Primaria capitalei a reluat vineri lucrarile la noul corp al spitalului de copii "Victor Gomoiu", o cladire noua cu sase etaje, construita langa vechiul spital.

Noul corp al Spitalului Victor GomoiuFoto: Hotnews

Lucrarile erau blocate din decembrie 2014 din cauza unor divergente intre constructor, consultant si proiectant si a datoriilor de opt milioane de euro pe care primaria le avea catre constructor.

Primarul general Gabriela Firea a declarat ca spitalul va fi deschis in maxim sase luni, cladirea fiind finalizata in proportie de 85%.

“Etajele 1,2, 3 si 4 sunt aproape finalizate, mai avem de lucru la etajele 5 si 6”, a declarat reprezentantul constructorului, prezent la conferinta de presa.

Gabriela Firea a declarat ca in 3-4 luni se vor finaliza lucrarile ramase iar in doua luni se va utila cladirea cu aparatura necesara si ca se vor recruta medicii necesari.

Dupa deschidere spitalul va avea 278 de paturi, zece sali de operatie si vor lucra acolo circa 300 de medici, urmand sa fie cel mai mare si mai nou spital de copii din tara.

Primarul general a afirmat ca a platit circa 4 milioane de euro din datoria pe care o avea catre constructor iar pana la finalul anului municipalitatea va achita si restul sumei.

Reamintim ca CGMB a majorat joi costurile pentru finalizarea acestui obiectiv de investitii cu 45 milioane de lei, de la 221 la 266 milioane lei.

Lucrarile au inceput la finalul anului 2012 si trebuiau terminate in 2015.