Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a convocat, miercuri, Comitetul Local pentru situatii de urgenta dupa ce compania REBU, al carei contract de salubrizare expira pe 10 aprilie, a ridicat 1.600 de pubele de la persoane fizice, fara a le inapoia pentru asigurarea continuitatii colectarii gunoiului, anunta reprezentantii Primariei Sectorului 4, potrivit News.ro.

"Masura intreprinsa de Autoritatea Locala este urmare a faptului ca in cursul zilelor de 4 si 5 aprilie, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primaria Sectorului 4, S.C. REBU S.A. a ridicat in mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fara a inapoia recipientii in vederea asigurarii continuitatii colectarii. In plus, nerespectand prevederile legale, S.C. REBU S.A. a intrerupt si continuitatea serviciului public de salubritate stradala, ceea ce in mod evident putea deveni un real pericol la adresa sanatatii locuitorilor", arata reprezentantii Primariei.

Ei mai spun ca primarul Daniel Baluta a intentionat chiar sa solicite Institutiei Prefectului acceptul pentru instaurarea starii de alerta in Sectorul 4.

"Ca urmare a intrunirii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta la care au participat reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti, ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ai Prefecturii Bucuresti, ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, impreuna cu reprezentanti ai operatorului economic, S.C. REBU S.A., au fost stabilite o serie de masuri imediate, in scopul remedierii deficientelor, astfel incat pana la data de 6 aprilie, orele 22.00, toate gospodariile carora li s-au ridicat pubelele, sa primeasca recipienti de depozitare a gunoiului", precizeaza Primaria Sectorului 4.

Institutia mentioneaza ca ridicarea altor pubele asupra carora REBU isi aroga dreptul de proprietate urmeaza sa se desfasoare dupa un program bine stabilit, astfel incat fiecare recipient sa fie inlocuit imediat cu altul.

"Consider ca situatia de criza a fost depasita, iar planul de masuri convenite va preintampina orice alt tip de disfunctionalitate de acest gen. Totodata, ii asigur pe locuitorii Sectorului 4 ca Autoritatea Locala dispune, prin SC. ADP4 SA de intreaga logistica necesara pentru a asigura serviciul de salubrizare atat in privinta colectarii deseurilor menajere, cat si in privinta salubrizarii stradale", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.

Primaria Sectorului 4 a renuntat, incepand din 10 aprilie, la contractul cu REBU, activitatea de salubrizare urmand sa fie prestata, temporar, pana la finalizarea unei licitatii, de o firma a primariei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA, potrivit unei hotarari a Consiliului Local.