Prima problema am intampinat-o in Pasajul Universitatii: scarile rulante nu functioneaza, desi Primaria Capitalei a alocat 1,35 milioane lei pentru reparatii si intretinere.
Firma care se ocupa de acest proiect initiat de Primaria Municipiului Bucuresti este Ascensorul Company Service.
Bucurestenii care aleg sa circule cu metroul suporta zilnic igrasia si mirosul neplacut de pe peron. Peretii sunt murdari, iar apa prelinsa lasa urme si pe podea care nu se mai pot curata.
Nemultumita de starea in care se afla statia de metrou, o calatoare a contactat reprezentantii Metrorex. Femeia le-a transmis un mail, in care s-a plans de faptul ca pe scarile de la metrou sunt cersetori, ca lipsesc paznici care sa asigure siguranta cetatenilor si de apa care se scurge printre firele electrice. Acestea sunt problemele cu care femeia spune ca se confrunta zilnic.
Cei mai multi dintre calatorii intervievati au descris conditiile din statiile de metrou ca fiind precare. Am intalnit si cateva persoane care s-au declarat multumite de aspectul general al acestora. In timp ce unii s-au plans de problema apei care se strange la metrou dupa o ploaie mai puternica, altii au afirmat ca atunci “cand faci ceva frumos, e frumos”.
HotNews.ro a contactat reprezentantii Metrorex pentru a vedea daca vor lua masuri pentru modernizarea statiilor Piata Unirii 2 si Universitate, insa pana la publicarea acestui material nu am primit un raspuns.
FOTOGALERIE din cele doua statii de metrou

Tavan lipsa si schele metalice neacoperite

Urme lasate de apa prelinsa care nu se mai pot curata

Perete murdar de la apa prelinsa de-a lungul timpului


Tavan lipsa la Piata Unirii 2

Perete murdar din cauza apei care intra la metrou

Chioscuri in pasaj la Piata Uniri 2
In cadrul campaniei "Bucurestiul abandonat", HotNews.ro va prezenta in urmatoarele luni mici exemple care arata ca orasul nostru este lasat in paragina de primarii sai. Nu este vorba despre proiecte de zeci de milioane de euro, despre care spun ca nu au bani sa le faca si care dureaza, ci de lucruri mici, care tin de buna gospodarire si buna intentie, si care daca ar fi facute ar schimba fata orasului. Este vorba despre mizeria de pe trotuar, trotuarele sparte, pavele rupte, mobilier urban degradat, cabluri insirate pe strada, pereti mazgaliti, trotuare blocate de maisni, lucruri care ar putea fi rezolvate in cateva zile daca s-ar ocupa cineva de ele. In ultimii ani, prapastia dintre Bucuresti si alte orase din tara s-a marit enorm, acestea din urma fiind atente la detalii si la spatiul public.
Între timp am renunțat aproape complet la metrou, mai ales când mi-am amintit că refuză să instaleze aer condiționat și când am văzut că au crescut prețul la cartela cu 10 călătorii. Noroc că vom avea autobuze culturale, ce mă făceam fără reclamele la cele mai noi piese cu Stela Popescu.
Politia locala se face ca nu vede fauna din zona alergind in schimb babutele ce vind nimicuri sa traiasca...de etnici nu se apropie...probabil tabla impartirii este corecta.
Cind am reclamat ca la Pacii curge apa pe prin instalatiile de iluminat ale statiei de metrou (atunci cind ploua) mi s-a raspuns ca sesizarea mea nu se confirma si ca nu este absolut nici un pericol pentru fraierii platitori de abonament.
Dar daca esti hipster imediat se ia de tine.
Pai cam cat credeati ca o sa reziste infrastructura facuta de Ceausescu fara intretinere?! Din pacate eu cred ca problemele abia incep. Stati sa vedeti ce fain va fi cand o sa inceapa sa cada sistemul electric, de apa si canalizare si asa mai departe.
La 28 de ani de la caderea comunismului metroul arata mai rau ca pe vremea comunismului. Nu sunt un nostalgic, apreciez democratia, dar nu pot sa nu vad ca in 28 de ani nu s-a facut mai nimic. Ceausescu a stat din 65 in 89 (24 de ani) si noi tot pe el dam vina (desi a construit o tara in doar 10-15 ani).
Cine pierde ? Bineinteles ca, noi toti , bucurestenii ...