Consiliul local sector 5 a primit aprobarea de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa infiinteze doua societati comerciale, una pentru prestarea de servicii de salubrizare si una pentru lucrari de infrastructura. CGMB a dat permisiunea si Consiliului local sector 3 sa infiinteze doua societati: una pentru prestarea de servicii de salubrizare si una pentru intretinerea drumurilor din sector.

Primaria sectorului a infiintat in martie inca doua astfel de societati, o firma de paza (OPS3 - Ordine si Protectie S3 SRL) si una pentru constructii locuinte (Algorithm Rezidential SRL). Pentru administratori s-a propus un salariu de 8000 de lei pe luna, iar pentru membrii consiliului de administratie cheltuielile estimate pentru 2017 sunt de 300.000 de lei pentru fiecare societate. Cele doua societati deja infiintate se estimeaza ca vor avea cate 200 de angajati fiecare.

Primaria sector 5 a mai primit permisiunea de la CGMB sa isi infiinteze o societate comerciala pe actiuni avand ca obiect de activitate servicii de paza.