Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) va putea inchiria spatii situate in spitalele pe care le administreaza

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 28 februarie 2017, 20:01 Actualitate | Administratie Locala


Spitalul Colentina
Foto: spitalul-colentina.ro
Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) va putea inchiria spatii situate in imobilele pe care le administreaza, respectiv cele 20 de spitale din Bucuresti, potrivit  unui hotarari adoptate, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

ASSMB va aproba procedura de licitatie publica in vederea inchirierii acestor spatii, va semna contractele de inchiriere, va urmari incasarea chiriilor si respectarea clauzelor contractelor de inchiriere si a obligatiilor asumate de chiriasi.  Din sumele reprezentand contravaloarea chiriilor, ASSMB va retine o cota-parte de 50%, iar restul de 50% va deveni venit la bugetul local.

"Este necesara modificarea anexei nr. 35b a HCGMB nr.305/2013 in sensul aprobarii inchirierii unor imobile/spatii situate in incinta celor 20 de imobile - unitati sanitare, tinand cont de structurile organizatorice aprobate ale spitalelor, de numarul mare de paturi pe care acestea il au alocate si, pe cale de consecinta, de fluxul mare de pacienti, apartinatori ai acestora, dar si personal de specialitate care isi desfasoara activitatea in unitati spitalicesti, fiind oportun sa se amenajeze un numar limitat de spatii cu profile de activitate prestabilite si care sa nu afecteze in niciun fel desfasurarea activitatii medicale", se arata intr-o nota de fundamentare anexata hotararii.

Inchirierea  amplasamentelor situate in incinta spitalelor a fost solicitata in mod expres de catre spitalele care au externalizat serviciile de laborator si analize medicale, motivand ca aceste servicii se presteaza in incinta spitalelor respective pentru obtinerea rezultatelor in timp real, se mai rata in document.

In nota de fundamentare se mai arata  ca termenul de valabilitate al acestor contracte, incheiate de unele spitale cu prestatorii de servicii de laborator si analize medicale, urmeaza sa expire in cursul acestui an, iar in lipsa unei astfel de hotarari prin care sa se aprobe inchirierea spatiilor din incinta, spitalele aflate in aceasta situatie nu vor mai putea sa-si desfasoare activitatea.

Citeste aici hotararea adoptata.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2215 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Ma bag si eu (Marţi, 28 februarie 2017, 22:55)

    imi_pasa_de_romania [utilizator]

    Am auzit ca am reducere la cele cu bacterii, streptococi si larve. Vreau abonament, va rog! Multumesc!

    Tinand cont de numarul de stiri unde bolnavii fie nu sunt primiti, fie mor in spitale, fie conditiile sunt asa dezastruoase (nu ma refer doar ca igiena, ci si ca tehnologie), e tocmai bine sa le folosim pe post de hotel, iar aparatura pe post de mobilier.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by