Gabriela Firea despre infiintarea celor 19 firme ale Primariei: Asigur bucurestenii ca, prin crearea acestor societati,  municipalitatea va reusi sa administreze eficient patrimoniul public, sa furnizeze servicii la standarde europene

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 24 februarie 2017, 12:53 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Facebook
Primarul general, Gabriela Firea, sustine ca prin crearea celor 19 societati comerciale municipalitatea va reusi sa administreze eficient patrimoniul public, sa furnizeze servicii la standarde europene si sa deruleze proiecte de investitii care vor duce la cresterea calitatii vietii bucurestenilor.

"S-au cheltuit in ultimii ani zeci, sute de milioane de euro din banii bucurestenilor care nu s-au regasit in sporirea confortului bucurestenilor. Avem, din pacate, o capitala sufocata de trafic, cu strazi pline de gropi, cu prea putine parcari fata de necesar, cu obiective turistice nepromovate. Voi schimba toate aceste neajunsuri, dar am nevoie de instrumente legale pentru a putea reorganiza administratia.

Asigur bucurestenii ca, prin crearea acestor societati comerciale pe actiuni, Municipalitatea va reusi sa administreze eficient patrimoniul public, sa furnizeze servicii publice la standarde europene si sa deruleze mari proiecte de investitii care vor duce la cresterea calitatii vietii bucurestenilor. Bucurestenii vor beneficia, in cel mai scurt timp, pe langa cresterea calitatii serviciilor publice, si de reducerea substantiala a costurilor pentru acestea. In plus, aceasta reorganizare nu presupune niciun fel de disponibilizare din randul personalului aflat acum in cadrul structurilor PMB, ci, din contra, preluarea acestuia in cadrul societatilor nou infiintate si crearea de noi locuri de munca", a declarat Gabriela Firea potrivit unui comunicat emis de municipalitate.

 
Consiliului General al Municipiului Bucuresti va avea control asupra cheltuirii banului public, avand in vedere ca  infiintarea societatilor comerciale, modificarea formei juridice a acestora, bugetul, investitiile sunt supuse aprobarii Consiliului General, modalitatea de desfasurare a acestor activitati fiind in prealabil dezbatuta, se mai arata in comunicatul de presa.


"Consilierii Generali vor face parte din Adunarile Generale ale Actionarilor, iar organele de conducere ale societatilor - consilii de administratie, directori generali - vor fi desemnate potrivit prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista a intreprinderilor publice. Salarizarea personalului acestor societati se va face potrivit Codului muncii, grila de salarizare fiind similara celei stabilite la nivel national pentru fiecare ramura economica, acesta reprezentand un argument in atragerea de personal calificat si pentru calitatea serviciilor prestate. (...)Activitatea societatilor va fi supusa controlului anual al Curtii de Conturi", potrivit sursei citate.

In comunicatul municipalitatii sunt enumerate o serie de  avantaje ale infiintarii de societati comerciale pe actiuni de catre CGMB, asa cum le vede institutia:

 
- in afara de cresterea semnificativa a calitatii serviciilor publice, cu influenta directa asupra calitatii vietii bucurestenilor, aceasta organizare va duce si la reducerea semnificativa a cheltuielilor privind asigurarea acestor servicii publice, prin preturi mai mici, intrucat societatile nu au ca scop urmarirea unui profit pe termen scurt.

 
- activitatea acestor societati va determina reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local.

 
- personalul care va deservi aceste societati va fi preluat din institutiile subordonate CGMB, inclusiv din directiile de specialitate ale PMB. Nu se vor face disponibilizari de personal.

 
- toate aceste societati comerciale vor actiona precum centre de cost, orientate pe principiul profitabilitatii. In cazul in care rezultatele sunt negative exista posibilitatea incetarii mandatului conducerii, spre deosebire de regiile autonome sau administratiile municipale, ale caror posturi de conducere sunt ocupate pe durata nedeterminata, fara obligativitatea respectarii unor criterii de performanta.

 
- descurajarea coruptiei, prin controlul direct pe care il va exercita administratia locala asupra operatorilor serviciilor publice si prin totala transparenta in care aceste societati isi vor desfasura activitatea.- toate aceste societati comerciale vor alcatui un Holding Municipal, dupa un model brevetat cu succes si in alte capitale europene, cum ar fi Paris, Madrid, Viena, Praga, Lisabona etc. De exemplu, Wiener Stadwerke Holding AG, holdingul Primariei Viena are peste 16.000 de angajati si actioneaza atat in domeniul serviciilor de infrastructura, imobiliar, energie termica, transport urban sau organizare de evenimente. La Madrid, serviciul de apa si canalizare este asigurat de Canal de Isabel, companie cu raspundere limitata, apartinand Guvernului, Consiliului Local Madrid si altor consilii locale.

Primaria Bucuresti vrea sa infiinteze 19 firme prin care sa presteze majoritatea activitatilor care acum sunt delegate unor companii private sau unor directii din institutie. Firmele Primariei vor inlocui actualele companii private din domeniul producerii si furnizarii de energie electrica, iluminat stradal, administrarea spitalelor, paza, administrarea spatiilor publicitare, consultanta pentru proiectele de infrastructura, administrarea drumurilor. Gabriela Firea continua o tendinta inceputa prin infiintarea unei companii de constructii a Primariei.

Proiectele se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de pe 28 februarie, iar primarul general, Gabriela Firea, cere consilierilor acordul de principiu. In proiectele de hotarare nu se precizeaza nimic despre fezabilitatea acestor proiecte, ce inseamna asta pentru bugetul municipalitati si ce angajari se vor face.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat deja acordul ca Primaria Capitalei sa-si infiinteze o firma pentru constructia de locuinte.

Societatea de constructii a Primariei Capitalei se va numi Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA si va avea doi actionari: Consiliul General al municipiului Bucuresti (99,99%) si Service Ciclop (0,01%). Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va avea un capital de 12 milioane lei, potrivit proiectului de hotarare
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6075 vizualizari

 • +22 (22 voturi)    
  Fai Fireo, tu esti in toata firea ?!?!?? (Vineri, 24 februarie 2017, 13:02)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  Daca guvernul arata asa, tu esti constienta ce inseamna 2,000.000 de bucuresteni intaratati in jurul primariei tale ?!?!

  Mai lasa dreaq prompteru' lu' dracnea , ca ti-o iei rrrrraaaauuuu !!!!!!
  • +8 (8 voturi)    
   Tare grea lupta cu dracii vii ... (Vineri, 24 februarie 2017, 13:25)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   Dar hai ca se poate !

   Na fa , proasta lumii Fire Rea ce esti tu , logo pentru Bucuresti :

   #rezist !
  • +7 (7 voturi)    
   Cred ca Bucurestenii... (Vineri, 24 februarie 2017, 14:08)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   ...au inceput sa se teama mai mult de "asigurarile" date de Firea, decat de amenintarile ei. :)))
   • +2 (2 voturi)    
    se (Vineri, 24 februarie 2017, 17:54)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    apropie anul de cand a fost intronata primar general si niciuna din asigurarile si promisiunile cu care a castigat scaunul respectiv, nu s-au concretizat.
    cu niste exceptii. promisiunile facute "colegilor" intru furt si psd. acum, mai mult ca niciodata.
    asa ca, fac ceva pe asigurarile ei.
 • +19 (19 voturi)    
  Standarde europene... (Vineri, 24 februarie 2017, 13:02)

  anca_2017 [utilizator]

  ... la preturi spatiale .

  NU DORIM, multumim...
  • +9 (9 voturi)    
   apropos de standarde (Vineri, 24 februarie 2017, 13:33)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui anca_2017

   in care tara europeana ar fi acceptabile solutiile propuse de firea? cine stie ce amenzi ne pasc in functie de modul cum implementeaza dubiosii astia "solutiile" propuse.
  • +7 (7 voturi)    
   PSD si catelusii lui Pavlov (Vineri, 24 februarie 2017, 14:15)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui anca_2017

   Cand specimenele de teapa lui Dragnea, Tariceanu sau Firea incep sa dea "asigurari", omul de rand isi protejeaza , automat, portofelul.
 • +19 (19 voturi)    
  Cine te mai crede? (Vineri, 24 februarie 2017, 13:08)

  ouyang [utilizator]

  Locul 5 global la cel mai infernal trafic. Cat ai zis? 6 luni sa rezolvi problema? Pai vedem ca nici macar nu ai inceput. Ai inceput insa cu infiintari de companii de stat?!? Lol.
  • +1 (1 vot)    
   Nu sint companii de stat. (Vineri, 24 februarie 2017, 18:45)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   Sint companii private ale Primariei, care la rindul ei nu e o institutie de stat. Sa te tii jaf din banii bucurestenilor.. Traiasca psd, partidul ce actioneaza noaptea, ca hotii..Cred ca trebuia sa pun ghilimele, e un citat.
 • +11 (11 voturi)    
  Erata (Vineri, 24 februarie 2017, 13:15)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  " - INcurajarea coruptiei, prin controlul direct pe care il va exercita administratia locala asupra operatorilor serviciilor publice si prin totala LIPSA DE transparenta in care aceste societati isi vor desfasura activitatea. "

  'ti-ar prompteru' ala bolsevic al dreaq, iar ai reusit sa ma enervezi, tocmai azi de Dragobete cand nu e voie , matracucu draqnului , papusa varanului !!!
 • +8 (8 voturi)    
  cand (Vineri, 24 februarie 2017, 13:18)

  Hans Metter [utilizator]

  vreodata a reusit statul sa administreze cu succes ceva?

  Nu mai bine le faceti pe alea care exista deja sa performeze astfel incat sa nu va credem doar pe cuvant?! De ex puteti incepe cu RATB... apoi cu RADET..etc
 • +9 (9 voturi)    
  19 firme (Vineri, 24 februarie 2017, 13:26)

  naturalu [utilizator]

  19noi directori, fetite pt directori, masini pt directori,isi aranjeaza firuta toate neamurile, Bucuresteanul o sa fie si mai fericit, mai ales ca se planteaz si de 400 miliaone flori la Negoita samd
 • +7 (7 voturi)    
  a xx a firma (Vineri, 24 februarie 2017, 13:26)

  plotin [utilizator]

  Daca are forta de a asigura pe bucuresteni ca cele 19 firme vor aduce bunastare si eficienta in viata metropolei capitalei, foarte bine: SA INFIINTEZE A XX-A FIRMA, cu dumneaei, actionar unic, cu unicul obiect de activitate - ASIGURARILE BUCURESTENILOR in cazul in care celelalte firme nu vor avea rezultate si vor cheltui, sifonand sau pierzand din neglijenta sau incapacitate manageriala etc, banii publici, ai urbei.
  Daca tot dam asigurari peste tot - la Primaria Capitalei, la Guvern, in justitie, in educatie, in siguranta cetateanului, in mediu (vai de timbrul masinilor!) s.a.m.d., SA NE ASIGURAM CU ASIGURAREA PLATITA DE PRIMARIE, pentru inceput, PENTRU ORICE NEAJUNS IN MANAGEMENTUL URBAN. Si, daca nu e capitol prevazut in Bugetul Capitalei, nu ar dori ASIGURATOAREA sa asigure personal, conjugal - ca politic nu da nimeni asigurari, ci doar declarativ, material, girand cu ceva? Nu, doar asa, sa ne aflam in vorba!
 • +8 (8 voturi)    
  corect... (Vineri, 24 februarie 2017, 13:29)

  liviu_ [utilizator]

  o sa eficientizeze foarte mult furtul!
 • +7 (7 voturi)    
  Glumeață politruca (Vineri, 24 februarie 2017, 13:32)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Auzi la ea „Asigur bucureștenii" ! Păi ce asigurări poate da o pesedoaică de frunte a unei grupări de crimă organizată care de 27 de ani distruge tot? De un an de zile tot dă asigurări, dă din meliță cum a invătat de la securist pe când era la Latrine, in rest NIMIC. mincinoase, demagogie si propagană ieftină de ciumată de Voluntir.
 • +8 (8 voturi)    
  Da? Ne asiguri? (Vineri, 24 februarie 2017, 13:33)

  qwertyuiop [utilizator]

  Dar despre sifonarea banilor Bucurestenilor prin firmele astea ne poti asigura de ceva?
 • +7 (7 voturi)    
  asta nu intelege (Vineri, 24 februarie 2017, 13:41)

  bancheru83 [utilizator]

  e mai grea de cap ,,decit'' dragnea!chiar nu va da ti seama ca nu mai merge cu panselutze?oricine stie cum furati voi banii.contracte cu preturi astronomice atribuite pe licitatii fictive,aparatura de spitale cumparata si nefolosita,servicii inexistente,etc etc...cam gata,la urmatoarele alegeri v ati ars.chirica power:))
 • +10 (10 voturi)    
  Pai... (Vineri, 24 februarie 2017, 13:53)

  Radius [utilizator]

  ...de la privati nu puteti lua decat sub forma de spaga pe contracte umflate. De la firme de stat, administrate politic, puteti sifona in liniste. Aveti experienta de peste 27 de ani.

  Oare cat ar dura pana cand firmele astea ar intra in "insolventa" sau ar fi declarate "gauri negre in economie"?
 • +9 (9 voturi)    
  Depolitizarea ... (Vineri, 24 februarie 2017, 13:54)

  TRABI [utilizator]

  Cucoana , traiesti pe alta lume . Vorbeste cu cartile pe fata , nu-i mai fa prosti indirect pe oamenii care gandesc si duc gruel acestei tari . Toate cele actuale-s pazite si conduse de politicieni . Daca schimbi organigrama generala a societatilor cu aceiasi politicieni , sau cu alti politicieni numiti de capul tau care are cutie de viteza numai cu mers inapoi , crezi ca ne faci sa te credem ca-i rezolvat-o ? Ia si scoateti politicienii din fruntea acestor servicii , puneti prin concurs tehnicieni de specific , sau manageri cu rezultate in reabilitare/redresare si totul se rezolva . Singura solutie pentru tot in aceasta tara este DEPOLITIZAREA .
 • +6 (6 voturi)    
  Ce studii a făcut pentru asta? (Vineri, 24 februarie 2017, 13:56)

  asavreau [utilizator]

  Numai promisiunea lui Firea că va ridica calitatea vieții la standarde europene sună a pagubă.Care standarde?Care dintre aspectele vieții?Par a fi niște firme unde să fie angajați toți lipitorii de afișe și propagandiștii PSD, adică vom trăi bine prin reprezentanții noștri.Lozinca lui Ceaușescu preluată integral.Ăla spunea cele mai înalte standarde,Firea le spune europene.Bucureșteni,curând vă văd la coadă la tacâmuri.Începeți să strângeți zațul la cafea.Firea nu-i în stare să acopere gropile și să facă curățenie dar face promisiuni mărețe.
 • +6 (6 voturi)    
  Gospodarie anexa (Vineri, 24 februarie 2017, 13:58)

  12_utilizator [utilizator]

  Mai trebuie o gospodarie anexa in care sa creseti porci pentru cantina Sfatului Popular (Primaria Capitalei), ca pe vremuri. Ostasi si sportivi la zapada avem, Ladosi la Cantarea Romaniei....scuze la Circ....CSM avem....putem pune si de o Daciada.
  Libertate, Competitie, Liber Arbitru....astea conteaza mai putin.
 • +8 (8 voturi)    
  Aceasta tarancuta (Vineri, 24 februarie 2017, 14:07)

  Rescator [utilizator]

  Fasneata si vicleana a ajuns,dracu stie cum,Primarul
  Capitalei.Este un salt fenomenal de la catunul din Vrancea si de la promterul Varanului.
  Vai de acest oras "gospodarit" de 28 de ani de ticalosi,
  hoti de drumul mare si incompetent.Asa ne trebuie!
 • +4 (4 voturi)    
  Ne asigura din tot sufletul (Vineri, 24 februarie 2017, 14:08)

  mr_mojo [utilizator]

  Mai auzisem asta undeva.
  Din păcate țățica nu e în toate mințile și noi, idioții, am pus-o la butoane. Putem cumva să o trimitem acasă?
 • +3 (3 voturi)    
  Hei, primaria nu e firma ta !!! (Vineri, 24 februarie 2017, 14:19)

  lp [utilizator]

  nu trebuie lasata sa mearga inainte cu proiectele astea ! Deja a facut prea multe rele, vine numai cu idei "ce din coada au sa sune", dar gandite sa o ajute sa extraga bani din bugetul public. PSD - ciuma rosie !!
 • +4 (4 voturi)    
  Pe cuvantul tau (Vineri, 24 februarie 2017, 14:30)

  moka [utilizator]

  Ca nu faceti firmele doar ca sa fentati licitatiile de acuma si sa sifonati banii....
 • 0 (0 voturi)    
  doamna manager de primarie (Vineri, 24 februarie 2017, 14:44)

  sorin2011 [utilizator]

  (doamna primar ) : asigur bucurestenii ca, prin crearea acestor societati comerciale pe actiuni, municipalitatea va reusi sa administreze eficient ...
  (eu) .. banul public , fara frica abuzului penal si vreo obligatie contractuala , voi face sa dispara sume de cateva ori mai mari ca pana acum .. cu acelasi rezultat , poate chiar mai rau ....""" -
  doamna vorbeste de societati pe actiuni - nominala sau la putator ; este logic ca aceste societati sunt condamnate sa fac profit ! - cum faci si profit si treaba buna , intr-un sector fara valoare adugata - atentie bucuresteni ca vi se pregateste ceva : taxe pana n cer !
 • +3 (3 voturi)    
  V-a aduce. 19 manegeri si 200 de consilieri (Vineri, 24 februarie 2017, 15:10)

  Bradisor [utilizator]

  de la Voluntari care sa praduiasca banul public prin cele 19 firme
 • 0 (0 voturi)    
  tzeapa SA (Marţi, 28 februarie 2017, 15:00)

  cet_turmen [utilizator]

  Mijto ! In felul acesta madam bibliotecara scapa de responsabilitatea "Ordonator de credite" si o transfera noilor lipitori de afise dornici de spaga. Parca am mai auzit de sistemul SA unde actiunile sunt bunul TUTULOR .O sa ne trezim cu 19 mici Grindeni la butoane-papusaritzi de Dragnea & comp.Cit despre calitatea serviciilor, va fi ca in armata rusa = schimbam izmenele murdare intre noi, dupa ce madam ne anunta cu surle si fanfare ca va curge lapte si miere.In cele 6 luni de Primareala ne-am convins de impotenta profesionala a femelei PSD; in afara de flegme pe la LatrineleTV eu nu am vazut nimic nou in Bucuresti.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by