Primarul Nicolae Robu a cerut, joi, sanctionarea politistilor locali care au parcat masinile institutiei intr-un loc nepermis, dar considera ca Politia Locala a Timisoarei nu trebuie anatemizata in ansamblu din acest motiv, potrivit Agerpres. Reactia primarului vine dupa ce fotografii cu masinile in cauza au fost postate pe o retea de socializare de catre revolutionarul Corneliu Vaida, care este cetatean de onoare al municipiului.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

''Evident, am cerut sanctionarea politistilor care au parcat acele masini in acel loc nepermis. (...) Cu toate multele erori comise de o parte dintre politistii locali, erori care afecteaza negativ imaginea institutiei si pentru cei care le comit sunt fara menajamente sanctionati, Politia Locala a Timisoarei face, per ansamblu, treaba buna in slujba cetatenilor corecti si cinstiti si in slujba orasului si de aceea este nedrept, dar mai grav, este pagubos ca ea sa fie anatemizata ca institutie'', arata Nicolae Robu, intr-un mesaj remis, joi, AGERPRES.

Referindu-se si la faptul ca revolutionarul Corneliu Vaida a fost amendat, cu 900 de lei, de reprezentantii Politiei Locale, pentru comentariile considerate 'ofensatoare' pe care le-a postat alaturi de imagini, primarul Nicolae Robu a spus ca injuriile acestuia nu trebuiau luate in seama de politisti.

Edilul considera ca 'cetateanul Vaida a facut o manipulare ordinara, intoxicand populatia cu neadevarul ca a fost amendat pentru ca a publicat poze cu masini ale Politiei Locale parcate nepermis', in timp ce amenda i s-a data pentru ofensele aduse institutiei.

Robu mai sustine ca cetateanul amendat l-a jignit si ca il calomniaza chiar si pe el, 'de ani de zile', dar a spus ca il ignora, lucru pe care ar fi trebuit sa il faca si Politia Locala.

Edilul apreciaza ca este foarte bine ca acele fotografii au fost publicate de Corneliu Vaida si sustine ca i-a indemnat mereu pe cetatenii sa faca cunoscute orice nereguli de care au stiinta, comise de politistii locali sau de orice angajat direct sau indirect al primariei si 'sa critice fara retinere tot ce li se pare incorect, abuziv, comis de acestia'.

Un revolutionar timisorean, Corneliu Vaida, sustine ca a fost amendat de politistii locali cu 900 de lei dupa ce a postat pe facebook o fotografie in care erau surprinse doua masini ale Politiei Locale parcate neregulamentar pe un trotuar.

Politia Locala sustine, printr-un comunicat transmis miercuri, ca amenda a fost aplicata pentru ''cuvinte ofensatoare'' la adresa politistilor, lansate in spatiul public printr-o retea de socializare, ceea ce se sanctioneaza conform Legii 61/1991 republicata'. Postarea respectiva a revolutionarului era insotita de un text in care i se cerea sefului Politiei Locale si subordonatilor sai sa se auto-amendeze, ei fiind criticati si cu expresia "adunatura de nesimtiti".