Primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, a revenit cu explicatii privind motivele demiterii managerului de la Spitalul Colentina. Firea a declarat ca la Colentina nu a fost facuta revizia retelei de incalzire, iar spitalul nu avea un contract de mentenanta a acestui sistem, potrivit unui comunicat al institutiei.

Reamintim ca Firea a anuntat luni ca a reziliat contractul de management al directorului Spitalului Colentina, dr Bogdan Andreescu, pe motiv ca in spital nu a functionat incalzirea timp de cateva ore.

"Am constatat ca atat presiunea, cat si temperatura erau livrate in parametri normali de la RADET, dar conducerea spitalului nu si-a indeplinit obligatiile asumate, pentru buna functionare. La Colentina nu exista un contract de mentenanta a sistemului de incalzire. Asa cum am stabilit, revizia retelei interne de termoficare se face inainte de inceperea sezonului rece, lucru care nu s-a intamplat", a declarat Gabriel Firea, potrivit sursei citate.

Atributiile managerului spitalului Colentina vor fi preluate de directorul medical al unitatii sanitare, dr. Dana Gabriela Ionescu.