Prima sedinta a Comisiei Tehnice de Urbanism numita de Gabriela Firea va avea loc miercuri, la sediul municipalitatii. Pe ordinea de zi sunt nu mai putin de 64 de planuri de urbanism. Printre proiectele care vor fi discutate de arhitectii si urbanistii din aceasta comisie se numara: o cladire cu 6 etaje pe strada Lev Tolstoi nr. 22-24, un centru SPA pe malul lacului Colentina, un bloc cu demisol, parter, mansarda si 7 etaje pe Calea Plevnei 114, un cartier rezidential cu inaltimea maxima de 27 etaje pe strada Ziduri Mosi nr. 25, un ansamlu rezidential cu blocuri de 12 etaje pe Soseaua Electronicii 44 si unul cu blocuri de 10 etaje pe Soseaua Electronicii 9-11, o cladire cu inaltimea de 28 metri pe strada Berzei 101A, un bloc cu 4 etaje pe bd. Dacia 90A, un ansamblu rezidential cu blocuri de 10 etaje pe Prelungirea Ghencea 322-328, un LIDL si un ansamblu rezidential pe Sos. Garii Catelu nr 96, un bloc de 5 etaje pe Aleea Lunguletu nr.4, un bloc de 4 etaje pe strada Mircea Zorileanu nr. 3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avizul comisiei de Urbanism este unul consultativ, iar ceea ce apare acum pe lista este ce doresc sa construiasca proprietarii terenului. Avizul de urbanism care bate in cuie cum va arata fiecare proiect imobiliar, cat de inalt va fi, ocuparea terenului, retragerile, este dat de arhitectul sef al orasului dupa mai multe discutii si in functie de avizele emise de celelalte institutii. In final, proiectul este supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Ultima sedinta a comisiei de Urbanism a avut loc pe 22 iunie anul acesta.

Noua Comisie Tehnica de Urbanism este alcatuita din: Marian Moiceanu, Tiberiu Florescu, Dorin Stefan, Dan Serban, Dan Marin, Constantin Enache, Anca Mitrache, Radu Petre Nastase, Laurentiu Olan, Timur Mihailescu, Irina Criveanu.

Tiberiu Florescu, Dorin Stefan, Dan Serban, Dan Marin si Constantin Enache au facut parte si din vechea Comisie Tehnica de Urbanism, aleasa de Sorin Oprescu.

Citeste aici mai mult.