Consiliul General al Municipiului Bucuresti a majorat costurile pentru extinderea spitalului clinic de copii Dr. Victor Gomoiu de la 221 milioane lei la circa 266 milioane lei, cu aproximativ 45 milioane lei. Reprezentantii Primariei Capitalei pun majorarea costurilor pe seama cresterii indicelui preturilor de consum, neactualizat din 2009 pentru acest proiect, dar si pe seama contractelor de executie si proiectare incheiate pentru modernizare.

Spitalul GomoiuFoto: Hotnews

Lucrarile de modernizare la acest spital au inceput la finalul anului 2012. oul spital, o extensie de sase etaje si unul tehnic, este construit in curtea actualei unitati sanitare.

Dupa inaugurare numarul paturilor va creste de la 159 la 278, numarul salilor de operatie va creste de la doua existente ce deservesc o singura specialitate (ORL) la zece - doua sali operatii ORL, doua sali operatii Chirurgie, doua pentru operatii Ortopedie si patru sali operatii Cardiologie. Se va construi o parcare cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulante, iar spatiul verde va fi amenajat pe o suprafata de 3.400 mp.

BENEFICIARUL INVESTITIEI: Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti SA

REPREZENTANTUL BENEFICIARULUI: Asocierea AECOM Ingineria SRL - TECHNIC Consulting Engineering SRL

CONSTRUCTOR: Asocierea Compagnie d'Entreprises CFE SA - CFE Contracting and Engineering SRL - ALSA Imed SRL - SRLR Atelier d'Architecture Christian Tanascaux

DURATA DE EXECUTIE A LUCRARILOR: 5 luni proiectare + 21 de luni executie

Data de incepere a lucrarilor: 18 decembrie 2012