Consiliul local sector 4 a aprobat construirea a 13 parcari noi, ce insumeaza peste 3000 de locuri. Doua sunt de tip park&ride: la Piata Sudului si la statia de metrou IMGB

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 31 martie 2017, 16:05 Actualitate | Administratie Locala


Piata Sudului
Foto: Google Maps
Consiliul local sector 4 a aprobat vineri construirea a 13 parcari noi, ce insumeaza peste 3.000 locuri. Doua dintre aceste parcari sunt de tip park&ride, la Piata Sudului si la statia de metrou IMGB. Controverse a stranit propunerea de amenajare a unei parcari de circa 750 locuri pe strada Secerei, pe terenul dintre Palatul Copiilor si Sala Polivalenta, deoarece acesta figureaza ca spatiu verde. Pana la urma a fost aprobat si acest proiect.  Suma estimata de primarie pentru construirea celor 13 parcari este de circa 100 milioane lei.


1. Strada Secerei, intre Palatul Copiilor si Sala Polivalenta: parcare la sol de circa 750 locuri;

Valoarea estimata a investitiei este de 15,947,133 lei.

"Sectorul 4 al Minicipiului Bucuresti a demarat, in anul 2016, procedura de achizitionare a unor servicii in vederea realizarii obiectivul de investitii "Elaborarea studiului de fezabilitate privind amenajare parcare aproximativ 700 locuri" - in zona starzii Secerei din Sectorul 4 al Municipului Bucuresti. Din cauza lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 21.000 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Proiectul a starnit controverse deoarece terenul pe care primaria vrea sa amenajeze parcarea figureaza ca spatiu verde. Acesta a fost transferat in 2016 de la Primaria Capitalei la cea de sector pentru amenajarea unui parc. Terenul a fost concesionat in urma cu cativa ani de Primaria Capitalei unei firme pentru a amenaja un aqua-land, s-au taiat o parte dintre arbori, insa societatea civila s-a adresat instantei si a reusit sa salveze spatiul verde. Pe de alta parte, in zona este deficit de locuri de parcare, mai ales in conditiile in care Primaria sector 4 a inceput sa amendeze soferii care parcheaza pe trotuar.

Proiectul a fost adoptat cu 18 voturi pentru si 6 impotriva. Singurii care s-au opus proiectului au fost consilierii USR.

Citeste aici mai mult.

2. Bd. C-tin. Brancoveanu nr. 130, bl. 35: parcare 160 de locuri cu doua nivele;

Valoarea estimata a investitiei este de 13,421,769 lei.

"Din cauza lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 1560 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

3. Str. Caramidarii de Jos : parcare de 78 locuri cu doua nivele (parter si terasa);


Valoarea estimata a investitiei este de 4,465, 327 lei.

"Din cauza lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 1360 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie. Avand in vedere cele mai sus mentionate, supunem spre aprobare Consiliului Local al Sectorului 4 indicatorii tehnico-economici la faza "Studiu de Fezabilitate" a investitiei, asa cum a fost intocmita de catre proiectant", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.


4.  Intersectia str. Covasna cu aleea Dorohoi: parcare cu 168 locuri, dispuse pe doua nivele (parter si etaj);


Valoarea estimata a investitiei este de  6,346,470 lei;

"Sectorul 4 al Minicipiului Bucuresti a demarat, in anul 2016, procedura de achizitionare a unor servicii in vederea realizarii obiectivul de investitii  "Elaborarea studiului de fezabilitate privind amenajare parcare intersectia str. Covasna cu aleea Dorohoi".  Datorita lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 1617 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

5.  Statia metrou IMGB - Sos. Berceni: parcare cu 346 locuri la sol;

Valoarea estimata a investitiei este de  7,356,003 lei;

"Sectorul 4 al Minicipiului Bucuresti a demarat, in anul 2016, procedura de achizitionare a unor servicii in vederea realizarii obiectivul de investitii "Elaborarea studiului de fezabilitate privind amenajare parcare statia metrou IMGB - Sos. Berceni". Datorita lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 5315 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

6. Strada Izvorul Oltului, nr. 4, bl 33: parcare cu 104 de locuri, dispuse pe doua nivele (parter si etaj);

Valoarea estimata a investitiei este de  4,9 milioane lei;

"Sectorul 4 al Minicipiului Bucuresti a demarat, in anul 2016, procedura de achizitionare a unor servicii in vederea realizarii obiectivul de investitii "Elaborarea studiului de fezabilitate privind amenajare parcare str. Izv. Oltului nr. 4, bl. 33". Datorita lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 1449 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

7. Intersectia Sos. Oltenitei cu Sos. Berceni, langa statia de metrou: parcare cu 360 de locuri dispuse pe patru nivele (parter, doua etaje si terasa);


Valoarea estimata a investitiei este de  15 milioane lei;

"Din cauza lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari (P+2) pe o suprafata de 7000 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

8. In spatele Pietei Berceni-Oltenitei: parcare cu 210 locuri, pe doua nivele;

Valoarea estimata a investitiei este de  6,36 milioane lei;

"Din cauza lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 2700 mp, care va asigura fluidizarea traficului inzona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

9. Piata Big Berceni: parcare cu 113 locuri, dispuse pe 3 nivele (parter, etaj si terasa);

Valoarea estimata a investitiei este de  4,4 milioane lei;

"Datorita lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 2400 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

10. Intersectia str. Straja cu str. Resita: parcare cu 95 de locuri la sol;

Valoarea estimata a investitiei este de  6,6 milioane lei;

"Datorita lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 1617 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

11. Str. Tomesti nr.11, bl. 14: parcare 133 locuri, dispuse pe doua nivele (parter si terasa);

Valoarea estimata a investitiei este de  6 milioane lei;

"Datorita lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 1886 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

12. Str. Anton Bacalbasa nr. 15, bl. 119: parcare cu 152 locuri;

Valoarea estimata a investitiei este de  6,6 milioane lei;

"Datorita lipsei locurilor de parcare, ca urmare a cresterii numarului posesorilor de autoturisme, parcarile existente au devenit insuficiente. Astfel, se impune necesitatea construirii unei parcari pe o suprafata de 1980 mp, care va asigura fluidizarea traficului in zona respectiva prin relocarea autoturismelor care in prezent ocupa caile de circulatie", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

13. Sos. Oltenitei, nr. 9, in curtea ADP : parcare cu 600 de locuri la sol;

Valoarea estimata a investitiei este de  29 milioane lei, insa suma cuprinde si construiorea unui centru multifunctional pentru servicii sociale in regim de zi si clinica medicala.


Citeste mai multe despre   
2197 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  mda... (Vineri, 31 martie 2017, 16:48)

  liviu_ [utilizator]

  si o sa se termine la fel ca pasaju de la piata sudului. nu?!

  parcari, parcuri, pasaje, piste pt biciclist etc... toate sunt binevenite dar sa se FACA!!!
  pentru ca pe hartie stam excelent... in practica...
  • 0 (0 voturi)    
   parcare in fosta strada Secerei (Sâmbătă, 1 aprilie 2017, 10:35)

   NinaIonita [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Referitor la parcare in strada Secerei si la scandalul intre primaria de sector si primaria generala doresc sa precizez ca suntem proprietari ai unui teren de 351 m.p. , care se afla notificat pe Legea 10/2001 din anul 2001, la primaria generala, fara a primi vreun raspuns cu privire la situatia juridica a acestui teren. Adresa la care terenul s-a aflat vizeaza numarul 40 pe fosta strada. Doresc pe aceasta cale sa semnalez faptul ca cele doua primarii se cearta de fapt pe terenuri preluate abuziv de stat inainte de anul 1989, a caror situatie juridica nu a fost clarificata nici pana in ziua de azi. O fi bine? O fi legal? Intrebari retorice desigur ca sperante de rezolvare nu avem.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version