Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat miercuri, in cadrul unei declaratii de presa, ca administratia locala trebuie sa ofere mai multe locuri de parcare langa statiile de metrou, in zonele rezidentiale, in zonele aglomerate, inainte de a sanctiona soferii care parcheaza ilegal, fie ca este vorba despre amenzi sau ridicarea masinilor.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Am avut mai multe intalniri cu Brigada Rutiera si Politia Capitalei. Legislatia este foarte clara, dar am avut discutii cu asociatiile de proprietari precum si reprezentantii unor firme care detin imobile si mai parcheaza angajatii lor si in zone in care ar trebui, legislatia ar trebui sa fie aplicata, dar aceste masuri sunt destul de dure fiindca ar trebui sa oferim alternativa, mai multe locuri de parcare langa statiile de metrou, mai multe parcari rezidentiale, mai multe parcari in zonele aglomerate. Daca doar va veni Politia si va da amenzi usuratoare pentru cei care au parcat pe banda intai sau pe loc nepermis, dar nu incepi sa creezi alternativa, nu stiu daca reactia bucurestenilor va fi una favorabila. Din toate consultarile publice pe care le-am avut, cetatenii spun sa procedam in ordine, sa cream mai multe parcari atat in cartiere si in zona centrala si abia apoi sa nu mai permitem blocarea benzii intai", a declarat primarul Gabriela Firea.

Intrebata cand se vor aplica aceste masuri in Bucuresti, Gabriela FIrea a declarat ca din primavara, cand se vor aplica mai multe masuri pentru fluidizarea traficului.

"Imi doresc din primavara cand vor veni autobuzele troleibuzele si tramvaiele, vom corela cu instituirea benzilor unice care exista pe hartie, dar nu si in realitate. Acestea au fost stabilite de specialisti, dar nu puteau fi folosite fiindca nu exista suficiente masini la RATB ca sa foloseasca banda unica. Nu era normal sa se instituie banda unica si sa treaca din 40 in 40 de minute cate un autobuz. Ar fi un nonsens. Trebuie sa circule foarte des si la intervale regulate de timp. Este un ansamblu de masuri pe care o sa le aplicam din primavara pentru fluidizarea traficului din capitala si ele au legatura intre ele", a explicat primarul general.