De cand se ridica masinile parcate neregulamentar in Sectorul 4 si care sunt solutiile pentru soferi? Parcari sau parcuri in sector? Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a discutat online cu cititorii

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 3 aprilie 2017, 11:24 Actualitate | Administratie Locala

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4
Foto: AGERPRES
In ce conditii Politia locala sector 4 amendeaza soferii care au parcat pe trotuar? De cand incepe ridicarea masinilor? Cum are de gand Primaria sectorului 4 sa rezolve criza locurilor de parcare? De ce alege primaria sa faca parcare in loc sa amenajeze un parc pe spatiul verde dintre Palatul Copiilor si Sala Polivalenta? Cine face curatenie in sector dupa incheierea contractului cu REBU? Cum se rezolva problema cetatenilor care au incheiat deja contract de salubrizare, dar trebuie sa plateasca taxa la primarie pentru ridicarea gunoiului? Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, raspunde online intrebarilor cititorilor, marti, incepand cu ora 12.30, in studioul HotNews.ro.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

12751 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  Parcări desenate nu-s parcări noi (Luni, 3 aprilie 2017, 11:54)

  Wasile [utilizator]

  Pe spațiile unde deja există parcări de reședință (între blocuri) se desenează niște dungi, se trasează niște numere și se consideră că s-au făcut noi spații de parcare - când ele erau de mai multă vreme, doar că s-au luat în considerare.
  Așa s-a întâmplat la Piața Covasna mai de mult - dar obiceiul acesta continuă și acum.
  Prin urmare, întrebarea #1: când se vor CONSTRUI parcări de reședință între blocuri? Subterane, supraterane etajate, etc.
  Întrebarea #2: Când se va face precum în Sibiu / Brașov / Cluj / Piatra Neamț în care locurile de parcare au marcaj și poți da SMS pentru parcare, altfel dacă nu ești în perioada de plată ți se ridică / amendă.
  • +2 (4 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:47)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Wasile

   1. Intr-o luna demaram constructia de parcari. Avem 13 parcari cu 3.000 de locuri, inclusiv intre blocuri.

   2. Sectorul 4 este singurul din Bucuresti care impreuna cu Deutsche Telekom si SISCO are proiect pilot pe smart parking. Toate cele 3.000 de locuri de parcare vor fi smart parking si va exista o aplicatie pentru ele. Investitia pentru toate locurile de parcare, sa fie prevazute cu acest sistem este de 18 milione de euro.
 • +3 (3 voturi)    
  Pasaj Eroii Revolutiei (Luni, 3 aprilie 2017, 12:14)

  JestersTear [utilizator]

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca se mai doreste finalizarea pasajului pietonal metrou - statie tramvai de la Eroii Revolutiei, respectiv care sunt cauzele ce au generat oprirea totala a lucrarii.
  Multumesc.
  • +1 (1 vot)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:48)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui JestersTear

   Lucrarea este pe lista de investitii a Primariei Capitalei. Valoarea este de aproximativ 6,3 milioane de lei si imediat ce se va finaliza licitatia, va fi construita. Licitatia este in SEAP.
 • +4 (16 voturi)    
  Betonarea spatiilor verzi! (Luni, 3 aprilie 2017, 12:40)

  EuSiCuMine [utilizator]

  1. De ce alegeti sa betonati spatiile verzi pentru parcari intr-un oras unde suprafata de spatiu verde pe cap de locuitori este si asa deficitara cu afecte dezostruoase asupra sanatatii oamenilor si mai ales a copiilor? Ma refer aici la satiul vede de langa Palatul Copiilor scapat o data de la betonare (in instanta) pentru aquapark si acum repropus le betonare de administratia PSD.
  2. Va pasa de sanatatea oamenilor din sector cand betonati spatiile verzi si asa deficitare (sub cerintele UE)?
  • 0 (4 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:52)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   Incadrarea spatiului despre care d-voastra vorbiti este in V1a, are functiune parcaj, va fi insotita aceasta parcare de plantarea in interiorul ei a circa 200 de arbori. Necesitatea realizarii acestei constructii edilitare are legatura cu solicitarile cetatenilor sinu cu politica.

   Sunt medic astfel incat sanatatea oamenilor reprezinta o prioritate pentru mine. Zona despre care d-voastra discutati a functionat in trecut ca poligon auto, 10% din suprafata ei fiind deja betonata. La nivelul Cartierului Tineretului dupa finalizarea studiului de trafic va descongestiona un areal sufocat de masini, in care oamenii nu mai au loc.
 • +2 (2 voturi)    
  contract REBU (Luni, 3 aprilie 2017, 12:51)

  hohohoho [utilizator]

  Buna ziua

  Locuiesc in sectorul 4 si am un contract in desfasurare cu REBU si am platit in avans aceste servicii pentru tot anul 2017 (prefer sa platesc in avans la inceputul anului din comoditate).

  1. Cum procedez acum?

  2. De ce nu-mi lasati posibilitatea de a-mi alege furnizorul de servicii?

  3. Cum voi putea reclama disfunctionalitati in functionarea viitorului serviciu de salubritate?

  Cu multumiri
  Vlad Chirila
  • 0 (2 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:57)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui hohohoho

   Primaria Sector 4 a facut deja plangere penala pentru inselaciune impotriva SC REBU SA, aceasta avand obligatia legala sa va restituie banii.

   Activitatea de salubrizare trebuie desfasurata unitar, lucru care nu s-a intamplat in acest mod la nivelul sectorului 4, iar conform legii gunoiul este proprietatea municipalitatii.

   In scopul reclamarii disfunctionalitatilor am creat un call center cu numarul 9554.
 • +2 (2 voturi)    
  noua taxa de salubrizare (Luni, 3 aprilie 2017, 13:03)

  fifi123 [utilizator]

  Buna ziua, am cateva intrebari pentru dl primar:

  -cum intentionati sa asigurati prestarea serviciilor de salubrizare pana la incheierea unui nou contract? Concret, noi am primit notificare de reziliere incepand cu 10 aprilie, dar conform caietului de sarcini publicat pe site-ul primariei, termenul pentru evaluarea ofertelor este 19 mai, iar contractul, probabil va fi semnat cel mai devreme cu 1 iunie. Veti prelungi contractul existent pana la incheierea celui nou?
  -cum vom putea noi, ca asociatie, sa ne asiguram de calitatea serviciului, daca nu vom mai avea contract direct cu operatorul? Blocul in care locuiesc are un contract in care sunt stipulate clar zilele de preluare, atat pentru gunoiul menajer, cat si pentru colectarea selectiva. Ce mijloace avem, concret, atata timp cat taxa se va plati in avans pentru intregul an si nu avem cu primaria un act care sa prevada drepturi si obligatii?
  Multumesc
  • 0 (0 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:00)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui fifi123

   Continuitatea serviciului de salubrizare va fi asigurata de SC ADP4 ce va avea exclusivitate in ridicarea gunoiului menajer pana la finalizarea licitatiei. Nu exista necesitatea unui contract, activitatea fiind reglementata printr-o HCL. In cel mai scurt timp, in masura in care pubelele vor fi inlocuite, veti primi de la societatea noastra si alte pubele.
 • +3 (7 voturi)    
  Ridicare masini (Luni, 3 aprilie 2017, 13:07)

  banel [utilizator]

  Locuiesc in sectorul 4 si nu am parcare de resedinta. Parchez pe unde apuc, dar nu blochez pe nimeni si nici strada. De obicei cam la 100-200m de resedinta gasesc loc, dar nu am o problema cu asta...mersul pe jos e sanatos.

  Cand se ridicau masini, a mea a fost saltata pentru ca nu respecta distanta minima de 25m de intersectie. Nu incurca pe nimeni.

  Acum parchez la fel, fara a tine cont de acei 25m pentru ca efectiv nu e loc, nici la 500m de resedinta. In plus, in apropierea bloculi, cam toate masinile parcate sunt blocate de altele parcate pe banda 1. Practic, locurile la bulevard sunt semnificativ mai putine decat necasarul de locuri de parcare.

  Intrebarea e urmatoarea: se va aplica legea la sange, sau se vor ridica doar masinile care incurca traficul si pietonii?
  • 0 (4 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:02)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui banel

   Va garantez ca rolul ridicarilor de masini este acela de a ridica doar masinile care incurca traficul si pietonii si atat.

   In zona d-voastra pana la sfarsitul anului 2018 veti avea un numar de 700 de locuri de parcare (sediul ADP4 va fi dezafectat si transformat in parcare).
 • +3 (3 voturi)    
  Parcari zona Brancoveanu (Luni, 3 aprilie 2017, 13:15)

  TiberiuGiurgescu [anonim]

  In zona de langa parcul Brancoveanu exista parcari, dar pentru unele blocuri acestea sunt insuficiente chiar si pentru riverani, in conditiile in care in weekend parcaza multi cetateni care viziteaza parcul. Stradutele de acces la parcari nu sunt suficient de late, drept pentru care soferii sunt obligati sa parcheze peste trotuarul care nu are mai mult de jumatate de metru, lucru tolerat in trecut si care acum e considerat de autoritatile locale ilegal. Ce solutie propune primaria sectorului 4 pentru rezolvarea acestei situatii ? A luat cumva primaria sectorului 4 in calcul: extinderea spatiului de parcari existente (chiar prin eliminarea trotuarului de jumatate de metru, care nu este deloc folosit de pietoni), eliberarea de legitimatii de riveran (pentru a nu supraglomera spatiile din fata blocurilor si a o bliga vizitatorii parcului sa parcheze in locuri amenajate, cum ar fi de exemplu parcare cu plata de la Sura Mare) ?
 • +9 (9 voturi)    
  parcarea in str. Bordea Poenaru (Luni, 3 aprilie 2017, 13:18)

  Tzepe [utilizator]

  Parcarea de resedinta din str. Bordea Poenaru e blocata zilnic de masini care vin la judecatoriile/Loteria Nationala/circa financiara/restaurantul din zona.
  Aici legea o fac cativa "colorati", la buna intelegere cu cei din Politia Locala, care ar trebui sa impuna respectarea ordinii.
  Cand vom putea dispune normal de parcarea platita noi, cei care domiciliem in zona?
 • +2 (2 voturi)    
  ridicarea gunoiului dupa 11 aprilie (Luni, 3 aprilie 2017, 14:27)

  fifi123 [utilizator]

  Am vazut pe site-ul primariei hotararea care deleaga temporar catre ADP serviciul de salubrizare, pana la incheierea unui nou contract.

  Astazi, 3 aprilie, cu o saptamana inainte de termenul de preluare a serviciului, am sunat la ADP si persoana care a raspuns nu stia sa-mi spuna nimic: daca vor prelua exact contractele existente sau vom avea altele noi, daca vom avea alte tomberoane sau nu, in ce zile vor veni sa ridice gunoiul.

  Va rog sa-mi spuneti, domnule primar, daca ADP are capacitatea sa realizeze acest serviciu in tot sectorul 4.
  multumesc
  • -1 (1 vot)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:03)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui fifi123

   Da, ADP4 depune toate eforturile sa presteze in conditii optime acest serviciu.
 • +3 (7 voturi)    
  ... (Luni, 3 aprilie 2017, 14:43)

  liviu_ [utilizator]

  1 - de ce nu se rezolva problema din zona palatului copiilor prin: parc deasupra si parcare subterana, si trebuie sa alegem intre cele 2?
  2 - de ce se dau amenzi pt parcari neregulamentare cand nu exista parcari (ironic cei parcati pe trotuar sunt amendati, dar cei parcati in mijlocul intersectiei, unde iti blocheaza vederea, nu sunt)?
  3 - cand o sa facem parcari supraetajate si/sau subterane?! Si cand, ca la cele 3000 de locuri noi de parcare promise o sa fie suficiente locuri in vreo 3 secole...
  • +2 (2 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:06)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui liviu_

   1. Odata cu aparitia parcarii, o buna parte dintre problemele zonei Tineretului vor fi ameliorate. Studiul de trafic deja finalizat ne va permite si obtinerea unor locuri suplimentare de parcare prin reorganizarea strazilor de acces.

   2-3. Legea este aceesi pentru toti. In paralel cu ridicarea epavelor auto, cu construirea noilor locuri de parcare si cu implementarea studiului de trafic, situatia globala va fi cu totul alta.
 • +4 (8 voturi)    
  de curiozitate... (Luni, 3 aprilie 2017, 15:09)

  liviu_ [utilizator]

  noi primim amenzi pentru ca parcam masina ilegal...
  partidele care se dau in slujba oamenilor, dar care intarzie pasaje auto sa zicem ani de zile, ce ar trebui sa primeasca?!
  si "nu o sa fie alesi la urmatoarele alegeri(dupa ce au fost platiti 4 ani)", NU e o pedeapsa.
  • +2 (2 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:08)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui liviu_

   Aveti dreptate. Nimic nu poate compensa discomfortul pe care administratia il creaza prin acest pasaj. Ma consider si eu vinovat si ma straduiesc sa fac tot ce pot ca sa rezolv aceasta problema.
 • +2 (2 voturi)    
  garduri peste garduri (Luni, 3 aprilie 2017, 15:24)

  ColdNews2013 [utilizator]

  se poate renunta la ideea din trecut - adica sa renuntam la gardurile din parcul lumea copiilor cat si a celor de la bulevardul brincoveanu? aceste garduri sunt pericol mai ales pt copii.
  • 0 (0 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:09)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui ColdNews2013

   Din nefericire nu ati mai fost in aceste zone, insa sunt convins ca atunci cand le veti vizita, veti constata ca deja nu mai sunt garduri.
 • +4 (10 voturi)    
  Eu ma consider furat, si mi-e frica sa nu fiu iar! (Luni, 3 aprilie 2017, 15:29)

  CD. [utilizator]

  Mie mi s-a ridicat masina din fata blocului in care locuiesc de pe o straduta din cartier cu cateva luni inainte sa se suspende ridicarea data trecuta, in conditiile in care taximetristii fac ce vor in Bucuresti doar sa nu respecte legea, smecherii parcheaza inclusiv in intersectii fara sa se lege nimeni de ei, restaurantele blocheaza locuri de parcare publice "pentru clienti" etc. "Hingherii de masini" plateau oameni sa sune si sa anunte pe unde a lasat vreun amarat masina dupa zeci de minute de cautat un loc inexistent de parcare, sa vina repede sa o salte pana nu apuca sarmanul sa se intoarca la masina. Acum va fi acelasi scenariu? Adica tot japca va fi? Ca de cand mi s-a ridicat mie masina - adica de vreo doi ani, eu nu am vazut nici un loc de parcare nou in cartier, in schimb au aparut cateva zeci de masini noi. Deci mai multe sanse sa ramai fara masina! Intai se vor ridica masini si pe urma se vor face locuri de parcare? In afara de a fura bani de la oameni ce se mai urmareste cu aceasta masura?
  • 0 (0 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 14:53)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui CD.

   Va asigur ca asa ceva nu se va mai intampla! De ridicari se va ocupa exclusiv Politia Locala Sector 4, nu vom externaliza acest serviciu. Vom ridica doar masinile care efectiv blocheaza circulatia, nu ne intereseaza altceva. In plus, taxa va fi 150 de lei, mult mai mica decat in trecut
 • +2 (2 voturi)    
  @dl primar Baluta (Luni, 3 aprilie 2017, 17:31)

  adrian_rolland [utilizator]

  Cind s-a inceput faimosul pasaj de la Piata Sudului primul lucru facut a fost scoaterea (cu MUUUULTE luni inainte) a troleibuzului 77 care intorcea fix la Piata Sudului (in aceeasi situatie fiind si celelalte doua linii de troleibuz ce intorceau pe acolo).

  Desigur, tara fiind plina de ingineri, nu s-a gasit o solutie viabila ca acel mijloc de transport sa ajunga totusi in intersectia mare sa nu se aglomereze (mai ales la orele de virf) autobuzul 381.

  Ce solutii aveti, in conditiile in care se pare ca lucrarile la pasaj dau inapoi (conform datelor oferite de PMB) si nu sunt sanse ca acesta sa fie gata in 2017.

  De asemenea, locurile de parcare scad in conditiile in care absolut toate constructiile rezidentiale noi nu au inclus obligatoriu la fiecare apartament si un loc de parcare ( si nu pe spatiul public). Ce masuri veti lua.

  Multumesc!
  • 0 (0 voturi)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 14:57)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui adrian_rolland

   Deciziile privind scoaterea sau introducerea unor linii RATB apartin in exclusivitate regiei de transport. Tocmai pentru ca in zona este nevoie de mai multe parcari, vom demara construirea a cel putin 500 de noi locuri de parcare. Una dintre locatii este chiar langa statia de metrou Piata Sudului, iar a doua chiar langa piata cu acelasi nume.
 • +2 (4 voturi)    
  on_line (Luni, 3 aprilie 2017, 21:35)

  D.Anton [utilizator]

  Locuiesc pe str. Martisor unde trotuarele sunt ocupate de masini parcate.
  Ce alternativa de parcare ne oferiti inainte sa ne ridicati masinile?
 • +1 (7 voturi)    
  sens unic (Luni, 3 aprilie 2017, 22:03)

  DDLL [utilizator]

  Bună ziua,
  Pe străduțele înguste cu două sensuri de mers, mașinile se parcau și pe trotuar, însă Poliția Locală sector 4 a început să aplice amenzi. Astfel încât acum se parchează paralel cu bordura, de o parte și de alta a străzii. Consecința este dezastruoasă pentru circulație și pentru mașinile parcate. Astfel nu mai pot circula mașini pe ambele sensuri, iar deseori mașinile parcate sunt lovite de cele care circulă. Rezidenții riscă fie să devină cotizanți permanenți la buget, prin plata de amenzi, fie sa își tot repare mașinile.
  Întrebarea este: când străduțele adiacente Bdului Brâncoveanu (mai precis str. Împăratul Traian) vor avea sensuri unice de mers?
  Multumesc
  • +1 (1 vot)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:12)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui DDLL

   Intr-un timp rezonabil, la nivelul intregului sector va exista o retea de sensuri unice astfel incat sa putem castiga noi locuri de parcare si sa eliberam trotuarele de masini. Deja aceste studii sunt gata pentru triunghiul Berceni si cartierul Tineretului.
 • +7 (11 voturi)    
  stationare pe trotuar (Luni, 3 aprilie 2017, 22:59)

  ciprian.r [utilizator]

  Buna ziua!

  Observ cu stupoare ca hoatrarea consiliului local privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar se refera doar la cele stationate pe partea carosabila, doar in cazul acestora fiind vorba despre ridicare. Sa inteleg ca autotovehiculele stationate pe trotuar sunt in regula ,ele nu vor fi ridicate?! Pai oare ce vor face atunci soferii?-vor parca si pe foarte putinele spatii de pe trotuare ramase neocupate deja de masini,evident!

  Este limpede ca hotararea nu poate fi completa decat daca se refera la autovehiculele parcate neregulamentar, fie ele pe carosabil sau pe trotuar!

  Vreti sa faceti un cartier pentru oameni sau pentru masini?!...daca masinile pot fi stationate nestingherit pe trotuare nu ne mai ramane decat sa mergem noi, oamenii, pe mijlocul soseleleor!
  • +1 (1 vot)    
   R (Marţi, 4 aprilie 2017, 15:04)

   Daniel Baluta [hotnews.ro] i-a raspuns lui ciprian.r

   Nu se va putea parca pe trotuare, legislatia este clara din acest punct de vedere. Hotararea privind ridicarile de masini se refere la cele care efectiv incurca circulatia.
 • +2 (4 voturi)    
  Anuntul primariei Nr.P.14.1/161/02.03.2017 (Marţi, 4 aprilie 2017, 0:11)

  Notorius [utilizator]

  M-am adresat Primariei cu ref ns.1230/13.03.2017, ca parte a dezbaterii publice organizate pe tema in speta. Astept inca raspuns, dar nu ca la toaletari de pomi dupa 9 luni. Regulamentul propus in Anexa 1 privind exclusiv "vehiculele stationate neregulamentar pe partea carosabila" nu face nici o referire la masinile stationate sau parcate pe trotuare. De altfel, Anexa 2 (dispozitia de ridicare) invoca art 143 lit A din OUG 195/2002. Anexa 3 este o mostra de aberatie intrucat inlocuieste procesul verbal de constatre a contraventiei cu o "nota de constatare" intocmita in 2 ex, din care niciunul pentru contravenient. Sunt stupefiat de maniera in care Consiliul local face parada de dezbatere publica, dar in realitate promoveaza niste masuri arbitrare si abuzive. Si ca sa nu intrerup procesul de reglementare a imbunatatirii parcarii in sectorul 4, semnalez ca din 01.04.2017 Serviciul de parcari de resedinta NU mai solicita viza asociatiei de locatari care sa ateste vreo legatura a vehiculului sau proprietarului cu blocul careia parcarea i-a fost atribuita, noul tip de "contract" dand frau liber la ocuparea parcarilor si asa insuficiente de catre toti parvenitii - pardon -" primii venitii/primii servitii". Lumea inca nici nu isi da seama ca va urma ! Aferim!
 • +2 (2 voturi)    
  Taxa - nicio legatura cu serviciul de salubrizare (Marţi, 4 aprilie 2017, 0:23)

  Notorius [utilizator]

  Prin cererea inregistrata cu ref 67244 la DGITL4, am solicitat in numele asociatiei pe care o reprezint, clarificari in legatura cu semnificatia juridica a asa numitei taxa de salubrizare - care vse achita doar la Primarie (ce bucuriie !) - si cine se susbtituie REBU in calitatea de prestator de serviciu contractual de salubritate (preluarea reziduurilor menajere - altele decat deseurile din constructii, reciclabile si de vi\danja, care raman ale REBU). Am avut discutii cu Gospodaria comunala si cu dpt. juridic al PS4 (pe care l-am intrebat daca serviciul a fost coincesionat ADP4 cu atribuire directa pana la organizarea si validarea licitatiilor). Drept raposuns , am fost intrebat daca nu dorim sa vina doamnele jurist sa ne ridice gunoiul). Finalmente am incheiat o nota de convorbire cu ADP4, prin care acesta admite ca se va ocupa gratuit de ridicarea gunoiului si de inlocuirea pubelelor (pe care REBU ne-a ntificat ca si le va retrage). Nota bene : in acest moment ADP4 nu dispune nici de masini de gunoi, nici de acces legal la groapa de gunoi, dar suntem convinsi ca putem dormi linistiti ! Primaria vegheaza ! Oare ?!
 • +1 (1 vot)    
  costuri parcari (Marţi, 4 aprilie 2017, 0:32)

  Nevermind [utilizator]

  Ati propus amenajarea unor parcari. Ati impartit pretul la mp, ca sa vedeti ca niste parcari sunt mai scumpe ca un apartament de lux, in conditiile in care terenul este gratis? Parcarea supraterana (nu mai retin la intersectia a ce strazi), depaseste muulte limite de cost sau de bun simt.
 • +2 (6 voturi)    
  Limita viteză (Marţi, 4 aprilie 2017, 5:17)

  Cheie primara [utilizator]

  Pe strada Principalele Unite trotuarul este ocupat de automobile. E o aventură s-o parcurgi ca și pieton. Mai ales că niciun șofer nu respectă limita de viteză de 30 de km/oră și poți să fii lesne acroșat și ucis de automobile. Intenționați să corelați ridicarea autovehiculelor și cu respectarea limitelor de viteză? V-ați gândit să reduceți limita de viteza de la 30 la 5 km/oră? Sau viața pietonilor nu contează?
 • +6 (6 voturi)    
  Strada Gladitei (Marţi, 4 aprilie 2017, 7:34)

  Y [utilizator]

  Buna ziua,

  Locuiesc pe strada Gladitei, in complexul rezidential Asmita Gardens (800 de apartamente + spatii comerciale la parterul fiecarui bloc).

  Am facut mai multe cereri la Primarie, dar chiar si cele aprobate nu si-au gasit locul in buget pentru a fi puse in practica.
  In mare, locatarii acestui complex doresc:
  - iluminat public pe strada Gladitei (cerere aprobata)
  - limitatoare de viteza (cerere aprobata)
  - semafor intermitent la dreapta la iesirea de pe strada, pentru fluidizarea traficului
  - sens unic pe strada, tot pentru a fluidiza traficul

  Ati putea sa ne ajutati sa rezolvam aceste probleme?
  Multumesc in avans.
 • 0 (0 voturi)    
  Proiectul "Gradinar la bloc" (Marţi, 4 aprilie 2017, 7:55)

  Wasile [utilizator]

  Pentru proiectul "Gradinar la bloc":
  - câți grădinari au fost angajați?
  - câți grădinari mai sunt angajați acum?
  - ce activitate au desfășurat dânșii? Cum s-au monitorizat serviciile prestate de dânșii?
  - ce economii au fost aduse bugetului local de acest proiect? Ce beneficii a adus comunității?
  - cât a costat acest proiect - inclusiv publicitatea făcută în căsuțele poștale ale tuturor contribuabililor sectorului 4?
 • +2 (4 voturi)    
  buna ziua (Marţi, 4 aprilie 2017, 7:56)

  Landser [utilizator]

  De ce v ati lasat de stomatologie?Este cumva functia de primar mai profitabila si mai interesanta fata de cea de stomatolog?
 • +3 (3 voturi)    
  Platanii de pe sos. Berceni, gardurile de metal (Marţi, 4 aprilie 2017, 7:56)

  Wasile [utilizator]

  S-au scos platanii de pe mijlocul sos. Berceni. De ce?
  S-au scos gardurile de pe sos. Berceni, b-dul Brâncoveanu - de ce?
  Cu ce costuri - financiare și de mediu - au fost realizate aceste activități?
  Care vor fi soluțiile de înlocuire? Cât vor costa acestea?
 • +2 (2 voturi)    
  Taxa de gunoi - 5,03 lei/luna (Marţi, 4 aprilie 2017, 9:29)

  BibiAfricanul [utilizator]

  Domnule primar,
  Va rog sa ma faceti sa inteleg care este logica schimbarii modului de plata a taxei de gunoi (asa cum scrie in fluturasul "Informatii de interes public) prin anularea contractelor cu Asociatiile si introducerea obligativitatii platii individuale?
  Este un non-sens sa obligati toti locuitorii sectorului 4 sa treaca lunar (trimestrial, anual) pe la DITL sa plateasca 5,03 lei.
  Daca ati fost vreodata (desi ma indoiesc) pe la DITL, sa vedeti ce cozi sunt in fiecare zi, v-ati da seama de disconfortul creat.
  In plus, daca intr-un bloc cu 100 de apartamente, 10 nu platesc, cum se va ridica gunoiul, cu 10% mai putin?
  Va rog sa reveniti la o logica normala si sa simplificati birocratia, nu sa o dezvoltati. Deasemenea, sa pretuiti timpul cetatenilor si nu sa va bateti joc de ei.
 • +1 (3 voturi)    
  LISTA INTREBARI ------ (Marţi, 4 aprilie 2017, 9:48)

  mikef [utilizator]

  1. Cand a mers in jurul lacului Tineretului ultima data d-ul Baluta? A vazut gropile pe aleea din jurul lacului, pline de apa?
  Pe alee nu sunt decat cateva banci.

  2. Cand va avea sectorul 4 gropi de gunoi sub pamant in jurul blocului ca in sectorul 3?

  3. De ce nu se planteaza mai multi copaci? Un vlastar nu este scump. S-a facut asa zisa toaletare si arborii au fost ciuntiti.

  4. De ce nu sunt barci pe lacul Tineretului?

  5. De ce e necesara bariera de la intrarea in Oraselul copiilor, cand este aglomeratie se intra foarte greu. Acolo stau tot timpul 2-3 politisti intr-un post, de ce mai e nevoie de bariera?

  6. Am observat ca au fost scoase garduri in parcul Tineretului, lucru pe care-l salut. Sper sa se continue actiunea.
 • +3 (3 voturi)    
  garduri pe Tineretului (Marţi, 4 aprilie 2017, 10:15)

  djcopilu2u [utilizator]

  Pe toata lungimea Bulevardului Tineretului zilele trecute s-a demontat tot gardul montat acum 2-3 ani .... Care este motivul ? Aruncam cu banii de la bugetul local ?
 • 0 (0 voturi)    
  Parcari resedinta - noi modificari? (Marţi, 4 aprilie 2017, 10:34)

  Florinho [utilizator]

  Intrebari.
  1. De ce a aparut pe 27 martie un nou proiect de modificare a HCL 150/2016 privind parcarile de resedinta? Ce anume doriti a modifica?

  2. Ce se intampla cu cei care au depus cereri pentru reinnoire parcari de resedinta in ultimele zile din martie, conform HCL 150/2016? Cat va dura procesarea acestora?

  3. Cand vor fi afisate pe site-ul primariei locurile de parcare disponibile?
 • 0 (4 voturi)    
  Notificarea de 30 min inainte de ridicarea auto (Marţi, 4 aprilie 2017, 11:04)

  Notorius [utilizator]

  Se bucura inima mea ca, in sfarsit, ati aplicat o sugestie de-a subsemnatului : de a suna soferul pentru a-i acorda 30 de minute de gratie inante de ridicarea auitoturismului ! Alex Lancuzov a anuntat la Radio Romania Actualitati in aceasta dimineata ca regulamentul propus prin HCL a fost amendat exclusiv in sectorul 4 al capitalei - pionierat salutat prin repetarea stirii deja de 3 ori ! Doamne ajuta sa fie reala stirea - deocamdata "pe surse" ! Sper ca momentul apelului si cel al aparaitiei soefrului avizat sa fie consemnate in Nota de constatare din Anexa Nr. 3 si finalmente aceasta sa fie inlocuita cu un proces verbal de constatare, conform legii, pe care soferul sa-l poata contesta in instanta, daca va fi cazul. Cum am mai scris, Primaria cat ar fi de "legitima" nu poate modifica legea circulatiei pe drumurile publice prin HCL ! Ar fi prea de tot !...
 • +2 (2 voturi)    
  Trotuare libere (Marţi, 4 aprilie 2017, 11:22)

  cetateanu_roman [utilizator]

  Buna ziua,
  Pe strada Anton Bacalbasa trotuarele sunt ocupate de masini parcate pe locuri marcate! Banuiesc ca Primaria da marcat aceste locuri fara a lua in calcul ca strada face legatura intre scolile 113 si 133. Copiii merg pe strada!In schimb, pe soseaua Oltenitei, de la Piata Sudului pana la strada Voila, am vazut ca masinile au avertismente de parcare ilegala lipite pe geam, cu toate ca pe aceste trotuare , chiar si cu masini parcate ramane un spatiu liber de aprox 2 m.Nu sustin parcarea pe trotuar, dar sustin lucrurile facute cu bun simt si cu folos pentru oameni! Ce rost are decongestionarea unui trotuar pe care se circula bine chiar daca erau masini parcate, iar pe alte trotuare pe care ar trebui sa merga copiii la scoala Primaria are marcate locuri d e parcare? Pe acele locuri s-au reinoit contractele de parcare? Masura de eliberare a trotuarelor e luata pentru pietoni sau e doar una de imagine si aplicata doar pe trotuarele cu "vizibilitate"?Eliberati , va rog,trotuarele de pe traseele copiilor spre scoli! Realizati sensuri unice pe stradutele secundare!Va invit sa vedeti haosul de pe starzile din jurul scolilor , atat la intrarea cat si la iesirea copiilor de la scoala! Claxoane, certuri,ambuteiaje! Politia "e de fata, dar sta cu spatele"! Copiii vor creste si vor considera acest haos o normalite. Isi iau pilula zilnica de nesimtire. Va rog sa luati masuri care sa incurajeze mersul pe jos al copiilor spre scoala si sa-i descurajeze pe parintii care pun botul masinii in poarta scolii!
  Cu multumiri,
 • +1 (1 vot)    
  Trotuar Strada Alunisului (Marţi, 4 aprilie 2017, 11:31)

  bucale17 [utilizator]

  Buna ziua,

  Pe strada Alunisului, acum o luna primaria a spart complet trotuarul si de atunci nu a mai venit nimeni sa faca nimic. Este o mizerie de ne-descris, nu mai putem puna masinile in curte pentru ca au scos si bordurile si este un sant mare.

  De ce a facut primaria asta fara sa repare inapoi? Care este planul pentru aceasta lucrare si de ce a fost spart trotuarul acum o luna fara sa se intample asbolut nimic de atunci?
 • +1 (1 vot)    
  Parcari pentru firme (Marţi, 4 aprilie 2017, 11:32)

  SilviuV [utilizator]

  Langa Palatul Copiilor distrugeti spatiul verde pentru a face o parcare pentru restaurantele din zona: Daimon Club, Trattoria Verdi, Trattoria Piccola, Casa Diham. Parcarea va fi fix in mijlocul acestor localuri. Nu faceti parcare pentru locuitori si copii lor. Faceti parcare pentru clientii restaurantelor ca sa-si parcheze SUV-urile usor.
  In Herastrau nu se fac parcari. Firea vrea sa recupereze spatiile verzi retrocedate aiurea iar Baluta vrea sa le betoneze.
  Vreau sa stiu ce aveti de castigat din aceasta parcare? Bani? Bunuri imobiliare? Actiuni la respectivele localuri?
 • 0 (0 voturi)    
  pasaj Piata Sudului (Marţi, 4 aprilie 2017, 11:40)

  MihaiDinculescu [anonim]

  1. In campania electorala aveati poze in care protestati ca dureaza mult lucrarile la pasajul Piata Sudului.
  Ce masuri luati acum si ce discutii aveti cu Primaria Capitalei ca sa se termine odata lucrarea - ei fiind cei care se ocupa de constructie?

  2. Aleea din jurul lacului din parcul Tineretului e veche, cu crapaturi, asfaltul e ondulat in multe locuri. Aveti in plan o modernizare a ei? Sunt oameni care vor sa faca sport alergand sau cu bicicleta si e destul de neconvenabil.
 • +1 (1 vot)    
  Parcari, terase, muzica (Marţi, 4 aprilie 2017, 11:54)

  DaliErceanu [anonim]

  1. Se poate construi o parcare subterana sub parcul aferent Palatului Copiilor, in loc sa fie distrus spatiul verde?
  2. Ce se va intampla cu terasele care acapareaza tot mai mult spatiu in parcuri (vezi Daimon care are deja doua laturi ale Salii Polovalente)?
  3.Considerati ca zgomotul este un factor de poluare? Daca da, atunci de ce este permisa muzica la volum maxim intr-un parc pentru copii?
 • -1 (1 vot)    
  parcare (Marţi, 4 aprilie 2017, 11:57)

  noi2013 [utilizator]

  Dar cand introduceti si niste taxe acoperitoare pentru parcari, in special cele de domiciliu? Toata lumea vrea parcari, dar nimeni nu e dispus sa plateasca!!! Sunt orase in Europa unde nu iti poti inmatricula masina daca nu faci dovada locului de parcare. Sunt sofer si am masina, o folosesc chiar intens, dar masina nu este un drept, mai degraba o obligatie si o responsabilitate din partea proprietarului!!!

  Daca vrem o capitala civilizata sa ne comportam in consecinta si sa nu mai asteptam sa fim serviti!
 • 0 (0 voturi)    
  Strada Ciocanesti (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:13)

  PaBo [utilizator]

  Buna ziua,

  Strada Ciocanesti este o strada care se infunda, relativ ingusta. In aceasta zona s-au construit 4 blocuri noi, iar la finalul strazii exista o scoala pentru copiii cu handicap. Problema pe care doresc s-o comunic este ca pe aceasta strada sunt parcate foarte multe masini aflate in paragina. Am facut 2 sesizari pana acum politiei locale- una telefonica si una via email. Rezultatul- doar un autobuz si o masina au fost ridicate. Ideea e ca viata a sute de oameni este pusa in pericol, circulatia este ingreunata (nu e posibil sa se circule pe ambele sensuri). E normal ca cei care detin case acolo sa-si parcheze masinile pe trotuar si noi sa mergem pe strada? Mentionez ca acestia au si garaje in curte pe care nu le folosesc. E necesar sa solicit si o audiere cu Dvs? Va multumesc!
 • +2 (2 voturi)    
  Spatii verzi si reciclare gunoi (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:20)

  DianaAlexandra1 [anonim]

  1. De ce nu se construieste o parcare subterana langa Palatul Copiilor, pentru a se pastra spatiu verde, respectiv parcul, deasupra ei? Este posibil acest lucru?

  2. Pe Soseaua Oltenitei exista o zona unde se poate depozita gunoiul pentru a fi ulterior reciclat, insa masina de gunoi le ridica pe toate la un loc! De ce nu exista un sistem european adecvat pentru reciclarea cartonului, a sticlei si a plasticului in sectorul 4?
 • 0 (0 voturi)    
  Salubrizare sector 4 (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:27)

  adelah [utilizator]

  Buna ziua, domnule primar,
  Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
  1. care sunt elemente luat in calcul pentru stabilirea taxei de salubrizare?
  2. taxa pentru salubriyare contine si taxa pentru groapa?
  3. Ce buget a alocat Primaria Sector 4 pentru curatenia stradala pe anul 2017? Care a fost bugetul pentru acelasi serviciu in anii 2015 si 2016?
 • 0 (0 voturi)    
  parcare sos.oltenitei (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:33)

  pesimistu [utilizator]

  Mama mea locuieste pe sos.Oltenitei, iar eu o vizitez cel putin o data pe saptamina.
  De vreo doua săptamâni am constatat că nu mai am unde sa parchez pentru ca din dispozitia primăriei toate masinile parcate linga spatiul verde al blocului au primit amenzi.
  Mentionez ca este vorba despre un mic trotuar de circa 60 cm, pe care o persoana normala nu se poate deplasa. Dovada este ca acum, când nimeni nu mai parchează acolo de frica amenzii, micul trotuar nu este folosit de pietoni, care se deplaseaza prin parcare sau pe adevăratul trotuar adiacent soselei.
  In conditiile in care locurile de parcare sunt insuficiente in zona, mi se pare nu doar o măsura aberanta, ci chiar abuziva, nefiind vorba despre un trotuar de minim 1 metru.
  Eu inteleg ca vreti sa faceti bani din orice, dar poate ar trebui sa va intereseze si oamenii.
 • +3 (3 voturi)    
  zona amfiteatru (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:35)

  Serdum [utilizator]

  Buna ziua.

  Avem un amfiteatru parasit si focar de mizerie dar cu mare potential in zona Martisor/Vacaresti. Ce sanse reale are de a fi reabilitat?

  In plus zona adiacenta pare ramasa a nimanui. Intre cladirile rezidentiale nou ridicate (pe Cararuia, Prinosului etc) este o mare mizerie! Exista o liziera fina de padure intre capetele strazilor Simigiului si Cararuia care au devenit depozite de gunoi. Ati putea sa ii 'folositi' cumva pe dezvoltatorii din jur pentru reabalitatrea si igienizarea zonelor? Cred ca ar putea intoarce ceva zonei dupa ce au acoperit-o cu beton si secat-o de profit.

  Cu stima,
  SD.
 • 0 (0 voturi)    
  Salubrizare sector 4 (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:41)

  Elena2017 [utilizator]

  Intrebari pentru primarul sectorului 4, dl Baluta
  1. Care au fost concluziile Primariei Sector 4 in urma consultarii pietei de salubritate organizate in data de 6.03.2017 la sediul primariei?
  2. Care sunt resursele tehnice si umane ale ADP Sector 4 in raport cu executarea activitatii de salubrizare in acest sector?
  3. Care sunt veniturile generate de ADP Sector 4 pentru Primaria sectorului in ultimi 10 ani?
  Multumesc
 • +1 (3 voturi)    
  Parcare tribunal si loterie (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:47)

  GeorgeAgafitei [anonim]

  Buna ziua,
  Stau in zona str danielopol gheorghe/ str palatul de justitie.
  in fiecare zi traficul si parcarea sunt un cosmar pentru locuitorii din zona. aici sunt si judecatoria sector 4, si palatul de justitie si loteria romana si DITL sector 5. parcarea in zona este un cosmar si e plin de parcagii care aseaza masinile claie peste gramada, astfel incat strazile e blocheaza frecvent. practic, ziua nu se mai circula si nu se mai parcheaza. totul e blocat. va invit intr-o zi normala a saptamanii sa vedeti cu ochii dvs. Aveti vreun plan de sistematizare a zonei pe termen scurt? stiati de problema asta?
 • -2 (4 voturi)    
  Cum ramane cu parcarea pe trotuarele late? (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:58)

  anca51 [utilizator]

  Pana la urma putem sau nu parca pe trotuarele late pe partea dinspre strada fara sa luam amenzi?
 • +1 (1 vot)    
  strada Gladitei- complex Asmita Gardens (Marţi, 4 aprilie 2017, 12:59)

  ady79 [utilizator]

  1. strada Gladitei din este considerat drum public. cand primaria sectorului 4 va binevoi sa ia in administrare si iluminatul public de pe aceasta strada? in prezent platim taxe si impozite la stat si in acelasi timp mai platim si iluminatul stradal considerat privat desi strada este publica! iluminatul stradal de pe strada Gladitei este legat de cel al Caii Vacaresti! de 9 ani ne chinuim sa cesionam cu titlu gratuit stalpii de iluminat existenti catre Enel. raspunsul Enel este ca trebuie daramati stalpii existenti si construiti altii noi. cum este posibil sa dea un asa raspuns?!?
  2. mai trebuie montati 3 stalpi de iluminat pana in rondul intersectiei Calea Vacaresti-Pod Mihai Bravu. sunt 765 apartamente in complex.
  3. de doi ani Intrarea Ciorogarla considerata a fi administrata de Consiliul sectorului 4 are nevoie de reparatii. cand se vor efectua efectiv aceste reparatii. Raspunsul cu "sunteti pe lista de anul acesta" il tot primim... multumesc anticipat, Adrian Draghici
 • +1 (1 vot)    
  parcari subterane sunt singura solutie (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:21)

  cladob [utilizator]

  intr-un oras super aglomerat cum e Bucurestiul spatiile verzi sunt vitale. Mai mult trebuiesc facute si si mentinute mai multe spatii verzi. Trebuiesc parcari subterane. Exista variante de parcari subterane cu lift si parcare automata.
 • +1 (1 vot)    
  reciclare (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:21)

  reeiah [utilizator]

  Cand va lua primaria masuri pentru usurarea reciclarii si eventual obligativitatea reciclarii individuale? Si daca aveti masuri in aceasta directie avand in vedere taxa cea noua. Nici nu aveti idee cat poluam din cauza faptului ca nu reciclam. In curand am inteles ca urmeaza amenzi de la EU din cauza aceasta si sincer ma bucur. Poate se va schimba ceva.
 • +2 (2 voturi)    
  intrebarile ramase fara raspuns, reluate pe blog (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:26)

  fifi123 [utilizator]

  Va rugam, domnule primar, sa reluati intrebarile la care nu ati raspuns pe blogul dvs.

  Intelegem ca poate aici aveti timpul limitat, dar credem ca ne datorati aceste raspunsuri noua, cetatenilor din sectorul 4. Dupa cum vedeti, ambele subiecte - parcarile si salubrizarea - sunt extrem de importante si de aceea insistam sa ne raspundeti pe blogul dvs.
  multumesc
 • +1 (1 vot)    
  caini cu stapan (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:28)

  ciprian.r [utilizator]

  Buna ziua

  Legea spune ca posesorii de caini cand ies cu acestia in spatiul public trebuie sa-i tina in lesa, iar in cazul anumitor rase de caini acestia trbuioesc tinuti si cu botnita - foarte multi dintre proprietari nu respecta legislatia in vigoare. De asemenea foarte multi dintre proprietarii de caini nu curata dupa animalele de companie, cartierul este invadat de dejectiile cainilor.

  Cum vedeti rezolvarea acestor probleme? --poate ceva campanii de informare ale proprietarilor de caini despre obligatiile ce le revin,de exemplu prin afisare in locuri vizibile a obligatiilor?

  PS cainii netinuti in lesa sunt un adevarat pericol mai ales(dar nu numai!) in parcuri printre copii , biciclisti , alergatori
 • 0 (0 voturi)    
  Cand deschideti str SECEREI (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:37)

  GloriaBaltaretu [anonim]

  Domnule Primar Baluta, cand dati drumul accesului in str Secerei ?
  Am inteles ca faceti parcari acolo pentru locatarii blocurilor din zona.....adica din parc !!!.....700 de locuri de parcare....dar cand deschideti accesul pe aceastra strada care a fost construita pentru noi , proprietarii de pe aceastra strada ????
  Cand ne puteti primi in audienta sa putem discuta asa cum ati promis ???
 • 0 (0 voturi)    
  parcari (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:47)

  GloriaBaltaretu [anonim]

  Domnule primar, va rog sa-mi raspundeti si mie la intrebari, sper sa nu faceti discriminari, pt ca am vazut ca ocoliti problema si evitati sa-mi raspundeti...
  Cand veti respecta si dreptul la proprietate privata ???
 • -1 (1 vot)    
  Pasaj pietonal metrou Brancoveanu (Marţi, 4 aprilie 2017, 13:52)

  MarianStanciu1 [anonim]

  Se poate realiza un pasaj pietonal subteran care sa lege iesirea de la metrou Brancoveanu de troutarele de vis-a-vis?

  Astfel trecerea de pietoni nesemaforizata la intrarea pe Bvd. Brancoveanu sa fie desfiintata si sa deblocheze foarte mult traficul de pe Sos. Oltenitei, mai ales seara.

  O alta solutie, insa nu la fel de eficienta, ar fi semaforizarea trecerii de pietoni in intervalul L-V 17-21. Se poate face ceva in acest sens?
 • +1 (1 vot)    
  parcari (Marţi, 4 aprilie 2017, 14:00)

  GloriaBaltaretu [anonim]

  Domnule primar, dv stiti ca pe str Sibiel primaria sect 4 incaseaza bani pe 2 parcari ce se afla pe terenul nostru ????
 • +1 (1 vot)    
  Betoane si neadevaruri! (Marţi, 4 aprilie 2017, 16:59)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Ati mintit domnule primar in raspunsul pe care mi l-ati dat: "Incadrarea spatiului despre care d-voastra vorbiti este in V1a, are functiune parcaj".
  V1a resprezinta conform PUG "V1a - Parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice;", nicideum parcaje. Iar acum zona respectiva nu arenicio functiune in afara de ce reglementata prin PUG. Minciuna! Este interzisa schimbarea destinatiei spatiilor verzi!
  O sa se ajunga la proces pentru ca PSD nu se dezminte. Va mai laudati ca sunteti si medic!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri