Un bloc de locuinte cu subsol, parter si 3 etaje ar putea aparea in Cartierul Floreasca, pe strada Giuseppe Garibaldi nr. 18, potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu ce va fi discutat la urmatoare sedinta a Consiliului local sector 2. Terenul pe care se construieste blocul are circa 600 mp, iar initiatorul proiectului este o persoana fizica - Petrisor Petru.

Constructii noi in Cartierul FloreascaFoto: Florin Balteanu

Grupul de initiativa cetateneasca Floreasca Civica se opune proiectului si ii indeamna pe locuitorii din zona sa scrie consilierilor locali pentru a-si manifesta nemultumirea.

"In cartierul nostru a aparut o noua provocare: la adresa Garibaldi 18 urmeaza sa se aprobe un PUD pe o suprafata si o inaltime aproape dubla fata de constructia care exista acum. Aceasta constructie ne afecteaza pe noi toti prin diminuarea spatiului verde, dar si mai mult ii afecteaza pe vecinii din Garibaldi 16, care au jumatate din geamuri spre acea constructie. Oricum imobilul de la nr. 16 este orientat spre Nord, deci nu beneficiaza de multa lumina, iar prin aprobarea acestui PUD nivelul de iluminare se va diminua considerabil. Pe 30 iunie 2017, orele 14.00 se va tine sedinta Consiliului Local, sedinta in care consilierilor li se va solicita votul pentru aprobarea acestui proiect dezavantajos pentru noi, cetatenii din Floreasca. Arata Primariei Sectorului 2 si Consiliului Local ca te opui acestui proiect si cere sa nu permita ca acesta sa primeasca votul consilierilor", a postat grupul civic pe pagina de Facebook.

In ultimii 15 ani, zeci de blocuri au aparut pe spatiile verzi dintre blocurile din cartierul Floreasca, unele fiind edificate la 2-3 metri de cladirile vechi. O parte dintre cladiri au fost blocate in instanta de vecini.