Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a invitat pe bucuresteni si pe turisti sa petreaca noaptea dintre ani in Piata George Enescu, unde Primaria Municipiului Bucuresti va organiza Revelionul 2017, informeaza Agerpres. Firea s-a aflat vineri in Piata George Enescu pentru a verifica stadiul pregatirilor pentru Revelion.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Bucurestenii si turistii care nu au plecat din Capitala pot sa vina maine, incepand cu ora 17:00 pana la ora 1:00 noaptea, la Revelionul organizat de Primaria Generala, care are un concept extrem de atractiv, se numeste "Selfie de Bucuresti". Sunt invitati cei mai in voga artisti ai momentului - Delia, Loredana, Stefan Banica, Proconsul, Holograf, Vank, Camioane in Multime, BUG Mafia, Corina si multi altii", a precizat Firea.

Ea a adaugat ca cei aproximativ 50.000 de oameni care vor incapea in zona destinata petrecerii vor putea asista si la un foc de artificii, la miezul noptii.

"Va fi un Revelion special, vom avea si un foc de artificii, la ora 12:00 noaptea. Suntem pregatiti si cu alte elemente de siguranta, de securitate a celor care vor participa aici, in fata Ateneului - deci Piata George Enescu -, care se va reuni cu Piata Revolutiei si vor incapea 50.000 de persoane. Intrarea este libera. Toti cei care vor participa la Revelionul organizat de Primaria Generala a Capitalei isi vor putea face un selfie aici in piata si se vor putea vedea pe ecranele imense care se instaleaza", a spus Firea.

Potrivit primarului general, in piata vor fi ambulante, toalete ecologice si cabine destinate artistilor.

"Vin si eu in Piata Enescu, voi sta cat imi va permite situatia avand in vedere ca am doi copii foarte mici - de un an si jumatate si patru ani si jumatate -, voi fi printre spectatori. Cred ca scena e a artistilor si trebuie sa ii lasam pe ei sa evolueze, sa ne faca sa ne simtim bine, sa ne relaxam si Bucurestiul sa fie un oras nu doar sa locuim, ci si sa ne placa sa traim alaturi de familia si prietenii nostri", a spus Firea.

Cat priveste costurile de organizare a evenimentului, primarul Capitalei a spus ca acestea vor fi mult mai mici decat acum doi ani. "Suma totala alocata artistilor care vor evolua pe scena la Revelion este in jur de 200.000 de euro. Nu este o suma nici mica - nici mare, dar acestea sunt sumele pe care le percep in mod oficial si normal artistii si bineinteles ca nimeni nu vine sa cante gratis, pentru ca ei au solicitari din toata tara si de la multe alte primarii sau de la restaurante si nu ar fi putut renunta la un alt contract pentru a veni la un revelion organizat de noi. In jur de 500.000 de euro - sceno-tehnica, sonorizarea, iluminatul, artificiile, toaletele ecologice, ambulantele care le completeaza pe cele de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Este mai putin decat acum doi ani", a explicat primarul general al Capitalei.