Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a anuntat ca va depune la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANMP) 30.000 de semnaturi stranse de la cetateni impotriva reautorizarii gropii de gunoi Iridex si a incineratorului Stericycle, informeaza Mediafax.

Dan Tudorache a declarat, sambata, ca urmeaza sa depuna la ANPM cele 30.000 de semnaturi stranse de la cetatenii sectorului 1, dupa ce pe site-ul ANPM a fost pusa in dezbatere publica reinnoirea autorizatiilor pentru groapa de gunoi Iridex si pentru incineratorul Stericycle, pe site precizandu-se ca nu ar exista reclamatii in acest sens.

"Guvernul tehnocrat sfideaza 30.000 de cetateni ai sectorului 1 si incearca, pe furis, sa reautorizeze groapa de gunoi si incineratorul. Voi depune luni aceste semnaturi si sa vedem ce masuri vor lua. Am solicitat expres sa monitorizeze online cele doua societati si sa vedem in timp real daca respecta normele de mediu. Impreuna cu cele 30.000 de semnaturi, ma opun sa autorizeze cele doua societati, Iridex si

Stericycle", a declarat Dan Tudorache.

Primarul sectorului 1 a precizat ca nu doreste inchiderea celor doua societati, ci intrarea lor in legalitate.

"Am solicitat intalniri cu cei care reprezinta ANPM, au evitat sa intre in dialog cu noi, pentru ca noi, din luna iunie, ne-am opus la modul in care aceste societati respecta conditiile de mediu. Daca nu respecta normele de mediu, Garda de Mediu sa inchida cele doua societati. Eu in primul rand doresc sa intre in legalitate. Pot sa intre in legalitate, dar costurile sunt pe masura. Ei pun mai presus profitul personal decat sa respecte normele de mediu", a mai spus Dan Tudorache.

Edilul a prezentat si o alternativa ecologica la groapa de gunoi Iridex, precizand ca Primaria Sectorului 1 a solicitat un teren de 11 hectare situat in zona gropii de gunoi respective, unde sa fie construita o centrala de cogenerare.