DOCUMENT Cum au ajuns echipamentele de joaca ale unei firme din Breaza sa fie cerute in licitatiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoita / Firma a primit fara licitatie contracte publice de peste 6,3 milioane de euro in ultimii noua ani, inclusiv de la SRI si MApN

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 17 august 2017, 14:13 Actualitate | Administratie Locala


Echipamente Lavitex, intr-un parc din Sectorul 3 din Bucuresti
Foto: Lavitex.ro
 documente
(17 Aug 2017) PDF, 412KB
(17 Aug 2017) Excel, 536KB
"Masuta de joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca sau echivalent. Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe." Acesta este doar unul dintre echipamentele de joaca solicitate in doua licitatii lansate pana acum de primarul PSD Robert Negoita. Produsele descrise in documentatia licitatiilor se regasesc in oferta firmei Lavitex Prod din Breaza, care arata pe site-ul propriu ca astfel de echipamente au mai ajuns in trecut la Primaria Sector 3. Cum? Primaria nu a oferit pana acum explicatii, iar oficialii Lavitex sustin ca 'obiectele au fost contractate de catre firme care au facut lucrari de amenajari parcuri ce includ si obiecte de joaca si mobilier urban."
 • UPDATE Reactia Primariei conduse de Robert Negoita: "Primaria Sector 3 nu are si nici nu a avut incheiate contracte de prestari servicii/lucrari/furnizare de produse cu firma SC Lavitex Prod SRL in ultimii 20 de ani. (n.a acest lucru este contrazis de contractele publice afisate in SEAP pe care Primaria Sector 3 le-a incheiat prin atribuire directa cu firma Lavitex). Asemanarea descrierii tehnice a produselor solicitate cu cea a produselor aflate in oferta firmei SC Lavitex Prod SRL este data de faptul ca s-a realizat pe internet o cercetare de piata pentru intocmirea documentatiei necesare." (vezi reactia Primariei in documentul atasat)
 • UPDATE 2: Primaria Sector 3: Cele trei contracte au ca obiect lucrari de modernizare a instalatiilor electrice de iluminat in parcuri. Primaria Sector 3 nu are si nici nu a avut incheiate contracte avand ca obiect furnizarea de produse, respectiv mobilier urban/echipamente pentru locuri de joaca cu firma Lavitex Prod SRL in ultimii 20 de ani.


Primarul PSD Robert Negoita a lansat in acest an doua licitatii pentru achizitia de mobilier urban, echipamente de joaca si de fitness.

Prima dintre ele, contract cu o valoare estimata la peste 175 milioane de euro, a fost anulata la cateva ore dupa ce HotNews.ro a semnalat ce vrea sa cumpere din bani publici primarul Negoita, respectiv: catel 3D cu os de 5 metri in gura; 'dinosaur 3D' in pozitie sezut mancand un hamburger';  'crocodil 3D' pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Produsele se regaseau deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, Lavitex Prod SRL, care are contracte cu SRI si MapN.

Licitatia avea mai multe loturi si viza incheierea unui acord-cadru pe 4 ani cu maxim 3 operatori economici, contractele subsecvente urmand a se atribui fara reluarea competitiei.

Primaria a sustinut atunci ca a fost nevoita sa demareze de urgenta aceasta achizitie si ca din cauza grabei a fost comisa o eroare in estimarea cantitatilor maximale aferente acordului-cadru, ceea ce a dus la anularea procedurii.


Primarul Negoita a recidivat insa saptamana trecuta, cand a lansat din nou aceasta licitatie, careia i-a adus cateva modificari: a scos echipamentele de joaca 3D si a scazut semnificativ valoarea estimata a contractului la peste 5,8 milioane de euro.

Noua licitatie are de asemenea mai multe loturi si vizeaza incheierea un acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 4 ani, contractele subsecvente urmand a se atribui cu reluarea competitiei.

Un lucru a ramas insa neschimbat: Foarte multe dintre produsele descrise in caietele de sarcini ale celor doua licitatii se regasesc pana la detaliu in oferta firmei Lavitex Prod din Breaza.

 • Echipamente de joaca produse de Lavitex sunt amplasate deja in Sectorul 3 din Bucuresti. Cum au ajuns acolo?

Mai mult, Lavitex Prod afiseaza pe propriul site la sectiunea portofoliu echipamente de joaca amplasate deja in Sectorul 3 din Bucuresti:


Echipamente de joaca produse de firma Lavitex, care sunt amplasate deja intr-un parc din Sectorul 3Click pentru a deschideCel putin doua dintre echipamentele din imaginea de mai sus se regasesc descrise pana la detaliu in ambele licitatii demarate de Negoita:

1. Masuta joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca model 3 sau echivalent:


Click pentru a deschide


Descrierea din caietul de sarcini: Echipamentul este format dintr-un ansamblu monobloc masuta in forma de floare cu 6 scaunele in forma de ciuperca, confectionate din fibra de sticla. Intreg ansamblul este sustinut de un cadru metalic confectionat din teava rectangulara 20x40 mm. Blatul va fi sub forma de flaore, iar scaunele sub forma de ciuperca ()6 scaunele
. Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe. (etc..)

2. Casuta de joaca pentru copii in forma de ciuperca sau echivalent


Click pentru a deschide


Casuta va fi confectionata din lemn pe cadru metalic cu acoperis de fibra de sticla in forma de semisfera cu diametrul de 2 m, care va avea aspect de palarie de ciuperca rosie cu buline albe. Casuta va fi prevazuta cu cate doua bancute atat la interior cat si la exterior prinse direct pe casuta, ferestre decupate cu gradele metalice..(etc).


 • Ce explicatii a oferit firma Lavitex din Breaza: Obiectele enumerate de dumneavoastra au fost contractate de la societatea noastra de catre firme care au facut lucrari de amenajari parcuri ce includ si obiecte de joaca si mobilier urban

Mai multe detalii au venit din partea reprezentantilor Lavitex. Redam mai jos solicitarea adresata miercuri de catre HotNews.ro si raspunsurile primite in aceeasi zi din partea firmei din Breaza:

 • Solicitarea HotNews.ro:

"Pe site-ul firmei Lavitex Prod SRL, la sectiunea portofoliu, sunt afisate 3 lucrari furnizate catre Primaria Sector 3:
1. Teatru de vara - sector 3 Bucuresti
2. Pergola - sector 3 Bucuresti
3. Parc sector 3 Bucuresti


Produsele afisate in imagini pentru contractul vizand 'Parc sector 3' sunt similare cu produse solicitate in cadrul unei noi licitatii deschise cu o valoare estimata la 5,8 milioane euro, lansata in aceasta luna de Primaria Sector 3.

Intrebari:
1. Cand a cumparat Primaria Sector 3 produsele afisate in portofoliul Lavitex Prod? Detaliati, va rog, data atribuirii fiecarui contract
2. Prin ce procedura de achizitie publica a cumparat Primaria Sector 3 fiecare dintre produsele afisate pe site-ul Lavitex?
3. Care a fost valoarea achizitiilor in toate cele 3 cazuri?
4. Cum explicati ca produse achizitionate deja anterior de la firma Lavitex de catre Primaria Sector 3 se regasesc descrise pana la detaliu in Caietul de Sarcini al licitatiei de 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3? (am recunoscut doua astfel de produse: Masuta joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca model 3; Casuta de joaca pentru copii in forma de ciuperca)
5. Cum explicati faptul ca produse pe care firma Lavitex le are deja la vanzare sunt descrise in detaliu in cadrul unei noi licitatii de peste 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3? Aceeasi situatie a fost si in luna febaruarie din acest an, cand dupa ce HotNews.ro a informat ce anume vrea sa cumpere Primarul Robert Negoita in cadrul unei licitatii a carei valoare era atunci estimata la peste 175 milioane de euro, Primaria a anulat licitatia.
6. Intentionati sa participati la noua licitatie de 5,8 milioane euro lansate in aceasta luna de Primaria Sector 3?

 • Raspunsul primit din partea firmei Lavitex Prod SRL:

"Din respect pentru publicația dumneavoastră, vă comunicăm următoarele:

S.C. Lavitex Prod S.R.L. este doar producătorul obiectelor la care faceți referire, aflate în portofoliu și pentru care societatea noastră nu are contracte cu Primăria Sectorului 3 din București.

Obiectele enumerate de dumneavoastră au fost contractate de la societatea noastră de către firme care au făcut lucrări de amenajări parcuri ce includ și obiecte de joacă și mobilier urban.

În ceea ce privește licitația publicată, menționăm că întocmirea caietului de sarcini îi revine autorității contractante.

Întrucât, noua licitație la care faceți referire a fost publicată pe SEAP, vineri, 11.08.2017, precizăm că nu am luat încă nicio decizie referitoare la participare. Urmează ca departamentul tehnic să analizeze condițiile impuse de caietul de sarcini, după care vom lua o hotărâre."


 • HotNews.ro a solicitat explicatii Primariei Sectorului 3 in legatura cu toate aceste aspecte semnalate, insa pana la publicarea acestui articol nu am primit un punct de vedere. Vom reveni cu precizari, imediat ce le vom primi.


Ce actionari si afaceri are Lavitex Prod: Contracte publice atribuite fara licitatie in valoare de peste 6,3 milioane euro, inclusiv de la SRI si MApN

Firma Lavitex Prod SRL, cu sediul in Breaza, judetul Prahova, este detinuta de Valeriu Chivu - 5% din capitalul social - si sotia acestuia Lilea Chivu (fosta Ungureanu) - cu 95% din capitalul social, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Potrivit Observator de Ilfov, "societatea Lavitex Prod a derulat, in ultimii ani, peste 1.100 de contracte cu institutii de stat, majoritatea cu atribuire directa (doar 25 dintre ele fiind castigate in urma unor licitatii), in valoare totala de peste 2,3 milioane de euro. Pe lista de clienti care au acordat contracte prin atribuire directa firmei  - care se ocupa cu amenajarea de spatii verzi si confectionarea de jucarii, mobilier stradal si de birouri, scene, pubele si cosuri de gunoi sau cabine de vot   se regasesc Serviciul Roman de Informatii, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, dar si primarii conduse de edili condamnati sau anchetati pentru coruptie (Primaria Buzau, in mandatul lui Constantin Boscodeala, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; Primaria Onesti, in mandatul lui Laurentiu Neghina, condamnat pentru mita la bacalaureat, iar lista ar putea continua)".

 • Date furnizate la solicitarea HotNews.ro de Agentia pentru Agenda Digitala (AADR), care gestioneaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), arata ca, din 2008 pana in prezent, firma Lavitex Prod a castigat contracte publice - cele mai multe prin atribuire directa - in valoare de peste 28,5 milioane lei (fara TVA), echivalentul a peste 6,3 milioane de euro. (vezi documentul atasat acestui articol.)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6050 vizualizari

 • +17 (17 voturi)    
  Cum? (Joi, 17 august 2017, 14:45)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Epoca PSD (=PCR=FSN). o epoca de hotie si jaf, epoca mafiotilor, a securisttilor si a progeniturlor lor. O distrugere programata a României si furt din banii publici intru imbuibare clientelei PDS (+ALDE+UDMR)
  • +3 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 17 august 2017, 18:20)

   ABetterWorldWithoutVladimir [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

  • 0 (0 voturi)    
   1,3 mil lei Sectorul 3 si 1,4 mil lei Mun Deva (Joi, 17 august 2017, 21:08)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   primaria Deva (70.000 de locuitori), unde e primar pnl a achizitionat direct in valoare de 1,4 mil lei
   primaria Sector 3 (350.000 de locuitori), unde e primar psd a achizitionat direct in valoare de 1,3 mil lei
   problema este la primaria sector 3, desigur
   • 0 (0 voturi)    
    1,9 milioane nu 1,4 mil (Joi, 17 august 2017, 21:34)

    Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    1,4 era suma primelor 5 contracte, totalul este de 1,9 mil
    adica primaria deva a dat 27 de lei de la fiecare locuitor in timp ce primaria sector 3 a dat 4 lei de la fiecare locuitor
    eu zic sa aveti grija pe cine va suparati ;)
 • +16 (16 voturi)    
  Chiar ne suparam (Joi, 17 august 2017, 15:10)

  Zummm [utilizator]

  Ce va bagati voi in treaba romanilor verzi cinstiti. Inalti ca brazii si cu muci pe piet ? :)) Nici nu stim noi cat de mult lucreaza saracii. Cu propriile lor manute sculpteaza zi si noapte acele masute si scauneleexpirate din sec XIX
 • +13 (13 voturi)    
  Asta nu e licitatia (Joi, 17 august 2017, 15:19)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  aia pornita cand rezistam noi prin piete? Si oprita imediat de Negoita cand a aparut articolul pe HN, de speriat ce era ca suntem noi in strada? Ca sa vezi, pana la urma doar au impins-o in vara. Gata, nu le mai tremura pantalonii.
  • 0 (0 voturi)    
   Nah, (Joi, 17 august 2017, 17:13)

   Popcorn [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

   aia era si mai tare, de vre-o 175 mil euro, asta este "parfum" asa, de vacanta.

   http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-21582758-licitatie-valoare-estimata-initial-peste-175-milioane-euro-anulata-dupa-articol-hotnews-cum-isi-motiveaza-decizia-primarul-psd-robert-negoita.htm
  • +2 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 17 august 2017, 18:21)

   ABetterWorldWithoutVladimir [anonim] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

 • +22 (22 voturi)    
  Finalul este mortal de comic (Joi, 17 august 2017, 15:20)

  JestersTear [utilizator]

  "Întrucât, noua licitație la care faceți referire a fost publicată pe SEAP, vineri, 11.08.2017, precizăm că nu am luat încă nicio decizie referitoare la participare. Urmează ca departamentul tehnic să analizeze condițiile impuse de caietul de sarcini, după care vom lua o hotărâre"
  Ha-ha-ha-ha-ha...!!!! Adica sa analizeze caietul de sarcini pe care tot ei l-au facut!? Ce sa analizeze? Daca colegii/subordonatii l-au tehnoredactat bine? Daca sunt greseli gramaticale? Incredibil cat de prosti ne cred unii.
  • +14 (14 voturi)    
   Cat TUPEU !!!? (Joi, 17 august 2017, 16:18)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   pot sa aiba uni , saraci de ei nici nu cunosteau caietul de sarcini .................... astia au impresia ca toata romania este plina de psd-isti fara creier .
  • +12 (12 voturi)    
   ai sa vezi maine raspunsul: (Joi, 17 august 2017, 16:22)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   "Am studiat caietul de sarcini, si ce sa vezi? Avem EXACT ce trebuie, sta pe stoc de luni de zile, intamplator chiar de cand a fost prevazuta prima licitatie.
   Evident ca in conditiile astea avem sanse maxime sa castigam. Complet intamplator, va asigur!"
  • +1 (1 vot)    
   ... (Joi, 17 august 2017, 17:36)

   Enofereus [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   asta daca nu cumva caietul de sarcini nu a fost facut de firma respectiva. :)
 • +17 (17 voturi)    
  Cine a facut caietul de sarcini? As vrea sa stiu (Joi, 17 august 2017, 15:34)

  zambara [utilizator]

  Dar nu intreaba nimeni: CINE? (cu nume si prenume) introduce in caietul de sarcini specificatiile respective? Si cine spune ca numai o anumita jucarie si nu alta, ca numai o anumita culoare si nu alta trebuie furnizate?
  Pe firul asta trebuie investigat ca sa aflam in buzunarele cui se scurg raurile de bani.
  Ar fi interesant de auzit explicatia celui care a stabilit ca trebuie doar: "...masa de culoare alb spicuit cu rosu...".
  Cum a stabilit ca din tot universul doar de asa ceva e nevoie? Si numai de asta.
  • +10 (10 voturi)    
   parca vad cum ar suna o licitatie pentru telefoane (Joi, 17 august 2017, 16:16)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui zambara

   "telefonul trebue sa fie negru, cu touchscreen, sa aiba dimensiunea 124,6x61,3x8,9 mm, greutatea 107 grame, baterie de 1900 mAh. Firma nu conteaza atat de mult, dar caracteristicile trebuie sa fie respectate, altfel oferta va fi descalificata"
  • +9 (9 voturi)    
   Nu-i un secret (Joi, 17 august 2017, 16:23)

   Cheie primara [utilizator] i-a raspuns lui zambara

   Notele Justificative sunt semnate de directorul Directiei de Achizitii si primar.
 • +11 (13 voturi)    
  Marea ciordeala PSD! (Joi, 17 august 2017, 15:37)

  ouyang [utilizator]

  Ce va tot mirati? Se fura din orice: borduri, steaguri, chioscuri in parc, bancute, rigole ridicole, poduri de 2 metri din otel si sticla in parcuri, etc. Totul e impartit frateste intre mafiotii pesedisti.
  • -2 (6 voturi)    
   Da (Joi, 17 august 2017, 16:11)

   Cheie primara [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   Că celor de la PDL li se apleacă.
  • 0 (0 voturi)    
   a luat mai mult de la liberali :)) (Joi, 17 august 2017, 21:27)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   Primaria Municipiului Deva (70.000 locuitori) a incredintat fara licitatie contracte in valoare de 1,9 mil lei
   Primaria Sector 3 (350.000 locuitori) a incredintat fara licitatie contracte in valoare de 1,3 mil lei
   Primaria Oradea (170.000 locuitori) a incredintat fara licitatie contracte in valoare de 0.7 mil lei
   La Deva si Oradea sunt primari PNL.
   Datele sunt din tabelul din articol
 • +14 (14 voturi)    
  teava rectangulara 20x40 mm (Joi, 17 august 2017, 15:42)

  tropotaru [utilizator]

  Daca te inscrii la licitatie si oferi teava mai rezistenta, de 40x40 mm, ai pierdut, nea coiţă îţi declara produsul neconform specificatiilor din caietului de sarcini.
 • +11 (11 voturi)    
  un chilipir.. (Joi, 17 august 2017, 15:51)

  pehash [utilizator]

  cand o sa plece negoita de la S3 si veti afla cate sute de milioane s-au dus pe spoieli in fiecare an, jucariile astea penibile vor fi probabil printre cele mai ieftine achizitii.
 • +8 (8 voturi)    
  Maramures Charpenters (Joi, 17 august 2017, 16:16)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  MESTERII MARAMURESENI, ar fi mobilat toate Locurile de joaca pentru copii, cu 'echipamente de joaca'.
  In detrimentul artizanilor locali, s-au importat prin UE , jucarii de inox si fibra de sticla, de 2-3-4 milioane € de parc.
 • +12 (14 voturi)    
  n-au mama, n-au tata, (Joi, 17 august 2017, 16:19)

  yellowdog [utilizator]

  au psd - criminali organizati
 • +10 (10 voturi)    
  Ce dragute sunt! (Joi, 17 august 2017, 16:19)

  Martinezu [utilizator]

  carcotasilor! Uitati-va numai la culori. Ce rosu aprins!
  Ce contrast.! Negoita e un artist.
  • +12 (12 voturi)    
   poate aia e explicatia (Joi, 17 august 2017, 16:31)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   Le-a vazut pe internet si si-a zis: "TREBUIE sa am din astea in sector, nu conteaza cat costa! ACUM fac o licitatie, iau cateva bucati, maxim 6 milioane de euro. Las ca plateste primaria..."
 • +11 (11 voturi)    
  Rautate (Joi, 17 august 2017, 16:40)

  Smythe [utilizator]

  Hotnews! Iar stricati licitatiile (cu caiete de sarcini care pot fi respectate de oricine si nu cu dedicatie, sa ne-ntelegem) ale dlui. primar!
 • +4 (4 voturi)    
  Incredibil !! Neverosimil !! Cat tupeu pe Negoita (Joi, 17 august 2017, 16:54)

  deval [utilizator]

  Pare ca sectorul 3 e corespondentul Teleormanului din Bucuresti ! Negoita psd a luat sectorul 3 de la Negoita pdl in 2012, cand multi dintre cei care au votat au crezut ca l-au votat pe Liviu Negoita si nu pe Robert , despre care nu stiau ca exista...Nu stiu cat de geniu/cinstit era Liviu Negoita dar el a schimbat decisiv in bine sectorul, pana in 2012 !! Tot ce face Robert , in sector e toparlanie-manelista din ce ramane dupa ce e trasa spaga !!
 • +2 (2 voturi)    
  care-i diferenta (Joi, 17 august 2017, 17:57)

  Stapanu [utilizator]

  fata de transformatoarele lui fnq -iul?!
 • +5 (5 voturi)    
  Datoria (Joi, 17 august 2017, 19:15)

  Celbland [utilizator]

  Să nu uităm că Negoiță are datorii personale de 255 milioane de lei la ANAF, iar bucureștenii l-au autorizat să fure de la ei, ca să-și plătească datoriile, dar și să se îmbogățească.
 • +5 (5 voturi)    
  Hotnews (Joi, 17 august 2017, 19:56)

  deville2010 [utilizator]

  Ati stricat(din nou) spagile lui negoita de la sectorul 3.Cred ca face spume :))) Ar trebui sa faceti un articol cu digurile roz din sector.
 • 0 (0 voturi)    
  Licitatiile in RO nu vor functiona niciodata (Vineri, 18 august 2017, 1:10)

  pixel9 [utilizator]

  cat timp primeaza doar pretul minim.

  Inteleg sa poti sa cumperi tot autobuze Mercedes sau trenuri Bombardier sau PCuri cu OS, pentru ca e mai usor pentru toti sau pentru ca asa setezi o "calitate" oarecare minima. Nu inteleg aici nevoia de voalare.
  Pe partea de IT n-am sa inteleg niciodata de ce statul roman nu discuta direct cu Microsoft Romania.

  Revenind la metrou: cand m-am urcat prima oara intrun tren fabricat de spanioli cred, mi-am dat seama ca nu se pricep la trenuri si ca au ofertat doar sa vanda. Si m-am ingrozit de diferente ca simplu calator - nu stiu sa distribuie lumina in vagon, nu stiu sa foloseseasa amortizoare - tremura picioarele odata cu sinele, nu stiu sa izoleze fonic metroul - zgomotul interior este cel putin +3dB, scaunele sunt suficient de late pentru copii sau femei la maxim 40kg, etc ... parca au taiat si peroanele pentru ele.

  Si noi licitam in continuare panselute, ceasuri aurite, ciuperci colorate si autostrazi de zeci milioane EUR/km.
  Bataie de joc.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by