ARCEN organizeaza sambata, 1 aprilie, incepand cu ora 17.00, un nou traseu cultural pietonal in cartierul Mantuleasa: "Prin Bucurestii lui Mircea Eliade". Participarea este gratuita.

Traseul "Prin Bucurestii lui Mircea Eliade" se va desfasura in fiecare sambata si duminica, in perioada 1 - 23 aprilie, de la ora 17.00, in perimetrul strazilor: Mantuleasa - Romulus - Popa Soare - Diminetii - Pictor Al. Romano - Sf. Stefan - Plantelor -Negustori - Dumitru Staniloae - Calea Mosilor - Sfintilor, avand ca punct de pornire Biserica Mantuleasa (str. Mantuleasa, nr. 20) si punct final str. Radu Cristian nr 1.

"Traseul - cultural ARCEN propune un perimetru al Bucurestiului istoric care a marcat copilaria lui Mircea Eliade, elev al Scolii Mantuleasa acum 100 de ani, zona a orasului regasita si in multe din nuvelele sale fantastice scrise in exil. "Prin Bucurestii lui Mircea Eliade" este un traseu-cultural ce propune ca alternativa de promenada pentru bucuresteni un cartier istoric din centrul capitalei, valorificandu-se memoria orasului si caracterul deosebit al peisajului cultural. Traseul ARCEN va cuprinde istoria fostelor mahalale, explicatii despre arhitectura caselor existente, dar si o imbinare intre amintirile lui Mircea Eliade despre Bucurestii copilariei si o serie de elemente de mitologie urbana (tramvaiul, liftul, fereastra, podul si pivnita, scara si trasura), motive recurente in literatura lui fantastica", se arata intr-un comunicat ARCEN.

"Prin Bucurestii lui Mircea Eliade" este un traseu-cultural care face parte din proiectul Eliade 110 organizat de ARCEN si Institutul Francez la 110 ani de la nasterea autorului.