Portiuni din fatada unui bloc situat pe strada Raul Mara din Sectorul 4 s-au desprins, duminica, din cauza vantului puternic, a anuntat primarul Daniel Baluta, citat de Agerpres.

"Angajatii ADP Sector 4 si agentii Politiei Locale Sector 4 au intervenit, ieri, pentru a ajuta Pompierii intr-o actiune pe strada Raul Mara, unde portiuni din fatada unui bloc s-au desprins si au cazut, in urma rafalelor puternice de vant. Interventia a fost necesara pentru inlaturarea bucatilor de tencuiala ramase pe cladire si care ar fi putut sa cada oricand. Lucratorii de la ADP Sector 4 au intervenit pentru taierea crengilor care obstructionau accesul pompierilor in perimetru, iar Politia Locala a delimitat zona pentru siguranta trecatorilor", a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Pe strada Giurgiului din acelasi sector, duminica, doua balcoane s-au prabusit si mai multe au fost avariate tot din cauza vantului.

"Obligatia de consolidare a fatadelor blocurilor revine exclusiv asociatiilor de proprietari, nu primariei, iar intretinerea balcoanelor revine proprietarilor respectivelor apartamente. Totusi, vom incerca sa venim in ajutorul locuitorilor printr-o propunere de modificare a regulilor reabilitarii termice, pe care o vom prezenta in Consiliul Local", a precizat Daniel Baluta