Primaria Capitalei a taiat o bucata de pe trotuarul de pe bd. Regina Elisabeta ca sa amenaje o alveola pentru stationarea masinilor, chiar in fata intrarii principale in institutie. Decizia a stranit reactii de indignare pe Facebook. Primaria Capitalei are locuri de parcare pe strazile laterale, dar si o parcare subterana in lucru, in curtea institutiei.

Alveola Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

"Primaria Capitalei isi face alveola pentru ca masinile oficialilor sa poata parca fix in fata institutiei. Asta inseamna ca masinile respective vor circula pe banda dedicata RATB? Si daca vin dinspre Universitate? Vor face si un giratoriu? Gandindu-ne la Viena, orasul ales drept model de smart-city de catre chiar doamna primar Firea, stim ca primaria de acolo nu are parcare in fata intrarii. Cum facem doamna Primar? Ne uitam la ei dar facem altfel?", a postat Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania pe pagina de Facebook.

UPDATE Primaria Capitalei: Alveola este pentru ACCESUL autovehiculelor ce insotesc demnitarii si/sau delegatiile oficiale care viziteaza Primaria Capitalei

"Primaria Municipiului Bucuresti a amenajat in fata sediului din B-dul Regina Elisabeta o alveola pentru ACCESUL autovehiculelor ce insotesc demnitarii si/sau delegatiile oficiale care viziteaza Primaria Capitalei. Alveola are o lungime de aproximativ 26 m si permite stationarea simultana a trei autoturisme. Precizam ca acest spatiu NU este destinat parcarii autovehiculelor , dupa urcare/coborare oficiali masinile parasesc acest spatiu si sunt parcate in spatiile special amenajate din strazile Anghel Saligny si Elie Radu. Subliniem, de asemenea, ca aceasta constructie s-a realizat cu toate avizele solicitate de legislatia in vigoare, inclusiv avizul Ministerului Culturii", se arata intr-un comunicat emis de municipalitate.