Oricare ar fi purtatorul de cuvant, pozitia Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti in cazul Cathedral Plaza ramane neschimbata, a postat pe pagina de Facebook, Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti. Reactia vinde dupa ce Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a cerut intr-o scrisoare adresata Arhiepiscopului Ioan Robu, inlocuirea sa din functia de purtator de cuvant pe motiv ca a avut "luari de pozitie total inadecvate, atat prin comunicate oficiale cat si prin postari pe retelele de socializare".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred ca doamna primar general si-a dat seama ca a intrecut masura, vineri, 12 mai, somandu-l public pe IPS Ioan Robu si insinuand ca ar servi grupuri de interese. Eu am sarit ca ars aici, pe Facebook, la un asemenea tupeu. Azi, doamna primar, incearca s-o dreaga, cerand demiterea mea. In Biserica Catolica avem o vorba: moare un papa, se alege altul. Oricare ar fi purtatorul de cuvant, pozitia ARCB in cazul Cathedral Plaza ramane neschimbata. Tin sa precizez, de asemenea, ca in cazul Cathedral Plaza nu este prima persoana care a incercat de-a lungul anilor sa intimideze ARCB, solicitand tacerea Arhiepiscopului Ioan Robu sau a purtatorului de cuvant", a postat Francisc Dobos pe pagina de Facebook.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, cere intr-o scrisoare adresata Arhiepiscopului Ioan Robu, inlocuirea din functia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti a preotului Francisc Dobos, pe care il acuza de conduita inadecvata pozitiei sale de prelat si de reprezentant oficial al Bisericii Catolice.

"Nu vreau ca relatiile dintre Primaria Capitalei si Arhiepiscopia Romano-Catolica sa fie incordate din cauza faptului ca o persoana nu intelege sa se comporte in mod civilizat. Poate n-ar fi rau ca preotul Francisc Dobos sa citeasca o predica tinuta de Papa Francisc cu ceva vreme in urma, in care am gasit un citat foarte elocvent pentru situatia in care ne aflam: "Ati auzit ca s-a spus celor din vechime: Sa nu ucizi! Dar eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va fi condamnat la judecata. Cu aceasta Isus ne aminteste ca si cuvintele pot sa ucida! Cand se spune despre o persoana ca are limba veninoasa, ce vrea sa se spuna? Ca ucid cuvintele ei! De aceea, nu numai ca nu trebuie atentat la viata aproapelui, dar nici nu trebuie revarsat asupra lui veninul urii si lovit cu calomnia. Nici nu trebuie sa fie vorbit de rau. Ajungem la barfa: si barfa poate sa ucida, pentru ca ucide faima persoanelor! Si este atat de urat a barfi"", a declarat primarul general, potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei.

In finalul scrisorii, Edilul Sef si-a exprimat speranta edificarii unei relatii bazate pe incredere si respect reciproc intre Primaria Capitalei si Arhiepiscopia Romano-Catolica.