Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, spune ca vrea sa realizeze parteneriate culturale si economice cu Rusia, in conditiile in care Romania va participa la o expozitie intr-unul dintre cele mai mari parcuri etnografice din lume, situat la 90 de kilometri de Moscova, unde va prezenta printre altele, case traditionale romanesti, replici ale cetatilor, precum si produse traditionale, relateaza News.ro.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

Romania ar urma sa expuna intr-unul dintre cele mai mari parcuri etnografice din lume, cel de la Etnomir, situat la 90 de kilometri de Moscova, care, pe o suprafata de 180 de hectare, reuneste traditii din diferite zone ale lumii.

Reprezentantii Centrului Cultural Etnomir au pus deja la dispozitie tarii noastre o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, unde ar urma sa fie expuse, printre altele, case traditionale romanesti, replici ale cetatilor, precum si produse traditionale.

"Romania, ca si multe alte state ale lumii, a primit un stand expozitional. Acum, impreuna cu alte judete, vom incerca sa acoperim acel hectar cu tot ceea ce ne reprezinta ca popor", a declarat, luni, pentru News.ro presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Aflat timp de cinci zile in Raionul Borovskiy, unde este amenajat si Parcul Etnomir, presedintele CJ Vaslui doreste sa stabileasca si unele parteneriate culturale si economice cu regiunea rusa.