Primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, a anuntat, joi, ca societatea de termoficare din oras poate intra oricand in faliment, deoarece are datorii foarte mari la banci si la bugetul de stat. In municipiul Buzau, 14.700 de apartamente sunt racordate la regia de termoficare a orasului, inclusiv scolile, caminele si gradinitele.

"La Buzau, oamenii care sunt racordati la RAM platesc mai mult decat familiile care nu au centrala, iar asta nu e corect deloc. Societatea are datorii imense, de 20 de milioane de euro, la bugetul de stat si la banci. Situatia e critica cu aceasta societate, oricine poate sa-i ceara falimentul si sa inchida obloanele. Nu am o solutie, am ceva scenarii, insa nu stiu ce decizie putem lua, dar nu se mai poate continua asa", a declarat, joi, primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, potrivit News.ro.

La regia de termoficare a orasului Buzau sunt racordate 14.700 de apartamente, dar si scoli, gradinite, camine, precum si alte institutii publice. Edilul sustine ca Primaria plateste sume importante catre societate, prin acordarea subventiilor, dar spune ca aceasta face "risipa".

"Se face o risipa extrem de mare. Scolile isi tin geamurile deschise pentru ca se da caldura la maximum. Primaria plateste catre aceasta societate subventia, dar si caldura furnizata in scoli si in celelalte cladiri administrative. Trebuie sa se schimbe ceva", a conchis primarul Constantin Toma.