Primaria sectorului 4 a atribuit unei firme un contract de circa 2,6 milioane lei pentru strangerea si transportul zapezii, timp de o luna. Atribuirea contractului s-a facut prin negociere fara anunt de participare UPDATE Primaria sector 4: Nu s-a platit niciun leu

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 7 februarie 2017, 9:47 Actualitate | Administratie Locala


Deszapezire ianuarie 2017-20
Foto: Hotnews
Primaria sectorului 4 a atribuit pe 20 ianuarie, prin negociere fara anunt de participare, un contract de circa 2,6 milioane lei firmei S.C TNCY CONSTRUCTIONS S.R.L. pentru servicii de deszapezire - colectare si transport al zapezii de pe caile de circulatie din sectorul 4, potrivit informatiilor de pe site-ul de licitatii publice. Contractul are durata de o luna. Primaria sectorului 4 are contract de deszapezire cu firma REBU, iar in atributiile operatorului de salubrizare intra si ridicarea zapezii si transportarea in locuri prestabilite.Anunt SEAP atribuire contract

Primaria a primit 3 oferte din care sa aleaga un castigator, pe principiul - pretul cel mai scazut, insa a fost admisa o singura oferta, respectiv cea castigatoare.

Primaria justifica alegerea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare invocand "o situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directiva", respectiv ninsorile abundente de la mijlocul lunii ianuarie.

Potrivit datelor de la Ministerul de finante, din datele financiare depuse pe anul 2015, firma S.C TNCY CONSTRUCTIONS S.R.L.are ca obiect principal de activitate - activitati de arhitectura, un singur angajat si pierderi de 126.822 lei. Datele pentru anul 2016 inca nu au fost depuse.


Bilant 2015 depus la Ministerul de Finante

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei sectorului 4 au prezentat mai multe documente din care reiese ca firma are mai multe obiecte secundare de activitate, printre care si cel care face obiectul contractului.

In ceea ce priveste numarul de muncitori, in documentatia de atribuire, Primaria sectorului 4 cere ca firma sa aiba cel putin 12 utilaje, pe care avea dreptul sa le si inchirieze, si 17 muncitori.


Pentru fiecare mc de zapada ridicat si transportat, Primaria sectorului 4 plateste circa 45 lei.


Reprezentantii institutiei spun ca societatea are si experienta in acest sens, 3 contracte incheiate in ultimii 2 ani cu mai multe autoritati publice:

-  contract de prestari servicii de deszapezire cu Drumuri Bihor, in perioada 2015-2016, valoare - circa 1 milion lei fara TVA;

- contract de prestari servicii de deszapezire drumuri judetene Jud. Calarasi incheiat  cu compania  Drumuri si Poduri Constanta, valoare circa 144.000 lei plus TVA.

- contract de intretinere pe timp de iarna in perioada 2015-2016, incheiat cu DRPD Constanta (subcontactant), valoare contract circa 1,9 milioane lei;


In plus, acestia spun ca valoarea de 2,6 milioane lei este cea maximala, pana acum platindu-se doar 1,3 milioane lei, practic, firma urmand sa fie platita in functie de cata zapada ridica.

Reprezentantii Primariei sectorului 4 au declarat ca au decis sa incheie acest contract deoarece REBU nu facea fata cu numarul de utilaje si muncitorii pe care ii are sa ridice eficient zapada cazuta in sector. Mai mult, reprezentantii institutiei spun ca in continuare, ridicarea zapezii se face cu REBU, la acest contract apelandu-se doar in situatie de urgenta, cand REBU a fost depasit.


Potrivit datelor de la Registrul Comertului, unic actionar la firma S.C TNCY CONSTRUCTIONS S.R.L.este  MARIUS-OCTAVIAN MARIN.


Precizari Primaria sectorului 4

In completarea articolului aparut astazi, 07.02.2017, ora 09.47, pe fluxul de stiri Hotnews, privind contractul atribuit de Primaria Sectorului 4 societatii S.C. TINCY Construction SRL privind strangerea si transportul zapezii, pentru o corecta informare a locuitorilor Sectorului 4, va transmitem urmatoarele precizari pe care le consideram foarte importante:

1.    Procedura de "negociere fara anunt de participare" la care se face referire in articol este, in fapt, o procedura care se numeste negociere fara publicare, prevazuta in Legea nr 98/2016, art. 104, litera c.
Conform textului de lege, autoritatea contractanta poate sa initieze o astfel de procedura in situatii exceptionale sau de urgenta. In cazul de fata, oportunitatea incheierii acestui contract a fost deteminata, pe de o parte, de cantitatea mare de zapada ce trebuia evacuata cat mai repede de pe traseele mijloacelor de transport in comun, iar pe de alta parte, de miile de solicitari venite din partea cetatenilor sectorului 4 cu privire la deblocarea strazilor laterale si a parcarilor aferente acestora. In vederea stabilirii situatiei exceptionale sau de urgenta s-a tinut cont si de capacitatea redusa de actiune pe acest subiect a societatii de salubrizare care, in baza contractului semnat cu Primaria Sectorului 4, are si atributii de deszapezire si evacuare a zapezii.

2.    De asemenea, dorim sa precizam faptul ca, in momentul in care s-a identificat necesitatea initierii unei astfel de proceduri in regim de urgenta, Primaria Sectorului 4 a solicitat si un punct de vedere din partea Agentiei Nationale a Achizitiilor Publice. Raspunsul primit ne-a confirmat legalitatea alegerii unui astfel de tip de procedura, drept pentru care a fost demarat procesul de negociere.

 3.    Intrucat autoritatea contractanta respecta cu strictete pricipiile transparentei, a fost trimis catre SEAP anuntul de atribuire a acestui contract imediat ce procedura a fost finalizata.

 4.    Conform caietului de sarcini si a cerintelor de calificare, societatea S.C. TINCY Construction SRL este obligata sa indeplineasca cerintele contractuale avand un numar de 17 angajati si 12 utilaje.

 5.    Contractul semnat cu S.C. Tincy Construction SRL, pana la limita sumei de 2,6 milioane de lei, este in derulare. La ora actuala nu s-a platit niciun leu din facturile, in suma de 1,3 milioane de lei, primite de autoritatea contractanta, intrucat lucrarile nu au fost verificate si receptionate.

6.    Pretul pe mc de zapada este de doar 45 de lei, de cinci ori mai mic decat la Viena.


Citeste mai multe despre   


9574 vizualizari

 • +21 (21 voturi)    
  Zi de zi (Marţi, 7 februarie 2017, 9:55)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Suntem furati. Asta e România reală - tara hotilor si a complicitatilor de tip mafiot.
  • +10 (10 voturi)    
   Aici cum te întorci (Marţi, 7 februarie 2017, 10:37)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Cum te face cineva la buzunare.
   In sector nu s-a mișcat nimic, a trecut plugul de câteva ori.
  • +5 (5 voturi)    
   Au inceput hotiile (Marţi, 7 februarie 2017, 11:00)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Facute pe furis, in liniste, cu aceiasi nesimtire cu care s-a trecut Ordonanta. Daca putem sa furam, fara sa fim pedepsiti, furam. Ar trebui cineva sa verifice cate zapada au carat si cati bani au luat pentru asta. Si sa faca o comparatie cu cat costa acelasi lucru in lumea civilizata. Ticalosii nu trebuie slabiti de loc. Ttrebuie verificati incontinuu si protestat mereu.
   • +2 (2 voturi)    
    pai da, ca au dat ordonanta sa cheltuie ce nu au (Marţi, 7 februarie 2017, 11:58)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    Ordonanta 9 din 27 ianuarie 2017 a fost data tocmai pentru astfel de treburi.
  • +3 (3 voturi)    
   Ce e neobisnuit? ♥♥♥ (Marţi, 7 februarie 2017, 11:19)

   mikef [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   E naiv oricine isi imagineaza ca astia se fac primari pentru salarii de 1000 de euro cand bugetul este de MILIOANE DE EURO.

   Nici nu ma mai gandesc la competenta de care ar trebui sa dea dovada pentru adminstrarea bugetului ala de multe milioane de euro.
  • +1 (1 vot)    
   adaugiri (Marţi, 7 februarie 2017, 11:21)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   -Din 1990
   -Sub patronajul tuturor guvernelor (14 au fost).
  • +1 (1 vot)    
   Expert in administratia publica? (Marţi, 7 februarie 2017, 15:39)

   luciannn [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Daca negocierea directa este rea ar trebui scoasa in afara legii nu? Si totusi ea exista si este legala. Stii in ce conditii se poate folosi?

   Din cele doua firme ofertante care nu au fost admise, poate una se numea "Gigel - Lopata de Fier SRL" si cealalta "Ionel - Lopata de plastic SRL"...

   Sa presupunem ca esti programator si pe site-urile citite de un angajat al administratiei publice apare discutia despre un bug care poate ti-a scapat si poate ca pe el chiar l-a afectat. Imagineaza-ti cat de elcovente ar fi comentariile, sfaturile, parerile legate de activitatea ta ca programator ale acelui angajat...
 • +24 (24 voturi)    
  S-a topit pana sa se apuce ei (Marţi, 7 februarie 2017, 9:57)

  Frank777 [utilizator]

  si oricum cine masoara zapada?Nimeni.Doar se incaseaza banii.Ptr jmecherii din astea s-a incercat O 13 .Ca sa fure linistiti functionarii publici.
 • +4 (4 voturi)    
  Indrazneste (Marţi, 7 februarie 2017, 10:02)

  NWalker [utilizator]

  sa crezi in Romania!
  • +1 (1 vot)    
   Cine crede? (Marţi, 7 februarie 2017, 11:11)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui NWalker

   Europa s-a lamurit de mult: tara de hoti, Parlament penal, Justitie de 3 parale care lasa mafitii nepedepsiti si cu averile furate intregi, partide de corupti si hoti... ASTA E ROMANIA AZI. Strada e singura noastra speranta ca sa o curatim cât de cât. Pentru asta insa, zecile de mii de hoti TREBUIE SA AJUNGA IN PUSCARII. Iar CRIMINALUL Iliescu sa fie condamnat pentru crimele lui si a juntei care a ucis,
   • +1 (1 vot)    
    pai vezi ?! cineva crede in Romania (Marţi, 7 februarie 2017, 13:59)

    Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    strada... mi se pare suficient
 • +2 (4 voturi)    
  Mare noutate (Marţi, 7 februarie 2017, 10:04)

  Toni_Romania [utilizator]

  Asta e rutina din 1990, la toate partidele, indiferent de insigna. Toate cele 14 guverne au facut asa.
  • +1 (1 vot)    
   Asta e sloganul adevaratilor PSDaci (Marţi, 7 februarie 2017, 11:19)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Toti fura, pentru ce mai iesim in strada!
   Asta imi zic si mie amicii pe care ii am si sustin PSD si Tariceanu. Ei recunosc ca sunt hoti , dar spun ca si ceilalti fura. Logic ca ii apara pe ai lor, din moment ce toti sunt aceiasi.
   Uitati insa ca exista cel putin o institutie care s-a luat la tranta cu nemernicii. La care initial si voi v-ati bucurat. Sa nu uitam ce incredere avea DNA.
   A urmat apoi asaltul talharului Ghita prieten bun cu fostul presedinte Ponta de care nu a mai auzit nimeni si ati decis ca iata si DNA este corupta.
   Hotii isi dau legi pentru ei si voi ii sustineti, pentru ca asa va spun burtierele RTV.
 • +4 (4 voturi)    
  Erau pregatiti, defilau cu masinile de dezapezire (Marţi, 7 februarie 2017, 10:14)

  za-k [utilizator]

  si cind a inceput sa ninga s-a terminat :)

  Totul e de show, pe bani grei!
  Bine ca sinteti cu ochii pe ei, tre' analizat totul.
 • +6 (6 voturi)    
  gradinita (Marţi, 7 februarie 2017, 10:15)

  Dedalus [utilizator]

  "o situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directive"

  E vina invatamantului. La gradinita nu-I invata nimeni ca iarna ninge./

  ===

  Serios vorbind, desi in principiu e mai bine sa ai servicii private, daca e chiar asa de ce nu infinteaza primaria serviciul propriu de deszapezire?!

  In loc de aiureala aia propusa de Firea, care nu are nici un sens economic sau de alta natura, ar fi putut onor primaria Capitalei sa infiintezse un parc de masini de deszapezire iar sectoarele sa instruieasca oeamni din serviciile propriii sa le utilizeze.
 • +5 (5 voturi)    
  Ce argument penibil ca e Rebu depasit (Marţi, 7 februarie 2017, 10:29)

  mhc [utilizator]

  Daca REBU are contract cu primaria si s-a vazut depasit era treaba lor sa subcontracteze unor terti in regim de urgenta nu a primariei!!!
 • +6 (6 voturi)    
  Primaria sectorului 4 (Marţi, 7 februarie 2017, 10:35)

  vlad.pe [utilizator]

  Cine a semnat contractul din partea Primăriei sectorului 4 ?
  Asta e intrebarea ? De ce ne ascundem după numele unei institutii ?
 • +3 (3 voturi)    
  Baieti, v-a scapat ceva... (Marţi, 7 februarie 2017, 10:56)

  aladdin [utilizator]

  Stiati voi ca va fi data OUG 13, dar ce nu stiati la momentul respectiv e ce va contine OUG 14... Ghinion.
 • +3 (3 voturi)    
  la fix... (Marţi, 7 februarie 2017, 10:57)

  Confuzu [utilizator]

  a venit caldura si acum pot sa ceara si restul de 1,3 milioane... Trebuie platiti si aia care se strang la Cotroceni
 • +3 (3 voturi)    
  Sa-i lege si p-astia (Marţi, 7 februarie 2017, 10:58)

  Muncitorul [utilizator]

  M-am saturat. Acelasi si acelasi mod de a fura banii. Nici macar nu sunt ingeniosi. Contracte abuzive sa cumpere servicii si scobitori la preturi astronomice. Acelasi lait motiv de 27 ani. Legati-i si bagati-i la zdup, recuperata dauna si lasati oameni competenti in posturi de astea (cu examen sa vezi ca au ceva in cap, poate si exament psihologic ca vad ca extraordinar de multi sunt dusi cu pluta pur si simplu - vezi sheful PSD-ului - nu cred ca trece examenele psihologice doar daca le fura si pe alea) ...
 • +1 (1 vot)    
  Corect era (Marţi, 7 februarie 2017, 11:29)

  vi_escu [utilizator]

  Sa fie prin licitatie, pana in mai era rezolvata problema stransului zapezii.
 • +1 (1 vot)    
  misto .... (Marţi, 7 februarie 2017, 15:00)

  asada [utilizator]

  ...afacere !!!!Cum masoara cantitatea de zapada transportata si cea topita din cauza caldurii . Or vrea sau or fi in stare sa vada mizeria ramasa dupa topire ,care indica clar gradul te transport al zapezii. Ai ce zisesi dom primare !!????


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version