Corpul de control al primarului general a demarat luni o verificare la Spitalul ''Malaxa'', a anuntat edilul-sef Gabriela Firea, luni seara, la re-inaugurarea Arcului de Triumf. Aceasta a declarat ca managerul spitalului, Florin Secureanu, a trimis luni o cerere de concediu pana pe 21 decembrie, la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, dupa scandalul aparut in presa, dar cererea nu a fost aprobata. Acesta nu mai este de gasit, a mai spus edilul-sef.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

UPDATE 11.19 Firea l-a demis pe Secureanu, informeaza Digi 24. Potrivit primarului general, o echipa DNA este la spitalul Malaxa.

"Este o situatie dificila la Spitalul Malaxa din Capitala in acest moment. Am fost informata ca o echipa a DNA se afla la Spitalul Malaxa. Din acest moment, actiunea demarata de ieri dimineata de Corpul de control al primarului general inceteaza, pentru ca nu putem sa suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o ancheta a DNA. Din primul moment in care am aflat ca DNA se afla la Spitalul Malaxa si investigheaza activitatea managerului care este in aceasta functie de noua ani de zile am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astazi voi anunta care va fi, prin dispozitie, conducerea interimara a acestui spital. Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc de ieri dimineata sa iau legatura cu domnul manager si pur si simplu se ascunde atat de reprezentanti Primariei, cat si de cei ai Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Capitala", a spus Firea, prezenta la redeschiderea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu", potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca demiterea lui Secureanu este decizia pe care a putut sa o ia ca primar general, deoarece toti managerii de spitale au un contract direct cu Primaria Generala.

"Eu nu am schimbat niciun manager de spital, am mers pe buna credinta a fiecaruia dintre ei, am considerat ca cel mai bun audit sau cea mai buna dovada despre activitatea lor sa nu am idei preconcepute si sa vedem care va fi rezultatul muncii lor. In ce priveste conducerea Spitalului Malaxa, iata ca au aparut aceste evenimente pe care eu le-am aflat din presa si am luat ieri dimineata decizia actiunii Corpului de control al primarului, iar astazi, din momentul in care DNA a ajuns la Spitalul Malaxa, am luat decizia demiterii managerului", a adaugat Firea.

.....................................

"La Spitalul "Malaxa" din Capitala a inceput azi dimineata un control. Am aflat si eu din presa despre modul cum se exprima si cum se adreseaza managerul spitalului "Malaxa" celorlalti colegi din spital. Nu este un mod de lucru pe care sa il agreez, nu este un stil de conversatie cu care sa fiu de acord. L-am sunat pe domnul manager, pentru ca asa este normal, sa discuti cu persoana implicata, indiferent cat de grav ar fi un subiect. Avea telefonul inchis, l-am sunat de foarte multe ori, atat eu, cat si consilierul pe probleme de sanatate. (...) Astazi a avut deja o zi pe care nu a lucrat-o, deci a absentat de la serviciu neintemeiat, nemotivat, pentru simplul motiv ca cererea care a venit azi in jurul orei 11,00 la ASSMB si care solicita un concediu din data de 25 noiembrie, vineri, pana pe 21 decembrie, nu este legala, deoarece trebuia sa fie predata la Cabinetul primarului general si aprobata", a precizat Gabriela Firea, luni, citata de Agerpres.

Firea face apel ca managerul sa se intoarca la lucru. "Eu fac apel si pe aceasta cale la domnul manager sa nu se ascunda de primarul general si de presa, sa vina la serviciu, sa puna la dispozitie reprezentantilor Corpului de control al primarului toate documentele care se solicita, mai ales ca unele sunt din zona financiar-contabila si ele trebuie sa fie verificate, analizate", a mai declarat Firea.

Gabriela Firea a mentionat ca Florin Secureanu manageriaza activitatea Spitalului ''Nicolae Malaxa'' de noua ani, dar nu stie daca el a mai avut astfel de probleme in trecut.

"Este regretabil pentru ca e un spital foarte important al Capitalei. Daca cele exprimate in presa se confirma, se argumenteaza in raportul Corpului de control, consecinta este clara: incetarea contractului de management", a aratat Firea.

In presa au aparut informatii potrivit carora managerul Spitalului ''Nicolae Malaxa'' din Capitala, Florin Secureanu, ar fi scos bani din casieria unitatii medicale pe baza unor facturi fictive si vorbeste urat cu angajatii.

In plus, "Vrabi", iubita managerului Secureanu ar sta la baza unor contracte nemaivazute in sanatatea romaneasca, scrie Tolo.ro.

Spitalul Malaxa ar fi platit 9.000 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul ca "aceasta va curata instrumentarul de la Ginecologie", afirma sursa citata, care publica facturi, contracte si documente ale acestui caz.

"De asemenea, tot spitalul a platit 20.000 de RON pentru data roaming-ul folosit de 'Vrabi' in concediul din aceasta vara in Croatia. Suma se vede in contractul cu Vodafone", spun sursele ziarului.