Primaria Capitalei a cheltuit pana pe 30 septembrie doar 20% din banii alocati pentru investitii in acest an, potrivit executiei bugetare aprobate la ultima sedinta de Consiliu General. La sectiunea cheltuieli de functionare s-au cheltuit 80% din fonduri. In plus, la ultima sedinta de Consiliu General s-a aprobat o rectificare bugetara, s-au luat bani de la proiectul de modernizare Piata Eroii Revolutiei, penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti, modernizarea Soselelor Iancului si Pantelimon, largirea strazii Fabrica de Glucoza, o parte dintre aceste proiecte neincepand in acest an, si s-au dat la Pasajul Ciurel si pentru majorarea subventiei RATB.

Pasajul de la CiurelFoto: Forum peundemerg.ro

In plus, s-au luat bani de la sistemul de management al situatiilor de urgenta, consolidari si proiecte de regenerare urbana si s-au dat pentru organizarea mai multor evenimente culturale: Festivalul corurilor scolare, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor etc.

In detaliu, banii au fost luati de la:

- circa 11 milioane lei de la sistemul de management al situatiilor de urgenta la nivelul municipiului Bucuresti din 28 milioane lei aprobate la inceputul anului;

- 1,5 milioane lei de renovarea cladirii de pe str. Lipscani 18-20, data recent pentru amenajarea Muzeului Holocaustului;

- 2 milioane lei de la consolidare, reabilitare, extindere si resturare fatada imobil bd. Regina Elisabeta nr. 29-31. Au mai ramas 500.000 lei.

- 1 milion lei de la dotari si echipamente pentru sediul primariei;

- 500.000 lei de la sistemul interactiv de informare a cetatenilor;

- 450.000 lei de la portal administratie locala;

- 24 milioane lei de la capitolul protectie contra incendiilor dintre care 6,5 milioane lei de la infiintarea de noi subunitati de pompieri;

- 2,1 milioane lei de la modernizarea unor unitati de invatamant - gradinite si scoli si 5,6 milioane lei de la capitolul alte cheltuieli in domeniul invatamantului;

-1,4 milioane lei de la studiul pentru reconstruirea Halii Matache in Parteneriat public privat, studiu consolidare/concesiune imobil str. Lipscani nr. 70/ Selari 19 si a altor cladiri din centrul Istoric afate in proprietatea primariei.

- 7 milioane lei de la revizuirea PLanului Urbanistic General;

- 2,3 milioane lei de la proiectul autostrazii suspendate (Inchidere Inel Median);

- circa 2 milioane lei de la diverse proiecte de regenerare urbana (concurs solutii amenajare Piata matache, concurs solutii amenajare Piata Unirii/ Piata Victoriei, regenerare urbana zona Ferentari, studiu amenajare Lacul Morii)

- 5,8 milioane lei de la modernizare Piata Eroii Revolutiei si pasaj pietonal. Proiectul a ramas fara bani;

- 11 milioane lei de la penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti;

- circa 5 milioane lei de la modernizare Sos. Iancului si Pantelimon;

- 10 milioane lei de la largirea strazii Fabrica de Glucoza;

Si dati la:

- 605.000 lei la muzee;

- 5,7 milioane lei la institutii de spectacole si concerte (alocari pentru Festivalul corurilor scolare, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor)

- 4,4 milioane lei pentru consolidarea si restaurarea monumentelor istorice

- 78 milioane lei pentru transportul public - majorarea subventiei RATB

- 38 milioane lei pentru Pasajul de la Ciurel. Proiectul a mai primit 40 milioane lei la inceputul anului;