O bubuitura extrem de puternica a zguduit orasul Galati, marti, in jurul orei 16.50, zgomotul resimtindu-se in toate colturile orasului, dar chiar si la 30 de kilometri de Galati, respectiv in localitatile Independenta, Sendreni, Sivita sau Vanatori, precum si pe Dunare, relateaza publicatia Viata Libera. Potrivit sursei citate, pana in acest moment nicio institutie abilitata sa intervina nu a fost sesizata de producerea vreunui incident care sa fi provocat zgomotul asurzitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, nu a fost raportat vreun incident nici pe platforma siderurgica sau la vreun alt operator economic de pe raza Galatiului. O posibila varianta ar fi fost o aplicatie in Poligonul Smardan, dar nici din partea reprezentantilor Garnizoanei Galati nu a venit vreun raspuns pozitiv.

Contactat telefonic, prefectul judetului Galati a precizat pentru Viata Libera ca a solicitat deja conducerii ISU Galati sa ii transmita oficial o comunicare cu datele evenimentului.

Si jurnalistii de la Monitorul de Galati scriu ca au contactat toate institutiile abilitate care ar putea sa aiba o explicatie pentru acest zgomot, insa toti au negat.

ISU si Ambulanta Galati precizeaza ca nu au primit apeluri care sa sesizeze vreo explozie sau alt incident care sa poata genera un sunet atat de puternic. ISU Galati a contactat si alte institutii care au precizat ca nu a fost nicio aplicatie in Poligonul Smardan, iar reprezentantii Arcelor Mittal neaga ca ar fi vreun incident pe platforma siderurgica.

Monitorul de Galati mentioneaza ca o varianta ar fi ca zgomotul sa fi fost generat de un avion supersonic care a depasit bariera sunetului. Boom-ul sonic este sunetul asociat cu undele de soc provocate de avioanele supersonice. Acestea produc cantitati imense de energie si un sunet asemanator cu cel al unei explozii.