Localnicii din comuna Plopana, judetul Bacau, au primit, duminica, apa minerala imbuteliata de la autoritatile locale, dupa ce fantanile din zona au fost colmatate din cauza inundatiilor, transmite News.ro. Masura a fost luata in urma vizitei in teren a conducerii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Autoritatile locale din Plopana au oferit populatiei din mai multe sate ale comunei afectate in urma inundatiilor din cursul serii si a noptii de sambata apa minerala imbuteliata pentru a putea trece peste situatia creata de viituri. Locuitorii din zona au ramas fara apa potabila din cauza colmatarii fantanilor, majoritatea din satul Plopana, unde aluviunile au fost transportate de torenti in puturi.

Transportul apei minerale imbuteliate a fost asigurat de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau cu ajutorul unui camion cu care baxurile cu sticle au fost aduse de la zeci de kilometri, de la un depozit din comuna Sascut.

"Apa minerala a fost achizitionata de Consiliul Local Plopana, iar noi ne-am ocupat doar de transport. Masura a fost luata in urma vizitei in teren desfasurata de conducerea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau, inclusiv a reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, care au constatat ca apa din fantani nu mai este potabila", a declarat, duminica, pentru News.ro purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Patru persoane, din care doi copii, au fost evacuati in urma inundatiilor care le-au afectat locuinta din satul Plopana, acestia fiind mutati la rude si vecini. In total, 30 de gospodarii din satele Plopana, Stramitoasa si Rusenii de Sus, toate aflate de-a lungul drumului national DN 2 F Bacau - Vaslui, au fost afectate de inundatii.

In localitatea Straminoasa, din aceeasi comuna, la 20 de locuinte nu se poate ajunge din cauza unui pod distrus de viitura. Reprezentantii ISU Bacau sustin insa ca persoanele care locuiesc in zona nu sunt izolate, in conditiile in care in acel cartier de case se poate ajunge pe o ruta ocolitoare prin judetul Vaslui.

De asemenea, un pod de pe drumul national DN 2F, din aceeasi localitate, a fost afectat de inundatii, angajatii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere lucrand pentru refacerea obiectivului in vederea reluarii traficului intre judetele Vaslui si Bacau, inchis circulatiei rutiere inca din cursul noptii de sambata.