Reclamele care acopereau cele doua cladiri monument istoric din Piata Natiunile Unite din Capitala - Palatul Agricola Fonciera si Palatul Societatii Adriatica - au fost indepartate. HotNews.ro a scris la finalul lunii mai despre acest subiect.

Piata Natiunile UniteFoto: Hotnews

Inainte si dupa

Doi cetateni pasionati de vechiul Bucuresti au sesizat in mai multe randuri, incepand cu anul 2015, Primaria Capitalei, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, chiar si firma a carei reclama se afla pe cladirile monument, insa in acest timp institutiile nu au facut nimic.

Potrivit articolului 15 din Legea 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate este interzisa amplasarea mijloacelor de publicitate "pe monumentele istorice, cu exceptia firmelor care anunta activitatea ce se desfasoara in interiorul cladirii si a mesh-urilor amplasate pe perioada efectuarii lucrarilor de consolidare/ restaurare in conditiile prezentei legi".

Palatul Agricola - Fonciera este situat pe Calea Victoriei, nr 2, sector 3, are statut de monument istoric, inscris in LMI la pozitia 2180, cand codul B-II-m-B-19839 - arhitect Paul Smarandescu.

Palatul Societatii Adriatica este situat pe Splaiul Independentei, nr 2K, sector 3, are statut de monument istoric, inscris in LMI la pozitia 1214, avand codul B-II-m-B-18938 - arhitect Petre Antonescu.