Primarul Constantei, Decebal Fagadau, a anuntat ca toate proprietatile municipiului vor fi vandute de acum inainte doar dupa aprobarea Consiliului Local, numai prin licitatie, plata urmand sa se faca integral, iar de ducerea la indeplinire a vanzarilor se va ocupa o comisie formata din 11 persoane, printre care si cinci consilieri de la toate partidele reprezentate in CLM.

Decebal Fagadau, primarul ConstanteiFoto: Agerpres

Decebal Fagadau a declarat, luni, intr-o conferinta de presa organizata dupa sedinta Consiliului Local Municipal, ca CLM se va pronunta si asupra conditiilor de vanzare, transmite News.ro.

"O schimbare de principii, de fundament, daca vreti, modul in care se vor vinde proprietatile municipiului. Incepand de astazi, toate vanzarile vor fi aprobate doar de Consiliul Local, dispar mandatele speciale pentru RADET, RATC, Confort Urban, Ecosal samd, raman doar cele stabilite prin lege, ANL-uri, Legea 112, dar in rest, orice se vinde, doar de catre Consiliul Local. El se pronunta asupra oportunitatii si asupra conditiilor de vanzare", a afirmat primarul.

El a mai spus ca totul se va vinde prin licitatie, iar plata se face integral catre catre municipiu.

"Totul se vinde prin licitatie. Plata se face integral catre municipiu, nu in rate, nu esalonat, nu transferand un risc de insolventa catre oras. De ducerea la indeplinire a vanzarilor se va ocupa o comisie formata din 11 oameni, cinci consilieri locali - doi PSD, doi PNL, unul PMP si sase functionari din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Consiliul local va aproba daca se vinde, la ce pret se vinde, in ce conditii se vinde", a precizat Decebal Fagadau.

Consiliul Local Municipal a aprobat in cadrul sedintei de luni proiectul de hotarare privind aprobarea componentei si a regulamentului de organizare si functionare a comisiei de vanzare a bunurilor imobile proprietate privata a municipiului Constanta.