760 lei bucata si le-a vandut cu 800 lei bucata.


O alta constatare a Curtii de Conturi este ca o parte dintre arborii plantati de ADPB SA s-au uscat sau au fost furati, imediat dupa plantare, risipindu-se zeci de milioane de lei. Doar la sectorul 3, in 2012 (an in care primari au fost Liviu Negoita - PDL si Robert Negoita - PSD), s-au cheltuit circa 4,5 milioane de lei pentru arbori care s-au uscat sau au fost furati.

"In Sectorul 3, urmare a verificarilor si inspectiilor pe teren, au fost intocmite mai multe procese verbale de catre inspectorii responsabili de zona, prin care s-a constatat uscarea sau degradarea  materialului dendrologic plantat sau furtul acestuia. Astfel, in cursul anului 2012 a fost semnalata degradarea unui numar de 89.158  arbusti,  in  valoare  de 4.4 milioane lei si furtul a 11.522 plante in valoare de aproximativ 962.000 lei. In  fapt, Sectorul 3 a plantat in anul 2012, printre altele, arbusti taxus baccata, arbusti ligustrum si arbusti hibiscus (in cantitati de ordinul zecilor de mii si chiar a sutelor de mii de bucati) in conditiile in care in anii anteriori acestia s-au uscat in foarte mare parte", se arata in Auditul Curtii de Conturi.

In 2013, din arbustii Taxus Baccata plantati pe bd. Theodor Pallady nu a ramas nici macar unul. Paguba: 1,5 milioane lei. Primaria nu avea garantie pentru arbusti.

"Urmare verificarii efectuate pe teren, cu ocazia auditului financiar efectuat in anul 2013, s-a constat faptul ca pe aliniamentul Theodor Pallady nu mai exista niciun arbust Taxus Baccata. Valoarea  arbustilor uscati la nici 3 luni de la plantare pe aliniamentul  Theodor Pallady si care la data auditului  nu  mai  erau  pe  aliniament insumeaza 1.545.000 lei. De  asemenea,  s-a  constatat  din  verificarile  efectuate  pe  teren  faptul  ca   foarte multi  din  acesti  arbusti,  in  special  taxus  baccata si  hibiscus  plantati  in  anii  2011 si 2012  sunt  uscati  sau  lipsa  din  aliniamente,  fiind  observati  ca  fiind  lipsa,  degradati vizibil sau uscati un numar de aproximativ 5.000 bucati arbusti taxus baccata (in plus fata de cei constatati lipsa pe aliniament Tehodor Pallady) si cel putin 78.800 bucati arbusti hibiscus. Mai mult, si arbustii plantati in anul 2013 s-au uscat in proportie foarte mare si nu  au  fost  inlocuiti  pe  cheltuiala  furnizorului, neexistand  in  contractele  incheiate intre  Sectorul  3 si  SC  ADPB  SA  clauze  care  sa  prevada  o  perioada  de  garantie pentru  materialul  dendrofloricol  plantat.  Pentru  niciuna  din  plantele  contractate, Sectorul 3 nu  a  primit garantie de la furnizor, astfel ca, desi s-au uscat cu zecile de mii, nicio planta uscata sau  degradata vizibil nu a fost inlocuita pe cheltuiala furnizorului SC ADPB SA", se arata in raport.

"Suma platita, doar pentru achizitionarea de flori, arbori si arbusti (fara cheltuielile de ingrijire a materialului dendrofloricol), de catre Sectorul 3 in anii 2011 si 2012 (cand primar era Liviu Negoita, PDL) a insumat 39.514.000 lei, rezultand astfel ca Sectorul 3 a dovedit o vadita lipsa de responsabilitate si dezinteres fata de banii contribuabililor", potrivit documentului.


La Sectorul  3  al  Municipiului  Bucuresti, Directia  Parcurilor  Sector  3, si SC  Administrarea  Domeniului  Public  Bucuresti  SA   s-a  constatat  efectuarea  unor plati nelegale in suma totala
de 7.845.000 lei. Dintre acestea, suma de 3.064.000 lei, a fost constata in urma controlului efectuat in anul 2013 la SC ADPB SA si se refera in principal la decontarea  unor lucrari de gazonare pe suprafete mai  mari  decat cele pe care s-au realizat lucrarile, plantarea unui numar mai mic de arbusti sau trandafiri fata de cantitatile facturate si decontate sau decontarea aceleiasi lucrari de doua  ori. Cea  mai  mare  parte  a  platilor  nelegale  la  acest  Sector,  a  fost  constatata  cu ocazia auditurilor financiare din anul 2013 la Sectorului 3, in valoare de 4.515.000 lei si se refera  in  principal  la  decontarea  in cadrul lucrarilor de intretinere spatii verzi a unor  operatiunii  care  se  suprapun,  rezultand  plata  dubla  pentru  aceeasi  prestatie,
material   dendrologic   nelivrat,   dar   facturat si   decontat   integral,   precum si supradimensionarea  lucrarilor  de  decolmatare si  intarirea  malurilor  lacurilor  din
Parcurile A.I. Cuza si Titan", se mai arata in document.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3269 vizualizari

 • +10 (12 voturi)    
  Mafia (Luni, 21 august 2017, 17:08)

  Ragnar [utilizator]

  Mafia se transforma,incet incet invata cum sa devina legala.Prostimea se uita tampa la antena 3 si aia a fost.
  • +3 (3 voturi)    
   Exact serviciile greu de controlat (Luni, 21 august 2017, 20:57)

   Minionu_cu_Milionu [utilizator] i-a raspuns lui Ragnar

   Evaluatori de costuri pe servicii IT sau pe panselute care au murit pe transport sunt greu de gasit. Si de obicei pe aici se spala cei mai multi bani.
 • +9 (11 voturi)    
  hehehe (Luni, 21 august 2017, 17:10)

  om simplu din multime [utilizator]

  neacoitza pe urmele sefului, infiintzeaza si el niscai teldrumuri.:-)
 • +8 (10 voturi)    
  servicii IT (Luni, 21 august 2017, 17:13)

  voxpopulix [utilizator]

  Firea si cu Negoita o sa-l detroneze in curand pe Musk. Presimt ca o sa fie prima echipa care o sa lanseze un timbru fiscal pe Luna, o sa faca primul pasaj pe Marte si o sa construiasca si un parc pentru copii. Probabil o sa apara in curand detaliile pe SEAP.

  #lideriininovatie
 • +11 (13 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 21 august 2017, 17:14)

  qwerasdf [anonim]

 • +7 (9 voturi)    
  Niste PSD-isti RETARDATI !!! (Luni, 21 august 2017, 17:34)

  Ozmo [utilizator]

  Niste guvernanti PSD-isti RETARDATI care nu se mai satura de furat !!!! Inca mai e de furat in tara asta, acum Primariile isi fac societati sa fure legal!
 • +7 (9 voturi)    
  Inapoi (Luni, 21 august 2017, 19:26)

  Radub1000 [utilizator]

  Ne intoarcem inapoi la comunism. Toate societatile comerciale vor apartine statului. Dar din ce stiu eu societea comunista a dat faliment si s-a terminat cu o revolutie. Firea et co restaureaza comunismul
  • +1 (1 vot)    
   a fost doar de fatada (Luni, 21 august 2017, 20:53)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Radub1000

   sa nu uitam ca tot timpul au fost si sunt inca doua cluburi departamentale, fabrici. societati comerciale de stat, cinematografie si teatre de stat, iar mai nou primariile pot sustine cluburi sportive.
   nu te poti intoarce undeva de unde nu a iplecat niciodata.
   • 0 (0 voturi)    
    Nationalizare (Luni, 21 august 2017, 23:41)

    Radub1000 [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

    Eu am vrut sa spun ca va urma o nationalizare puternica a ceea ce este privat (vezi de exemplu atacul asupra bancilor, fondurile "private" de pensii etc), iar cu legislatia asta comunistoida o sa lichideze majoritatea IMM-urilor, care reprezinta cam 90% din nr.soc comerciale din Romania. Si uite asa, in primul cincinal, ne intoarcem la Romania ceausista. Dar eu prognozez ca vor termina la fel, pentru ca economia bazata pe conducerea autoritarista partido-statala este putreda.
 • +7 (9 voturi)    
  . (Luni, 21 august 2017, 19:40)

  theo667 [utilizator]

  Totusi ce tare este Păpușel asta daca nimeni nu se leaga de el!! A furat minim 100 milioane de iepuroi si nimic, il mai deranjeaza ANAF-ul si recupereaza cate 100 milioane de lei vechi
  • 0 (0 voturi)    
   SRI (Marţi, 22 august 2017, 4:15)

   sun [utilizator] i-a raspuns lui theo667

   este acoperiy de unchiul de la SRI !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by