Primarul Clujului, Emil Boc, le-a cerut constructorilor unui pod, cu ocazia inaugurarii, sa se aseze sub el cand va fi traversat de primele autovehicule, ca metoda de verificare a calitatii lucrarilor executate, relateaza Agerpres.

Emil BocFoto: Agerpres

"A fost o modalitate originala de a testa noul Pod Traian si vom generaliza in viitor acest procedeu la alte lucrari similare. Constructorul si-a asumat calitatea lucrarilor si a fost prezent sub pod la trecerea primelor masini, iar podul a rezistat cu bine. Sa speram ca podul va rezista 100 de ani, asa cum a rezistat peste 85 de ani vechiul pod. Lucrarile la noul Pod Traian au costat 6,5 milioane de lei si au inceput in august 2016. Podul are patru benzi de circulatie, piste pentru biciclete, trotuare pietonale cu loc de promenada. De sambata se va relua pe pod si circulatia mijloacelor de transport in comun", a precizat Emil Boc.

Vechiul pod Traian peste raul Somes a fost construit in perioada 1928 - 1931 si a costat atunci 6,6 milioane de lei.

In 2013, din cauza starii de degradare in care se afla, o femeie era sa cada in raul Somes printr-o gaura aparuta in trotuarul podului.

Emil Boc l-a premiat pe primul sofer care a trecut podul cu masina, acordandu-i o diploma, o cravata si un album al orasului.