Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat vineri ca a fost realizat un traseu pentru banda unica destinata transportului in comun si ambulantelor, informeaza Agerpres.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"In acest moment suntem 96-97% grad de finalizare a caietului de sarcini pentru licitatia care se va demara la Primaria Capitalei in vederea achizitionarii a 500 de autobuze noi, autobuze euro 6 (...). Impreuna cu Politia Capitalei si cu Brigada Rutiera am avut discutii avansate si avem un traseu realizat de specialisti in mobilitate pentru a impune banda unica pentru transportul in comun, ambulante", a explicat Firea la DC News.

Ea a precizat ca aceasta va functiona din primavara.

"In momentul in care avem si autobuzele noi, adica in primavara, pentru ca vrem sa avem un plan integrat de masuri pentru fluidizarea traficului si de asemenea toate intersectiile sa faca parte din proiectul de semaforizare inteligenta, sa poata sa fie urmarite in centrul de comanda pentru a observa orice defectiune si blocaj", a spus edilul.

Referitor la introducerea gratuitatii transportului in comun, ea a mentionat ca, pe anumite intervale de timp, va fi introdusa numai dupa ce vor fi suficiente autobuze in trafic si la standarde ridicate.