Licitatia Primariei Capitalei pentru 400 de autobuze, anulata din cauza unui "viciu tehnic". Municipalitatea reia procedura, noul termen pentru evaluarea ofertelor e 16 octombrie

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 17 august 2017, 13:48 Actualitate | Administratie Locala

Transport RATB
Foto: Agerpres
Licitatia demarata de Primaria Capitalei pentru achizitionarea celor 400 de autobuze este trecuta in stare de asteptare pentru a fi anulata automat in Sistemul electronic de achizitii publice deoarece pana pe 14 august, data limita de depunere a ofertelor, nu s-ar fi inscris nicio firma, potrivit datelor din SEAP. UPDATE 1: Potrivit unei precizari de pe SEAP, "aceasta procedura a fost trecuta in starea Anulata administrativ in mod automat deoarece autoritatea contractanta nu a anulat-o in termenul prevazut". Nu e clar in acest moment care e cauza reala pentru anularea licitatiei, dat fiind ca tot pe SEAP apar 17 oferte depuse, dintre care doua figureaza ca "retrase", iar 15 oferte apar ca "necastigatoare".UPDATE 2 Primaria Capitalei va relua licitatia anulata din cauza unui viciu tehnic

Primaria Capitalei va relua licitatia anulata din cauza unui viciu tehnic, se arata intr-un comunicat emis de municipalitate.

"Ca urmare a deciziei Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) din data de 14 august 2017, ora 16.00  - termenul limita initial de depunere a ofertelor - , de a anula automat aceasta licitatie din cauza unei disfunctionalitati tehnice, cauzate de nepreluarea completa in sistem a informatiei privind prelungirea perioadei de depunere pana pe 16 august 2017, ora 16.00, din cauza zilelor libere de Sf. Maria (14 si 15 august), Primaria Capitalei este nevoita sa reia procedura de achizitie. Facem precizarea ca, inca din data de 8 august 2017, Primaria Capitalei prin Directia Achizitii a publicat in SEAP si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) un anunt de tip erata prin care termenul de depunere a ofertelor era prelungit pana in data de 16 august 2017, ora 16:00. Cu toate acestea, miercuri, 16 august 2017, SEAP  a instiintat PMB ca licitatia a fost anulata automat inca din data de 14 august 2017 deoarece, in afara de publicarea pe site a anuntului de prelungire a termenului, era necesara si o operatiune manuala de modificare a datei limita de depunere din 14 august ora 16.00 in 16 august ora 16.00. Subliniem faptul ca aceasta instructiune nu se regaseste clar explicata in Manualul de utilizare al platformei SEAP pentru autoritatile contractante, disponibil pe site-ul www.e-licitatie.ro. Mai mult decat atat, nu constituie o etapa obligatorie in derularea operatiunilor de publicare a anunturilor, ca dovada ca atat SEAP, cat si JOUE au publicat  anuntul de prelungire a termenului. Din consultarile pe care le-am avut cu reprezentatii Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei ni s-a comunicat ca s-a luat act de aceasta situatie si ca, in noul sistem electronic de achizitii publice (SICAP) care este in implementare, cu perspectiva de a deveni functional in luna octombrie 2017, astfel de modificari vor fi operate automat in sistem, fara interventie manuala ", se arata in comunicatul emis de municipalitate.
 
Potrivit sursei citate, 15 companii au incarcat partial oferte, lasand componenta financiara pentru ultima zi (16 august 2017 - noul termen publicat), conform cutumei in cazul unor astfel de licitatii internationale, insa, in data de 16 august, ofertantii au constatat ca licitatia a fost anulata automat si nu mai au posibilitatea sa incarce oferta financiara.

Cei 15 ofertanti sunt:  SC ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL, EVW HOLDING SRL, BMC TRUCK AND BUS SA, MHS TRUCK AND BUS SRL, MERCEDES BENZ ROMANIA SRL, BRIARI`S IND SA, SC MLD GUNS SRL, MEGAROSA TRADE SRL, ECOPEL SRL, SOLARIS BUS&COACH SA, SC NERA CAROSERII SRL, SC BEST ACHIZITII SRL, KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET AS, THOREB INFORMATION SYSTEMS, MAN TRUCK&BUS AG - au incarcat partial ofertele inca din data de 14 august 2017.

Ca urmare a acestui viciu tehnic al SEAP, Primaria Capitalei este nevoita sa reia procedura de licitatie pentru achizitionarea celor 400 de autobuze, documentatia ramanand aceeasi.
 
"Astazi, 17 august 2017, anuntul de participare a fost urcat in  SEAP, la ora 14.48 si a fost acceptat de ANAP la ora 15.34. Noul calendar de achizitie este urmatorul: 21 septembrie 2017, ora 16.00- termen limita pentru primirea ofertelor, 16 octombrie 2017, ora 18.00 - data limita de evaluare a ofertelor", mai spun reprezentantii municipalitatii.
 
Gabriela Firea, Primar General:  "Vom depune eforturi pentru ca aceasta prelungire a termenelor care nu ne poate fi imputata  sa fie recuperata in cadrul procedurii de evaluare a ofertelor, astfel incat termenul de livrare a autobuzelor sa nu fie afectat. Acest demers este in interesul bucurestenilor, care in urma acestei achizitii vor avea parte de o ameliorare semnificativa a conditiilor de calatorie cu mijloacele de transport in comun".


...................................

Una dintre nemultumirile celor care au cumparat caietul de sarcini pentru a participa la licitatie a fost ca Primaria nu a impartit in trei loturi licitatia, in functie de dimensiunea autobuzelor, o contestatie in acest sens fiind depusa la CNSC, insa a fost solutionata in favoarea Primariei Capitalei.


Captura SEAP

Primaria Generala a Capitalei a publicat in SEAP pe 1 iulie licitatia pentru achizitionarea a 400 de autobuze pentru RATB, contract estimat la circa 510,5 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioda de 4 ani.

Contractul vizeaza achizitia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.

Conform caietului de sarcini toate autobuzele trebuie sa aiba podea coborata pe toata suprafata (nu se admit trepte), rampa mecanica pentru accesul persoanelor cu disabilitati, precum si Instalatie de incalzire, ventilare si aer conditionat atat pentru calatori, cat si pentru compartimentul soferului.

Autobuzele trebuie sa aiba o motorizare Euro 6 si sa poata functiona pe diesel si biodiesel.

Autobuzele trebuie sa aiba instalate echipament de numarare a numarului de calatori (cu precizie de minim 99%), monitoare TFT/LED pentru informare si publicitate, precum si sistem de supraveghere video , interior-exterior.
In plus, toate autobuzele vor trebui sa aiba sisteme care sa previna furtul de combustibil precum: echipamente de masurare a consumului de combustibil, cu transmiterea datelor prin computerul de management al traficului si instalatie de de detectare si alarmare in cazul deschiderii neautorizate a busonului de la rezervor.

Vezi aici caietul de sarcini pentru achizitia celor 400 de autobuze. (.pdf, ~5,4 MB)


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

6388 vizualizari

 • +33 (33 voturi)    
  mda... (Joi, 17 august 2017, 13:52)

  liviu_ [utilizator]

  a trecut peste 1 an si ce a facut Firea?!
  se circula la fel de infect... doar se lauda pe la TV... ATAT!
  • +7 (7 voturi)    
   Nu le-au iesit ploile hotilor (Joi, 17 august 2017, 20:05)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   17 competitori, probabil nu se asteptau la concurenta. Au anulat ca sa se poate reorganiza hotii din P$D si sa tranteasca licitatia.
  • +2 (2 voturi)    
   hahaha (Vineri, 18 august 2017, 1:37)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Prostii care au votat-o chiar se asteptau sa se tina de cuvant...
   Ma astept fie sa se amane din nou sau daca se desfasoara sa apara intarzieri. Sau sa zica ca livreaza doar 50 in loc de 400. Sau ca sunt defecte si returneaza si tot asa ... si din 400 promise, daca vom avea 20 va fi o treaba.

   Ideea este ca cele turcoaz si albe sa fie inlocuite cu cele noi, corect? Intotdeauna cele vechi devin un pericol fiind neintretinute de noi. Pardon - le "valideaza" paznicul si nimeni altcineva.

   Pe cat punem pariu ca Firicica va pastra cele vechi in paralel cu cele noi ca sa rezolve fix nimic.

   Cine stie - cu putin noroc le primim la iarna cand nu ne trebuie A/C. Iar la vara va spune ca sunt in revizie sau ceva si nu le poate porni.

   Sau si mai bine - propun un concurs: cel mai frumos autobuz. Eveniment national.
 • +22 (22 voturi)    
  Atribuire directa via Voluntari ? (Joi, 17 august 2017, 13:53)

  Plagarus [utilizator]

  Poate cumpara drone Pandelica.
 • +33 (33 voturi)    
  Soros e de vina (Joi, 17 august 2017, 13:59)

  placintacubranza [utilizator]

  Stati sa vedeti, e o conspiratie impotriva Duamnei!
 • -39 (43 voturi)    
  Hotnews, ziar local (Joi, 17 august 2017, 14:07)

  andipetre [utilizator]

  Ce cauta stiri locale pe un site, chipurile, de anvergura nationala? Despre autobuzele din Husi, sau orarul frizeriei din colt cand ne spuneti?
  • +25 (25 voturi)    
   cand husiul va avea 4 mil de locuitori (Joi, 17 august 2017, 14:35)

   Andrei453530 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   .
  • +29 (31 voturi)    
   Este de interes național (Joi, 17 august 2017, 14:44)

   marius v [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   dacă ai capacitatea de a vedea ceva mai departe de cozorocul șepcii. A existat o vreme în care autobuzele se făceau la Roman Brașov. Se mai fac și acum, dar capacitatea de producție este foarte redusă (circa 300 de muncitori, față de 26000, în 1990) - abia iese din insolvență cu o comandă de 100 de camioane pentru Taiwan. De ce s-a ajuns aici? Tot doamna Firea îți poate da răspunsul, că partidul dumneaei, votat cu entuziasm sinucigaș, a pus țara pe butuci. 500 de autobuze pentru București și (să zicem) 10 pentru Huși, ar fi însemnat relansarea uzinei, angajări masive, bani la buget ș.a.m.d. Și uite cum o știre locală devine de interes național, dacă mai și înțelegi ceea ce citești.
  • -5 (5 voturi)    
   manipularea hotnews: (Joi, 17 august 2017, 21:24)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   face din toapa locala una nationala,
   sa va fie rusine hotnews...
  • 0 (0 voturi)    
   Viciu tehnic in procedura de furat... (Vineri, 18 august 2017, 9:46)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   Cred ca asta a fost marea problema. Le sufla altcineva smantana de pe licitatie....
 • +16 (16 voturi)    
  Las-o ba ca merge asa (Joi, 17 august 2017, 14:13)

  Zummm [utilizator]

  Ne-am obisnuit cu ea mai las-oooo mai las-oooo
 • +14 (14 voturi)    
  precizie de minim 99% ??? (Joi, 17 august 2017, 15:25)

  tropotaru [utilizator]

  La o capacitate de 70 sau 96 de calatori, precizia de minim 99% inseamna ca sistemul de numarare sa nu greseasca deloc. Of, of, ţoapa tot ţoapă.
 • +17 (17 voturi)    
  licitatie (Joi, 17 august 2017, 15:44)

  andrei63 [utilizator]

  Si uite asa simplu inca o promisiune a doamnei primar de care se alege praful. Cred ca ,caietele de sarcini sunt facute cu picioarele ca sa nu spun mai mult, daca nici o firma nu a castigat. Ceva este in neregula si firmele s-au prins sau nu pot participa din alte motive. Dar dupa cum ne am obisnuit raspunsul doamnei primar in cazul anulari licitatiei va fii: Noi am vrut dar nu s a putut din vina lui Hector ca sa spun asa
  • +8 (8 voturi)    
   Mai bine că a picat licitația (Joi, 17 august 2017, 17:53)

   marius v [utilizator] i-a raspuns lui andrei63

   Doamna primăriță pune încă o dată carul înaintea boilor (din primărie, eventual). Să cumperi autobuze noi ca să circule pe unde?! Bucureștiul este blocat de mașini, din cauza lipsei parcărilor, din cauza stării extrem de proaste a drumurilor (ca după bombardament, de ai impresia că mergi cu mașina pe scări), din cauza dirijării defectuoase, din cauza indisciplinei șoferilor, din cauza bicicliștilor care nu respectă absolut nicio regulă (lor nu poți să le iei permisul)... și ar mai fi vreo 150 de cauze.
   De ce nu le dotează pe cele existente cu aer condiționat, că ar fi mai ieftin?! Știe domnița ce înseamnă Diesel Euro 6 sau a citit în vreo revistă de femei? Pe lângă motorina cu adBlue (un aditiv), considerabil mai scumpă, autobuzele ar trebui dotate și cu o instalație specială pentru neutralizarea totală a oxidului de azot (din cauza căruia politicienii europeni și cei britanici vor să interzică mașinile cu motoare diesel, până în 2040).
   Madam Firea putea să liciteze achiziția de vapoare sau sănii, sau parapante - ar fi fost la fel de utile.
 • +7 (7 voturi)    
  FIREA PRESEDINTE (Joi, 17 august 2017, 17:02)

  silmix [utilizator]

  FIREA PRESEDINTE !!!!!
  Si o sa si ajunga, cand o sa cumpere autobuzele alea :))))))

  Adica niciodata!!!!!
 • +7 (7 voturi)    
  pare (Joi, 17 august 2017, 17:37)

  Stapanu [utilizator]

  ca a fost o problema cu cele sfinte, i.e. sf. maria: deci, sa ne rugam/ offf
 • +5 (5 voturi)    
  Best Achizitii? (Joi, 17 august 2017, 18:48)

  Precup [utilizator]

  Din nou aceasta firma ciudata, Best Achizitii SRL, cea care a blocat si licitatia la Transgaz. Dupa denumire, celelalte firme sunt din domeniu, dar hop si ciudatii astia, participa la orice licitatie.

  Imi aduce aminte de alta firma ciudata de acum cativa ani, dintr-o comuna oarecare, fara angajati, care raporta in bilant profit cat 1% din PIB fara niciun angajat si fara cifra de afaceri.

  Poate cineva sa ne spuna care e scopul pentru care o firma participa prosteste la niste licitatii unde nu are cum sa castige, neavand experianta in domeniul respectiv si nici capacitatea tehnica necesara?

  Hotnews, poate o investigatie jurnalistica, poate intrebati un specialist in licitatii sa ne explice dedesubturile?
 • +6 (6 voturi)    
  Ce nu este clar?! (Joi, 17 august 2017, 19:16)

  un_deget_de_secaturi [utilizator]

  SEAP spune clar: 15 oferte apar ca "necastigatoare".

  Este perfect firesc, desigur ca nu poate decats a castige "cine trebuie", iar Gabitza si Florentin nu s-au decis inca la care din frimele TelDrum sa ii ofere licitatia!
 • +6 (6 voturi)    
  !!! (Joi, 17 august 2017, 19:51)

  chiuaua [utilizator]

  Asa se intampla la o primarie unde serviciul de transport in comun este finantat de la stat.
  Daca nu ar fi fost finantat si serviciul esta privat, autobuzele deja circulau , adica serviciul era functional.
 • +5 (5 voturi)    
  Prea putina paine si prea mult circ (Joi, 17 august 2017, 20:25)

  motanul_gri [utilizator]

  Poate nu s-ar fi ajuns la "vicii tehnice" daca macar o fractiune din timpul pierdut de dna Firea cu aparitiile propagandistice pe A3/RTV ar fi fost folosita pentru verificarea modului in care angajatii bugetari din subordine isi fac sau nu datoria...
 • +2 (2 voturi)    
  primarita (Vineri, 18 august 2017, 8:50)

  csan [utilizator]

  asta nu este in stare nici sa curete Bucurestiul , ajuns un morman de gunoi. Toate strazile sunt mizerabile. Parcul Cismigiu, emblema capitalei ,este un dezastru. Este plin de gainat de ciori si porumbei. Lacul este imputit. Sa nu mai vorbesc de mizeria in care traiesc animalutele, ala din parc, paunii , ratele si lebedele. Locurile de joaca pentru copii sunt un focar de infectie, un cosmar. Cainii se plimba prin tot parcul si nimeni nu aduna fecalele . Este oribil ce se intampla acolo. Femeia asta nu este in stare de nimic. Nu am vazut niciodata Bucurestiul in asa stare de mizerie. Cum naiba sa fie in stare sa faca o licitatie pentru autobuze cand nici ceea ar trebui sa faca bine ca mama si ca femeie nu poate face. Sunt curioas daca cei care au votat-o sunt multumiti.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri